CBR 900 mü?yoksaKawasaki 1100 mü?

ya bide hani sen normal olarak sorsan CBR600 bile onermeyiz sana daha vitesli motor surmemişsin 17 yaşındasın al cbr125r ni biraz deneyim kazan

bide cbr900 diye bi motor yok malesef...

Var yahu olmaz mı hatta çok kaliteli bir alettir kendisi ve ççok eski modelden sanırım 99'a kadar yükselir ardından 924 ve 3-4yıl sanırım onun ardından 954 gelir hepsi RR'dır...Lütfen emin olmadığınız konular hakkında yargıda bulunmayınız:cat:

az sayıda degil cbr250 ler gibi turkiyeye sahsi getirenlerin dısında resmi olarak getirilmiyor o aletler, onun icin yok sayabiliriz :)

ne şahsından bahsediyorsunnuz ya emin olmadığınız şeylerden kesin yargılar halinde bahsetmeyiniz lütfen:wiinkk: Almak isteyin yeterki 1düzine 900rr getiririm sizlere Bursa 900rr cenneti:mrgreen::mrgreen: Eski model olduğu için pek yok var da sizler görmüyorsunuz..Benim şu an yakın çevremden 3kişinin var birebir tanıdığım:wiinkk: Dolaylı bildiklerim hariç üstelik :wiinkk:

Son düzenleme:
Kimse alınmasın ancak , kimse 1000cc motoru kontrol edemez. Öncelikle fiziki olarak mümkün değil.Bir arkadaşın dediği gibi güç olsun ama kullanmam deyişi de yalandır.Zaten gaza bastığın gibi alet azami hızı geçiyor. Ölüm makinesinden başka bir şey değil 600cc den yüksek motorlar.Ama en azından sadece hatayı yapan ölüyor.
Konuyu açan arkadaşa ise sadece gülüyorum . Ben de 19 yaşındayım , daha 4-5 ay sonra cross motorumu alma fırsatı bulacağım ancak , 17 yaşında ilk motorunun 900 cc olmasından bahseden insana gülünmez de ne yapılır be dostum. Hele cevap olarak verdiğin ben iddialıyım lafların falan. Sadece kendini küçük düşürmüşsün. Yaşından çok daha aşağıda davranmışsın. Dediğim gibi isterse 10 senelik deneyimi olsun , kendini düşünen insan 600 cc nin üzerine çıkmaz ki bence 600 bile gereksizdir. Kimsenin 2 saniye de 100 km ye çıkma ihtiyacı yoktur.
Herkese kolay gelsin...

Yazmış oldugum mekanda ne buldunda ne kötülük gördün açıklasana yazık hava ne benzinne senden iyi bildigim kesin çünkü daha kelime kurmayı bile bilmiyorsun

Karbüratör de bulunan başka kimseyi tanımıyorum ben. Benden iyi bildiğin bişeyler olduğu kesindir, mesela tavla filan. O da olacak o kadar.. :bounce:

Çok hevesli, genç kardeşimin yaptığının şaka olmasını dilerdim.
açtığı foruma cevap verenlerden dinlemek istediklerine cevap yazmış. Boy Kardeşimizin dediklerine, alıntılarına hiç değinmemiş ki kendi yaşamı için çok önemli ipuçları ile dolu bir yazı.
Kardeşimizin içinde bulunduğu delişmen delikanlı durumu bazı cevaplarından da belli oluyor: '' Konyay ya gel gör! Bak ne kadar iddialıyım....'' :silent: Motosiklette iddialı olmayı sanırım yarışmak ile özdeşleştirmiş, herkesi geçebilirim, geçemesemde iyi yapar takdir alırım delişmenliği. Halbuki yarış, sadece pistlerde, denetimli ortamlarda, gerekli eğitim ve tecrübeye sahip isen yazılabilecek bir şey değil mi, yoksa ben zavallı bir scooter sürücüsü olarak atıp tutmuşmu oluyorum:silent:
kardeşimiz, hevesli, kendi çapında iddialı, büyüklerinin sözleri, tavsiyeleri yerine, kendine çatanların (Ki haksız olmadıklarını düşünüyorum) sözlerine itibar eden bir cevval. Elbette desteklenmeli, hatta yönlendirilmeli, Ancaaakk, Kendisi istiyor ise!!

Kardeşim, benim sana Tek Tavsiyem ki bu sadece Yaşını dikkate alarak söylediğim bir şey: o dediğin motorlara binme! Senin dediğin gibi değil yaşam: ''Akıl yaşta değil baştadır, tecrübe yaşta değildir vs. vs.'' tavsiyeleri dinler ya da dinlemezsin, elbette senin iraden, ancak ben bu yazdıklarını saklayacağım, umarım Sağ kalan, Başarılı bir Race çi olursun ve ben de sana bu yazdıklarını okuturum. O zaman bile bu yazdıklarına kendin katılmayacaksın:cat:

Kazasız belasız sürüşlerin olsun, ağabeyine selam söyle, umarım herşey ve her istediğin yolunda gider:pale:

tmm o zaman:farao:
sen zzr 1100 al 145 hp makina ii gider
bol bol gazla, :farao:
madem o kadar ii bi sürücüsün, bilirsin zaten azının tadını :cat:
inşallah kavulursun motoruna..:farao:

+1:cat:
yeğenlerimin ikiside 1000 cc erken yaşta bindikleri ve tek teker istedikleri kadar gidebildikleri halde şimdi motora hiç binemiyorlar.

Kardeşim ustamın bindigi motoru bana ögretmeye kalkışma binmedigim sürmedigim velet degil bu daha bu motor varmı yokmu onu bilmiyorsun sen bide bana öneride bulunuyorsun eh yuh artık bu kadaryaaaaa:farao:

sen bu tur bi konusmayla nereye varmaya çalışıyosun acaba ya, yani kime ne dersi veriyosun? senin vazifenmi bana ne soyleyip ne soylemeyeceimi belirtmek?
sen cok merak ediyosan hondanın sitesine girip "modellere" sol tıklayıp SS kategorisine mouse ile tıklayıp bi bak yaw cbr900 goruyomusun? cok mu hos oluyor aşşalayıcı konusma ki bu en az aşşalama turu...

sen al cbr900unu bisey demiyorum turkiyedede var 30kişi yerine ilk kişi beirttiginde ben arastırmamı yaptım ve orendim... aman kimlerle urasıyorum ben.

konusmak kolay canım, bu arada konyaya davet ediyosan 7eylulde 4 gunlugune geliyorum...

Abim bak tecrube yaşla degil biliyorsunuz ama neden ısrar ediyorsunuz bilmiyorum buyrun gelin bakalım iddalıyım haaa bi saniye sizin kadarda iyi bilmesem de yinede kafa tutarım bunda iddalıyım unutmayınki çırak elbet birgün ustayı

abim mi_?bi de konuşmasını öğrensen sen!!
nereye buyuralım gelelim,neye bakalım ya sen neler dediğinin farkında mısın...

Son düzenleme:
::uzgunum:Tamam hepiniz dogru sölüyosunuz haklısınız sanırım yaptıgım hatanın farkındayım hepinize birer özür borçluyum yazdıklarınızı okuyunca anladım sanırıım ben hala dediginiz gibi çocugum kusura bakmayın ::23343::unutmatınki büyükler hep affeder dimi gerçektende çok özür diliyorum üzgünüm yaptıgım hatadan ve yazdıklarımdan :pr:

Kimse alınmasın ancak , kimse 1000cc motoru kontrol edemez. Öncelikle fiziki olarak mümkün değil.Bir arkadaşın dediği gibi güç olsun ama kullanmam deyişi de yalandır.Zaten gaza bastığın gibi alet azami hızı geçiyor. Ölüm makinesinden başka bir şey değil 600cc den yüksek motorlar.Ama en azından sadece hatayı yapan ölüyor.
Konuyu açan arkadaşa ise sadece gülüyorum . Ben de 19 yaşındayım , daha 4-5 ay sonra cross motorumu alma fırsatı bulacağım ancak , 17 yaşında ilk motorunun 900 cc olmasından bahseden insana gülünmez de ne yapılır be dostum. Hele cevap olarak verdiğin ben iddialıyım lafların falan. Sadece kendini küçük düşürmüşsün. Yaşından çok daha aşağıda davranmışsın. Dediğim gibi isterse 10 senelik deneyimi olsun , kendini düşünen insan 600 cc nin üzerine çıkmaz ki bence 600 bile gereksizdir. Kimsenin 2 saniye de 100 km ye çıkma ihtiyacı yoktur.
Herkese kolay gelsin...

Kimse 1000cc motoru kontrol edemez demişsin gülerim ben buna:mrgreen: Ölüm makinası demişsin çan çin çong da ölen bi dünya insan var 10kişi kadar da ben kendi gözlerim ile gördüm...600cc demişsin...600cc 240-260 yapan bir alet 40km az yane 1000cc'den...Ölüm her yerde olur...O şekilde bakarsak olaya...Adamın hiç olmazsa bi çan çin çong'u var ilk motoru deil yane.Açıkçası Ben de 18yaşındayım şu anda.Seneye kısmetse 600cc bi race'e geçeceğim.Bu işin yaşla alakası yok pek...Kafa ile alakası var.Belirli bir olgunlukta olan bir insan konuyu açan arkadas ile ilgili sölemiyorum.Ben 30yaşında herif biliyorum 140km hız ile gözümün önünde iki arabanın arasından silme geçti..ve 3yaşında bir oğlu var bu adamın...Yane yaşla alakası yok kendini tehlikeye atmanın..Madem ustası var ustası ona en layıkını alır:)

::uzgunum:Tamam hepiniz dogru sölüyosunuz haklısınız sanırım yaptıgım hatanın farkındayım hepinize birer özür borçluyum yazdıklarınızı okuyunca anladım sanırıım ben hala dediginiz gibi çocugum kusura bakmayın ::23343::unutmatınki büyükler hep affeder dimi gerçektende çok özür diliyorum üzgünüm yaptıgım hatadan ve yazdıklarımdan :pr:

Hacker arkadaşım,
Bendeniz ve forumuna katılım yapan diğer arkadaşlarda sadece senin için endişelenip bir şeyler katmaya ikaz etmeye çalıştık. Forumlarımızı takip edersen, neredeyse her hafta kaza haberleri ve bu kazalarda Vefat eden arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Birazcık üstten ve ikaz eden tonlarda konuştuysak, sadece senin delişmen hevesinin içinde sesimizi azıcık duyabilmen içindir.

Kazasız belasız sürüşler herkese:cat: Herkesin istediği-güvenle kullanabileceği motora kavuşması dileği ile.

söylediğin kategorideki motorlarr senin için hakimiyeti zor olabilirr bence bi 125'lik yada 250'lik al hatta abin askerden gelene kkadar korumalarını tamamlamaya çalış (KAsk-Mont-Dizlik en başta) motor kullanmak mesele değil eminim dediğin kadar iyisindir motorda ama 100 beygir üstü motorlar hata affetmez girdiğin küçük bi çukurda istemsiz yaptığın gaz hareketini 250 cc de toplarsın ama 600 ' de patlarsınn ona göre düşün ( herşey senin iyiliğin için unutmaa )

eglencelik bir başlık işte.. sonra 18 yaşından küçükler yeni konu açamasın oluyor..
Sizde haklısınız be abicim..
Yaşdaşım senin yapman gereken bir Hyosung GT250 R almak ve gazı açmak.. Hadi kolay gelsin..

Son düzenleme:
Ya ultraukala hocam , sen zaten kendini çürütmüşsün ki yani. 140 km ile iki arabanın arasından silme geçmek. Hiçbir adam öyle bir hareket yapmak istemez. 140 km ile giderken duramayacağı için silme geçmiştir adam yazık , yüreğide ağzına gelmiştir. Zaten yaşla ilgisi var demedim. 30 yaşına gel 1000cc motoru gene kontrol edemeyeceksin. Profosyonel ol gene edemeyeceksin. Ettiğini sanacaksın. Kontrol edebilmek demek her türlü durumda o motoru durdurabilmek , ve kazadan kurtulmak demektir. 150 km den fazla giderken bir motor ile istediğini yap karşına aniden çıkan tehlikeden kurtulamazsın. Motogp değil sokaklar. 40 tane motor bomboş fıstık gibi yolda yarışınca sorun olmaz pek fazla doğrudur. Üstelik üzerlerindeki kıyafetler her türlü eklemi koruyor. Sen 2-3 tane boktan korumayla sokağa çık 100-200 le kaza yap ve sağ kal. Ancak şans işi. Bu iş zevk için yapılıyor. Motora binmek lazım , heyecanlı yaşamak lazım ; ama hayatını ipin ucuna asmaman lazım. Ben derim ki kimsee 600 cc den fazla motor kullanmasın. Bu benim düşüncem engelleyen de yok kimseyi. Kolay gelsin.

race kullanmanın bencede yası yok ben 15-16 yasında xt 600 e suruyordum kırmızı ısıkta durdugumda ayaklarım yere zor degıyordu... daha sonra ıse zx 6 rım oldu ama hıc bı sekılde kullanırken yasımdan dolayı zorluk cekmedım...
r6 600 rr 1000rr r1 hepsıne bındım suan 20 yasındayım ama hala yasla ılgılı sıkıntım yok...
SS lerı kontrol etme konusuna gelınce ıse bence SS kontrol edılır ama bılınclı kullanıkca... kendını rıske atmadıgın zaman gazı acıp azraılın nefesını hıssetmedıgın zaman SS kontor edılır yeterkı bılıncınde ol surdugun aletın...
yasın fark etmez eger ben bu yasıma kadar olmedıysem bılınclı kullandıgımı ıdda edıyorum... cunku motosıklet ozellıkle SS kontrol edılır ama kontrolde en ufak bı hata affetmez...

Başka bir açıdan baktığında ise üzerinde oturan insan komik gözüküyor race motorlarında. Kıç havaya kalkık ne o öle =))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
koçum mondıal 50 cc scoter var onu al sen:mrgreen:

neden bu kadar yorum ve tartışma var anlamadım '' hacker87'' kardeşim yanlış anlama ki ; ben 20 yaşındayım 9 yaşında bi pejo 105 im oldu 20 yaşındayım kurt gibi 11 senedir motosiklet kullanıyorum şu an Mz 301 im var allah ayırmasın :) patronum Eczacı ve 650cc Bi transalp ivar (Enduro) adam atıyo anahtarları önüme al gez diyo ama genelde almıyorum tırsıyorum abi.11 senelik bi deneyim çok fazla bi süreç değil ama bu makineleri zaptetmek o kadar kolay değil tek sözüm bu yaşta senin REFLEKS lerin yetmez ona:cat: 250 cc yeterli olacağının kanaatindeyim...:)

umarım yanlış değerlendiremezsin:rendeer:

Yardımlarınız ve nasihatınız için teşekküler anldım ya CBR600 yada CBR 125 peki
hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim ALLAH'a Emanet Olun

Yardımlarınız ve nasihatınız için teşekküler anldım ya CBR600 yada CBR 125 peki
hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim ALLAH'a Emanet Olun

cbr600 bile cok agresif makinadır da neyse bu da bi ilerleme, bence cbr125 1-2 sene surup işin teorisini kapmak icin cok uygun alet, ekonomik olarak ta cok sarsmaz, o kullandıgın 1-2 senede cbr125e verdigin arayı tekrar cıkarırsın bile bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar