Dizüstü Bilgisayar Hakkinda Tavsiye...

Merhaba arkadaşlar.

yaklaşık 3 yıldır evde kullandığım pc sizlere ömür.
geçen yıl anakart göçmüştü, garantiden hallettik. bu defa ise, arızanın ne olduğunu bilmiyor, bilmek de istemiyorum.

laptop almaya, dolaştığım, yaşadığım mekanlarda pc'siz kalmamaya karar verdim.
biraz araştırmak istedim ama koca deryada boğuldum. (teknik detayları bilmemek insanı bayıyor)

aradığım özellikler şöyle;
wireless olacak (nete gerektiğinde beleş girelim di mi ama :) )
+ bluetooth mutlaka olacak (tüm telefon görüşmelerimi netten yapıyor(d)um)
+ hızlı olacak (saçı-başı yoldurmayacak)
+ düştümü zırt diye kırılıp bozulmayacak (malum motorcuyuz)
+ pili tatminkar olacak + tv falan olursa iyi olur + vs.vs...

bu doğrultuda işi bilen arkadaşlardan marka/model tavsiyeleri bekliyorum.
max bütçem 2000 ytl civarı. (taksitle)

hade bakem paylaşın bildiğinizi... :wiinkk:

Toshiba en iyisidir. Piyasada az değer kaybeder. HP'ler nispeten daha ucuzdur bu yüzden ikinci el piyasası daha fazladır. Asus da iyi laptoplar yapıyor ancak nedense piyasası pek yok. Eski IBM kullanıcısıyım, IBM alma derim :) Geri kalan markalar hakkında (sony, Dell vs.) fikrim yok ne yazık ki.

Toshiba en iyisidir. Piyasada az değer kaybeder. HP'ler nispeten daha ucuzdur bu yüzden ikinci el piyasası daha fazladır. Asus da iyi laptoplar yapıyor ancak nedense piyasası pek yok.

sağol pro.
bildiğin veya önerebileceğin model var mı?
bu markaların servis destekleri nasıldır?

Aralarında en iyi HP'nin servisidir heralde. Yaygın olduğu için diye tahmin ediyorum tabi. Pek servislik işin olmaz zaten. Benim 1 kere IBM servisine işim düşmüştü o da modem driver'ı içindi.

Ben olsam Toshiba alırdım ama. Nedense içimde bir sempati var :)

128 MB bir ekran kartı işini görür o zaman. Hala var mı bilmem de efsane 9550'ler vardı. O chipsetli bir şey bulursan kaçırma :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
mavi bilgisayar kablosuz ethernet demiş wireless için.
ekran kartı x300 yani 9550 lerin geliştirilmiş hali diyelim.

Monsterleri bir incele donanımhaber de koskoca monster ordusu var

mavi bilgisayar kablosuz ethernet demiş wireless için.
ekran kartı x300 yani 9550 lerin geliştirilmiş hali diyelim.

cahillik işte... :p
bilmiyorumki...

o yüzden nokta atışı yapın istiyorum.

saydığım özelliklere sahip ürünlere ait link atarsanız, fiyat babında bir eleme yapar, ona göre davranırım.

Monsterleri bir incele donanımhaber de koskoca monster ordusu var

dostum ben ne bilem monşer nedir :p:cherry:

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Gültekin;778543' Alıntı:
cahillik işte... :p
bilmiyorumki...
o yüzden nokta atışı yapın istiyorum.
saydığım özelliklere sahip ürünlere ait link atarsanız, fiyat babında bir eleme yapar, ona göre davranırım.
ben fiyatına göre güzel bir notebook un linkini yolladım, elemene gerek yok. bu alet tam senlik. fazlasına ihtiyacın yok.

turion64 2,2ghz
1gb ram
100gb hdd
x300ekran kartı
bluetooth, wireless lan, card reader, dvd-rw

fiyat 1400 civarı, daha ne olsun

Eski IBM in urettigi serilerden bulabilirsen x veya t serilerini kesinlikle incele derim. Ama artık IBM pc kanadını Lenovo isimli Çin(gene) firmasına verdiginden beri OEM ler daha cok ilgimi cekmeye basladı.
Tohsiba genelde Tarz ve tasarım olarak kalas klasmanında yarısır ve olaki garanti dısında birşey degistirmeyi atıyorum cd-rom unu yaklasık sana 300$ dan fazlaya fatura eder. Acayip kazık bi markadır.
Hp leri hiç kullanmadım birşey diyemem ama ASUS performansı iyidir. LG nin ise tasarımları hosuma gider.

ben fiyatına göre güzel bir notebook un linkini yolladım, elemene gerek yok. bu alet tam senlik. fazlasına ihtiyacın yok.

turion64 2,2ghz
1gb ram
100gb hdd
x300ekran kartı
bluetooth, wireless lan, card reader, dvd-rw

fiyat 1400 civarı, daha ne olsun
eyvallah kankam.
bunu yazdım kenara.
1) http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5121

Eski IBM in urettigi serilerden bulabilirsen x veya t serilerini kesinlikle incele derim. Ama artık IBM pc kanadını Lenovo isimli Çin(gene) firmasına verdiginden beri OEM ler daha cok ilgimi cekmeye basladı.
Tohsiba genelde Tarz ve tasarım olarak kalas klasmanında yarısır ve olaki garanti dısında birşey degistirmeyi atıyorum cd-rom unu yaklasık sana 300$ dan fazlaya fatura eder. Acayip kazık bi markadır.
Hp leri hiç kullanmadım birşey diyemem ama ASUS performansı iyidir. LG nin ise tasarımları hosuma gider.

sağol cerrahi.
ama ben nokta atışı istiyorum dostum.
anlamamki oem'den buem'den :)

Son düzenleme:
aman diyim pc'nin kasasını matkap ile delenlerle muhattap olma başın yanar sonra :cyclopsan

kardeşim toshiba iyidir sony bombadır ancak ben sana kesinlikle hp öneriyorum ben 3 sene önce almıştım hala nx 9005 modelini kullanıyorum ve şimdiye kadar 4 arkadaşımında hp almasını sağladım türkiyede servis ağı en geniş marka 1 hiç olmasa bile hemen hemen her modeline koydukları touch pad üzerinde explorer sayfası atlatma şeridi için bile alınır internette mükemmel kolaylık sağlıyor....ayrıca 2 ay önce makineyi çalışır vaziyette çantanın içerisinde antalyanın sıcağında 4 saat açık unuttuğum için işlemcisi yandı garantiside geçen sene bitmişti istanbuldan 2.el çıkma işleci satın aldım 45 dolara taktım...başka marka bi makine kullanıyor olsaydım parça bulmam çok zordu ve cebimden en az 250 dolar çıkardı...

bence fiyat istediğin özellikler için az. ama casper da bulabilirsin o özellikleri o fiyata kanımca...

Moderatör (forrap)
u_baydur,ne casper ı Allah aşkına :) Gurzan ın düşmanımısın :)
Casper,vestel,arçelik vs.vs.vs. bunları düşünme bile Gurzan.

Biraz sonra işten çıkıcam,son anda gördüm başlığı o yüzden tam olarak model ve link atacak kadar araştırma yapma fırsatım yok.Ama marka olarak sıralama şu olmalı bence (bir bilgisayarcı olarak yazıyorum) toshiba-sony-asus-dell , tercih edecek olsam bu dördüne öncelik tanırdım.Sony ler çok pahalıdır,onu sadece kalite olarak öneriyorum :) Ama yine de o parayı hakettiğinden şüphem var,toshiba varken tabi ilk tercihim toshibadır.
Hp den şu sıralar kesinlikle uzak dur.HP nin 1-2 yıl öncesine kadar laptopları çok güzeldi,ama özellikle son 1 yıl içerisinde gelen laptopları berbat ötesi(ucuz olsun,çok satalım piyasa yapalım derdine kaliteyi düşürdüler).Laptopumda problem var bakarmısınız diye sorana direkt hp mi diye soruyordum bir müddettir,ve genellikle cevap evet oluyordu.

Yarın detaylı bir araştırma yapar link atmaya çalışırım.

GKN

bende acer var memnununm
pili az gidiyor sadece
asus var babamda çok kaliteli ve ii
pili uzun ömürlü wireless i benimkinden çook daha ii çekiyor
ama 2. eli düşük
en az değer kaybeden makina toshiba, kullanım ömrüde uzun kalitesi tartışılmaz
tavsiyem toshibadan yana..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar