Yolda Giderken Stop Ediyor

Bu motor Keeway V250 ile aynı yapıda. Netice de bu motorlardaki depo havalandırma sorunu sanırım sizde de var. Ayrıca diğer bir sorunda koltuk altı kablolarının ezilip ateşleme sisteminde probleme yol açması. bu kısımlar üzerine eğilin derim.

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende tattım. :)
Yapacağın ilk iş mevcut bujiyi 2 adet NGK 7 numara platin buji ile değiştirmek olsun. Çözüm olmazzsa bu sefer garantiden beyni değiştir ve denemeleri yap, halen düzelmediyse motorun üzerindeki ateşlemeyi sağlayan bobinlere geç. Dahada düzelmedi ise sorun gerçekten büyük cdi ünitesinde elektrik üretim hatası var demektir.
Bende sorun buji değişimi ile bıçak gibi kesildi. Standart 7 numarada piyasada sahtesi çok dikkat et,platini sahtesi yok diye önerdim. Saygılar. :bounce:

Viceroy Hocam ,
Dediğin gibi ben yaklaşık 1,800 km önce üzerindeki çin bujilerini NGK 7 Standart buji ile değiştirdim ... Acaba bujilerde sorun var mı diyerek bu sıkıntı başladığında çıkarıp temizledim , hava filtresini , benzin filtresini hepsini elden geçirdim... Ancak sorun geçmedi ...

Acaba dediğin gibi NGK7 standartı ,platin ile mi değiştirmeliyim... 1,800 km'de buji ölür mü?
Bir sorum da şu olacak , senin motor da bu stop ettiği anlarda uzun uğraştan sonra mı çalışıyordu ve bazen egzostta yüksek bir patlama yapıyormuydu çalıştırmak için uğraşırken... Çünkü 5 dakika uğraşıyorum , sonra herkesi zıplatacak şekilde patlama oluyor ve patlamanın ardından sanki hiç sorun yokmuş gibi normal çalışmasına başlıyor...

Kafayı yedirtecek bu sorun bana , şimdiden yorumlarınız için teşekkürler !

Mersin motor kulübü ile gezi yaptığım dönemlerde düşün ki virajlı yayla yollarını tırmanıyoruz! motor susuyor,elim devriyajda boşa almaya ve tekrar çalıştırmaya çalışıyorken sürekli hız kaybederek arkamdaki gurubuda sıkıştırmış oluyorum. Kötü bir olay. Durup tekrar çalıştırınca sorun düzelir gibi olup,tekrar aynı şeyi yapıyordu. Ustaya söylediğimde,olayı anında yakalayıp teşis koymalıyız servisteyken yapmıyor diyerek 1100 lük bmw sine atlayıp bize katıldı yine yakalayamamıştık. Elektrik kesme hatası vardı belli ama hata hangi kısımdan kaynaklıydı! En pahalı olan beynine kadar getirip attım çantama ve olay anında beyni değiştirerek tekrar denedim. Anladım ki beyinden değilmiş. Benim hatam aslında ilk baakılacak en ucuz kısım olan bujilerdi ama sona bırakmıştık! Sana tavsiyem al bir çift platin buji,alınan mal zaten senindir. platin modeli seninkinin 2 katı ömre sahip olup tam yanmayı sağladığı gibi performansını dahi etkileyecektir. Standart modelde piyasada sahte kaynıyor.
Birde sigortadan yolda kalmıştım,orjinal sigorta çok uyduruk elinde kalıyor. Kutupları sağlam bir çift ile mutlaka değiştir. Sonuçta ucuz ama önemli parçalar. Seni rahatlatmak adına serviste ustaya şikayetlerini okutup önerisini bu sayfada aktarıcam takip edersen sevinirim. Şunu unutma yaşadıkların can sıkıcı olmakla beraber çok basit arızalar. Motosikletini sev, ininki çok şahane makinalar. 4500 km ye geldim dahada böyle bir sorun yaşamıyorum. :bounce:

Mersin motor kulübü ile gezi yaptığım dönemlerde düşün ki virajlı yayla yollarını tırmanıyoruz! motor susuyor,elim devriyajda boşa almaya ve tekrar çalıştırmaya çalışıyorken sürekli hız kaybederek arkamdaki gurubuda sıkıştırmış oluyorum. Kötü bir olay. Durup tekrar çalıştırınca sorun düzelir gibi olup,tekrar aynı şeyi yapıyordu. Ustaya söylediğimde,olayı anında yakalayıp teşis koymalıyız servisteyken yapmıyor diyerek 1100 lük bmw sine atlayıp bize katıldı yine yakalayamamıştık. Elektrik kesme hatası vardı belli ama hata hangi kısımdan kaynaklıydı! En pahalı olan beynine kadar getirip attım çantama ve olay anında beyni değiştirerek tekrar denedim. Anladım ki beyinden değilmiş. Benim hatam aslında ilk baakılacak en ucuz kısım olan bujilerdi ama sona bırakmıştık! Sana tavsiyem al bir çift platin buji,alınan mal zaten senindir. platin modeli seninkinin 2 katı ömre sahip olup tam yanmayı sağladığı gibi performansını dahi etkileyecektir. Standart modelde piyasada sahte kaynıyor.
Birde sigortadan yolda kalmıştım,orjinal sigorta çok uyduruk elinde kalıyor. Kutupları sağlam bir çift ile mutlaka değiştir. Sonuçta ucuz ama önemli parçalar. Seni rahatlatmak adına serviste ustaya şikayetlerini okutup önerisini bu sayfada aktarıcam takip edersen sevinirim. Şunu unutma yaşadıkların can sıkıcı olmakla beraber çok basit arızalar. Motosikletini sev, ininki çok şahane makinalar. 4500 km ye geldim dahada böyle bir sorun yaşamıyorum. :bounce:

Çok teşekkür ederim dostum , iş çıkışı ilk işim bujileri değiştirmek olacak , benim servise gelirsek sanırım farklı bir usta bulmam gerek , daha 2,000 km'deki motor hemen açıp dağıtmak isteyen bir ustayla çalışmak istemiyorum...
Senin ustanın orumlarını da merakla bekliyorum , selamlarımla ...

Yazıktır motor dağıtacak bir durum yoktur. Para tuzakları bunlar. Saygılar. :)

Evet arkadaşlar ,
Mevcut NGK C7HSA bujilerimi tanesi 25 Lira'dan toplam 50 Lira ödeyerek NGK Iridium (En üst modeli ve süper birşey) ile değiştirdim ...
Ancak sorun bu sabah yine tekrarladı :pr:

Şimdi sırada karbürator temizliği var ! Yani sorun sürüyor ve araştırmaya devam ....

Mondial 151 rs motorumla yaşadığın sorunun aynısını bendede vardı.. 2 3 tane ustaya götürdüm hepsi başka birşey sölediler(rolanti-buji-karbüratör) hepsini yaptım yine olmadı.. meğersem sorun cok basitmiş.koltuğun altında benzin hortumu var o üstüne yük binince sıkışıyormuş ve benzin gitmiyormuş. benzin hortumunu sıkışmıycak sekilde plastik cırt ile sabitledim sorunum kalmadı.. belki senin sorunun bu olmayabilir veya oraları kontrol etmişte olabilirsin ama aklında olsun diye söyledim.inşallah kısa zamanda düzelir motorun. saygılar

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
anlattığın problem sanırım basit bişey değil,eğer kolay görünüyorsa.buji kapağı ve bobindir.ve engeç yarım saattte onarılır.yok onlar değilse bayağı uzun sorun var demektir.yani tesisatın komple elden geçmesi gerekir kablolarda ezilme ve aşınma olabilir hatta komple tesisat değişebilir .tabi bunlar varsayım,inş daha basittir problem.güvendiğin bir servise göster derim ben.

Bu motorda yan sehpa müşürü yok. Bujinin kıralını almışsın bu arada. Servise henüz gidemedim,gider gitmez netten yardımcı olacağım,aklımdasın. Sigortanıda keşke değiştirseydin. Basit müdahale işlemlerinden karmaşığa doğru yol alıyoruz. :bounce:

bahsettiğin sorunun kopyası bende de oluştu. Şarköy gezisini burnumdan getirdi. Aynen çözüm öneren arkadaşların dediği gibi herkes birşey söyledi. Serviste motoru komple söküp herşeyi kontrol ettik yine banamısın demedi bulamadı usta arızayı. Bi oto elektrikçisi geldi 2 dakkada halletti. Değişen bi parçada yok. Söylemedi ne yaptığını bizde anlamadık tabii. Ama yüksek ihtimalle bi elektrik kaçağı, kısa devre ne biliym şasi-topraklama gibi bi durum olabilir. O günden sonra sorunsuz çalışıyor. bana kalırsa elektrikten iyi anlayan bir ustaya yada oto elektirkçiye götür, yapsın tüm ölçümlerini, sorun elektrikte değilse başka şeyleri araştır.
Benim motorda elektrik sorunu olmasına rağmen boştayken normal çalışıyodu ve tüm far sinyal vb. elektrik donanımında sorun yoktu. vitese attığında yada yolda giderken aniden stop ediyordu.

arkadaşlar ; aynı sorunu dünden beri bende yasıyorum... Yolda giderken bi anda gaz kesiyo motor ; sonra yemiyo ve sonra da stop ediyoo.. yarın hawa filtresini ve karbüratörü deiştircem bakalım nedendr.. Buji yi yenmi deştim zaten :silent:

MoCuishle selam. Vıceroy hocamızdan sorunu dinledik. Bujiyi denemen isabet olmuş. Çalıştırma anındaki eksozdan patlama geliyorsa benzini motor ememiyordur. Benzin filtreni temizle ve depo kapağından hava almıyorsa denge bozukluğuda aynı soruna sebep olabilir. Bunları gözden geçir ve düzelme olmazsa elektrik aksamına yönlendirelim. :cat:

MoCuishle selam. Vıceroy hocamızdan sorunu dinledik. Bujiyi denemen isabet olmuş. Çalıştırma anındaki eksozdan patlama geliyorsa benzini motor ememiyordur. Benzin filtreni temizle ve depo kapağından hava almıyorsa denge bozukluğuda aynı soruna sebep olabilir. Bunları gözden geçir ve düzelme olmazsa elektrik aksamına yönlendirelim. :cat:

Samm hocam yorum için teşekkürler , benzin filtremi temizledim , ancak sorun düzelmedi ...

Sence benzin depo kapağına minik bir delik açsam olur mu (1 mm genişliğinde ) denemek işe yarar mı?

Bu arada sorunu bulduk , şimdi muhtemel sebeplerini bulmaya çalışacağız... Tesadüf bizim fabrikanın bakım şefiyle beraberken motoru park yerinden almak için çalıştırdım ve anında stop etti ve tekrar çalıştıramadım ... Şef bujileri söküp ateşleme yapmadığını farketti ...

Sorunun kablolardan , bobinlerden veya karbürator şamandırasının fazla benzin vermesiyle boğmuş ve bujileri ıslatmış olabileceğini söyledi... Bu bilgiler ışığında araştıracağız !!!

Son düzenleme:
Dostum,elektrik arızası ile benzinin az yada çok verilmesinin bağlantısı olmamalı.
Bujilerin ıslanmasına gelince,kurumadan kesinlikle çalışmaz bu da zaman alır. Senin çalışmama sorunu uzun sürüyormu yoksa 4-5 kontak hareketiyle çalışıyormu? cevap evet ise buji ıslanması değildir.
Adanadan fevri kardeşim bu sorunu yaşamıştı, buji değişti benzin deposuna hava bastırarak havasını almıştı! Birdaha sorun yaşamadı. (keeway super shadow sayfasından)( Depoyu delme yenisi 100-150 tytl arası) :bounce:

Evet Kardeşler ;
En sonunda servis teşhisi kesin koydu bu sabah ; Beyin değişiyor , karbürator şamandrası ve sübap ayarları yapılıyor ... Beyin garantiden değiştiriliyor , diğer ayarlar ve 2,500 km bakımı toplam 35 YTL ...

Usta NGK Iridium bujiler için ömürlük diyor yakıtta %5 tasarruf ve son süratte 10km'lik artış yapar diyor ... Yani benim motor rahat 140 görüyordu artık 150km görürüm herhalde kadranı kırarız :p

Bakalım akşam teslim alacağım motoru yarın sorunun giderilip giderilmediğini bildiririm , bu arada imkanı olan kardeşlerim kesinlikle NGK Iridium Buji taksınlar , Denizli'de çifti 50 YTL ...

Tavsiyemden ötürü mutlu olman beni sevindirdi. 5 Gün sosis çantamda garantiden gönderilen beyin ile gezdim. Sorun anında değiştim ama düzelme olmayınca da beyni geri göndermiştim. Nede olsa 285 ytl çantada risk!
Umarım servisin tanısı doğrudur. Yinede tavsiyem arızalı dediğiniz beyni motorda yanında bir kaç gün bulundur,problem tekrarlarsa anında değişirsin. :)

Sevgili Dostlar ,
Nihayet motorumdaki stop etme problemi giderildi ...
Sökülen beyni kendi gözümle gördüm , tamamen kararmış içi , devrelerin bir kısmı erimiş , kesinlikle üretim hatası , şu an değişti ve problem kalmadı ...

Bu arada ilginç bir nokta , sizin SS'ler nasıl bilmiyorum ama , Bisan Roadstar ile ilgili neden daha pahalı olduğuna dair bir kaç şey öğrendim ... Tabii SuperShadow parçalarını bilmiyorum ...
Benim yeni servis aslında Suzuki Servisi ...
** Karburatorüm orijinal Mikuni (Yamaha - Suzuki vb. gibi pahalı 250 cc'lik motorların birebir aynısı ) ve performans karbüratorü olarak anılıyormuş ...
** Beyin kesinlikle ve kesinlikle Suzuki ve Yamaha'nın 1100'lük motorlarına bile taktığı orijinal Japon ve en kalitelisi ...Gözümle Suzuki 1000'lik Racing üzerinde gördüm aynı beyini serviste ve hatta benim beyin sıfır Suzuki'den sökülüp takıldı ...Garantiden yeni beyin gelince o Suzukiye takılacak...
**CDI ünitesi Suzuki - Yamaha ve Kymco Venox ile aynı marka ve seri ...
** Tek kötü tarafı şanzıman maalesef buz gibi 100% Çin ...
** Bu arada bizim motorlarda yan sehpa müşürü var Viceroy Hocam ... SS'lerde yok mu? Ayaklık indiği anda stop ediyor ve kaldırmadan çalışmıyor !

Bu durumdan benim motorun neden 5,850 YTL olduğu ve serviste enfazla parça için 12 saat beklediği (günlerce değil) ve tüm parçaların tedarik süresinin 12 saati geçmediği anlaşıldı....

Hepinize yardım ve yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum , İyi ki varsınız !

Selamlar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar