Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim hayatta prensip edindiğim bir laf vardır : "Hayatta bedelini ödeyebildiğin sürece istediğin şeyi yapabilirsin!" Eğer bedel olarak hayatını kaybetme riskini göze alıyorsan işe Agusta ile gidersin. Şanslı bir çekirge isen bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, üç sıçrarsın, dört sıçrarsın... Ama bir gün bir sıçrarsın ki seni duvardan spatula ile kazımak zorunda kalırlar! Anlatabildim mi?
aynen öyle.
ayrica ben isteyen MV Agustasiyla ise gider gelir demeden önce de hangi sartlar altinda istenen gücte motorla baslanabilecegini de söyledim.
honda'nin egitimini örnek vermeye de gerek yok. onlarin o uygulamasinin sürücülerin kabiliyetleriyle veya bu "adim adim ilerlemek" felsefesiyle alakasinda cok partik nedenlere dayaniyor. oturup bütün bir gün gelen her katilimcinin ne kadar iyi ne kadar kötü olduklarini test edip ona göre grup olusturacak halleri olmadigindan esseklerini saglam kaziga balayip maksimum 2. seviyeden baslatiyorlar. herkese bunu yapar. bu birsey ispat etmez.
avrupa birligin bircok ülkesinde kademeli motosiklet ehliyeti var. genc ve tecrübesiz insanlara kullanabilecekleri motosikletlerin güclerine sinirlamalar getirmisler. ancak belli bir yasin üstünde ve yine belli bir trafik tecrübesine sahip olanlar icin de bu kisitlamalar söz konusu degil. yani avrupadaki bir sürü otoriteye göre belli ön sartlarda (ki bu önce yillarin scootercisi olacak degil!) kücük cc, büyük cc, az güclü veya cok güclü olayi yok.
ben daha hala isteyen istediginden baslasin diyorum - eger kendine hakim olabilecek ve motosikletini kontrol edebilene kadar sanki scooter almis gibi sürebilecekse. baskalarin, kendini otorite sayan veya digerleri tarafindan otorite görülenlerin, tersine gitmek ile de bir problemim yok.
yaw benim bi sorum var bu sport touring lerin supersport tan farkı ne ?
kabaca: sporttouring uzun yol icin daha uygun oturus pozisyonu sunarken genelde maksimum gücü daha düsük ama düsük devirlerde daha yüksek torka sahip motorlarla donatiliyorlar.
örnek:
sporttouring:
vfr, 800cc -> 109ps@10500rpm ve 80Nm@8750rpm
super blackbird, 1100cc -> 152ps@9500rpm ve 119Nm@7250rpm
supersport:
cbr600rr -> 120ps/13500rpm ve 66Nm@11250rpm
cbr1000rr -> 172ps@11250rpm ve 115Nm@10000rpm
Son düzenleme: