arkadaşlar sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim ben bir kaça ya içerisinde motor almayı düşünüyorum ve bu benim ilk motorum olacak
acaba kayışlı motorlarla zincirli motorlar arasındaki fark nedir.hangi tip daha iyidir çekiş açısından falan.kayışlı motorların avantajları nedir acaba hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...:rendeer:
ender denebilecek kadar az olan arkadaşlar gayet tatminkar ve doyurucu cevap vermişler
bazı arkadaşlar karıştırmışlar (sallamışlar demek içimden gelmedi)
zincirli motosikletle uzun yol yapacaksan yanında zincir yağı bulundurman gerekir. çünkü 150 200 km de bir yağlamak gerekir. Motosikletinde orta sehpa yoksa yağlamak için en az 2 kişi gerekebilir pratiklik açısından.
eğer alacağınız motosiklet custom/chopper/cruiser tarzında ise benim size nacizane önerim şaftlı olmasıdır. Yukarda zaten artıları eksileri belirtilmiş eklenebilecek tek şey eski model bir motosikletse yanlışlıkla 2. viteste kaldırmaya çalışırsanız, veya trafikte çok yavaşladıysanız 2. vitesten 1 e almadan kalkar diye düşünebilirsiniz ama şaft kilitlenir (düşmezsiniz ama aniden durduğunuz için sıkışık trafikte sorun olabilir) yeni nesil motosikletlerde en azından şu an kullandığımda böyle bir sorun yok.