Yolda Giderken Stop Ediyor

Arkadaşlar Selam ;

Benim Bisan Roadstar V250 motorum var ... Şu an 2,000 km'de ..

Sorunuma gelince , aslında oldukça enteresan ...

Birkaç gündür hangi devirde , viteste veya hızda olursa olsun yolda giderken durduk yere stop ediyor , hemen sağa çekip tekrar çalıştırmak için uğraşıyorum , yaklaşık 1-2 dakika uğraşmadan sonra tekrar çalışıp sorun yokmuş gibi normal performansla yoluna devam ediyor... Günde ortalama 25-50 km arası yol yapan biriyim , bu stop etme olayı bazen 1-2 defa üst üste tekrar ediyor , ama bazen 2 gün hiç yapmıyor...

Elektrik sorunum yok , stop ettiğinde bakıyorum , farlar hala yanıyor ve marş basıyor...

Sizce sorun nedir , tecrübeli arkadaşlar yol gösterebilirse sevinirim , servis (sanırım para için) bırak biz komple bi inceleyelim , bu biraz ağır bir sorun dedi ... Fakat ben sanki oldukça basit bir sebebi olabileceğini düşünüyorum , çünkü motorda herhangi bir performans düşüşü yok !

merhaba
her ne kadar tecrübeli bir motorcu olmasam da elektrik arızasını da devre dışı bırakırsak aklıma ilk gelen benzinle ilgili bir sorun olabileceği. belki benzin filtresi kirlenmiştir ve zaman zaman tıkanma yapıyor olabilir. filtreyi temizleyip benzincini değiştirebilirsin.

tabi filtre demişken hava filtresinide elden geçirmende fayda olabilir.

Son düzenleme:
Anlattıgın sorunun aynısı arkadasımın arabasında vardı. Sorunun benzin pompası degisimiyle cozduk. Yol yaptıkca pompa ısınıp benzin pompalayamıyomus bekleyince tekrar eski haline gelen pompa calışmayomus.

Tabi motorda ayni sekildemi olur onu bilmem aklinda benzin pompası bunulsun diye yazdim...

Merhaba,

Bendede bisan senatör var, ilk aldığım dönemlerde aynı sorun bendede oluyodu. Motor boğulur gibi olup stop ediyordu. Servise götürdüm sorunun direk benzin depo kapağında olduğunu söyledi söktü contasıyla oynadı ondan sonra bir daha stop etmedi. Bir dene belki senin motorununda sorunu buna benzer basit birşeydir.

Merhaba,

Bendede bisan senatör var, ilk aldığım dönemlerde aynı sorun bendede oluyodu. Motor boğulur gibi olup stop ediyordu. Servise götürdüm sorunun direk benzin depo kapağında olduğunu söyledi söktü contasıyla oynadı ondan sonra bir daha stop etmedi. Bir dene belki senin motorununda sorunu buna benzer basit birşeydir.

kolpa Kardeş ;

Senin motor da soğukken ya da sıcakken ansızın mı stop ediyordu ... Ve stop ettikten sonra tekrar çalıştırmak biraz zaman alıyormuydu ?

motor stop edmeden önce tekliyorsa ve devir göstergesi aniden 0 inip birden normale dönüp sonra tekrarlıyıp stop ediyorsa ateşlemesinde sorun olabilir.Buji ateşlemiyordur,bujide sorun olabilir ,elektrik aksamında sorun olabilir veya CDI ünitesi varsa arıza yapmış olabilir.Bende hyo. gv250 vardı aynı sorun bendede oluyordu CDI ünitesi ateşlemeyi düzenleyen motorun beyni arızalanmıştı ondan olmuştu CDI değişti sorun bitti.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Gerçekten zor bir konu bu... Anlatılan olaya fazla sayıda sebep sıralaya bilirim.
Bir deneyeyim, mesela;
- Düşük rolanti devri,
- Buji çapaklanması,
- Yüksek voltaj kesikliği (çok çeşitli sebeplerle),
- Karbüratörde yabancı bir cisim (metal tozlar veya boya çapakları çıkabilir),
- Karbüratörde şamandıra hatası (fazla benzin motoru boğar),
- Hava filtresi tıkanıklığı veya hava girişinde yabancı bir cisim,
- Benzin filtresi tıkanıklığı (metal tozlar veya boya çapakları çıkabilir)
- Benzin tankı tıkanıklığı (depo kapağından hava alıp verilemez ise),
- İçinde yabancı maddeler veya su bulunan kirli benzin,
- ... Başka sebepler de olabilir ama ilk anda aklıma gelen bunlar!

Servisin "bu biraz ağır bir sorun" demesi çok yerinde bir izahattır. "Bırak, komple bir inceleyelim" demesin de ne desin adamcağız?

ewt bazen 50km yapıp hiç stop etmiyordu bazen 10km içinde 2-3 kere stop ediyor uğraştırıp zor çalışıyordu. Bu tamamen deponun içinde azalan havanın vakum etkisi yapmasıyla alakalıymış. Biraz bekleyince (yani çalıştırmak için uğraşırken) içeri hava alıp vakum azalıyo ve tekrar motora benzin gidiyomuş. Eğer sendede bu sorun varsa ilk stop ettiğinde depoyu aç kapa ilk marşta çalışıyosa sorun budur. Ama zorlamaya devam ediyosa o zaman diğer arkadaşların tavsilerine kulak ver.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Anlattıgın sorunun aynısı arkadasımın arabasında vardı. Sorunun benzin pompası degisimiyle cozduk. Yol yaptıkca pompa ısınıp benzin pompalayamıyomus bekleyince tekrar eski haline gelen pompa calışmayomus.

Tabi motorda ayni sekildemi olur onu bilmem aklinda benzin pompası bunulsun diye yazdim...

Motorlarda benzin pompası yok sikorpcum.....:p:p:p

Arkadaşım senin bujin çatlak..... En kısa sürede değiştir......:cat::cat::cat:

gardaşım bnm de başıma geldi siteye yazdım yardım eden olmadı ben sölüyüm.
ya karbiratöre su geliyodur , yada aküdendir . servise götür bu ikisinden biri değilse ben daha bu tip sorulara cvp yazmayacam.

benim ilk aklıma gelen elektronik ateşleme beyni yani cdı dedikleri motorun istop ettiğinde ateşlemeyi kontrol et nasılmı:buji kafasını çıkar sonra koblosunu vidalıdır kafayı çevirerek çıkart kobloyu şaseye yanaştır(3-5 mm) marşa bas çat çat yaparsa sorun yok.sonra hepsini geri tak depo kapagını çıkar geritak biraz bekle ve marşa bas sorunu sen keşfetceksin biz ihtimaller üzerinde konuşuyoruz.

neresi zor bu konunun ben bu konuda çok teçrube sahibiyim.100%çözüm yolu göstereyim sana.senin motorun karbiratöründe pislik var.motor her zaman istop edebilir 1.2 saat sonra neden çalışır.çünkü karbiratördeki pislik(tortu parçası)dibe çöker yakıtı tıkamaz yani.git motorcuya 15 ytl ver karbiratörünü temizlet sorun morun kalmaz garantisi benim.

benden bide tavsiye: yakıt göstergesindeki kırmızı noktalara ibreni getirme az benzinle motoru sürme sonra benzinciden aldığın benzinde tortular varsa vede sen pis benzini farkıda olmadan motoruna koydurmuşsan veya yakıt deponun içine toz giriyosa benzin azken deponun dibini mecburen çekicek vede karbiratörün tıkanıcak.tıkanmaması için çok az benzinle araç sürülmez

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş Benzin Samandırasını değiş Bizim Memleketteki fiyatı 2ytl Onu değiş Sorun kalmaz eğer benzinse sorun Elektrik değil Motor Hava soğutmalıdır bence alakası yok elektrikle kirli benzin sanayi benzinimi koyuyon

Yorumlarını esirgemeyen tüm kardeşlerime teşekkürler ...

Haftasonu vakitsizlikten motoru servise götüremedim ...

Bu arada sorun devam ediyor , yine stop ediyor ve artık çalışmadan önce egzosttan patlama sesi geliyor , uzun çalıştırma denemesinin ardından , bir patlama sesi geliyor ve motor çalışıyor ...

Bu karbürator pisliği anlamına gelir mi?

Ateşlemede sorun yok buji gayet güzel kıvılcım veriyor ...

ya sen bujinin sağlamlığına bakma yeni buji tak dene denemediysen,buji kablolarını kontrol et kopma vardır belki,belki kontakta sorun vardır,bujidir ya bu sorun başka bi ihtimal düşük,karbüratöre ayar yap hava yakıt dengesizliği olabilir

Benzine pislik karışmış olabilir buda karbüratörü tıkar eğer yapa biliyorsan karbüraatörü bir temizle derim sorun gidecektir eğer karbüratördense Motor soğukkende yapar ama ısınınca geçiyor çok rastladım ybr kullanırken

Aynı sorunu bende tattım. :)
Yapacağın ilk iş mevcut bujiyi 2 adet NGK 7 numara platin buji ile değiştirmek olsun. Çözüm olmazzsa bu sefer garantiden beyni değiştir ve denemeleri yap, halen düzelmediyse motorun üzerindeki ateşlemeyi sağlayan bobinlere geç. Dahada düzelmedi ise sorun gerçekten büyük cdi ünitesinde elektrik üretim hatası var demektir.
Bende sorun buji değişimi ile bıçak gibi kesildi. Standart 7 numarada piyasada sahtesi çok dikkat et,platini sahtesi yok diye önerdim. Saygılar. :bounce:

kısa yorum yapayım işlerim var... Depo musluğu altındaki filtre süzgecini iyice temizle yolda durunca çalkalanma sonrası yoluna devam ediyorsan tıkalı bir karbüratöre ve kirlenmiş bir filtreye sahipsin demektir.boşuna masraf yapma canım benim..kolay gelsin

Güneş bey,sorun yaşayan arkadaş ile motosikletlerimiz aynı sayılır sadece ithalatçı farklı. Sorunlarımızda ortak olunca önce buji ile başlasın dedim. Ben aynı durumda iken nasıl oldu ise önce bakmam gerekeni sona bıraktığım için hastalığın çaresini bulmak 45 gün sürmüştü. Öyle sinsi bir arıza ki,servisteyken ne yaparsan neyi ölçersen ölç yakalayamıyordunuz. :cat:
Çinliler sayesinde hepimiz kısmen usta olmaya başladık helal...

Son düzenleme:
yag filtresi tıkanmış olabilir... gerekli yagı dolaştırmıyordur silindirirn üzerinden hararet yapıp kalıyodur
filtreyi değiştir..

benzin filtresine bakmayıda unutma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar