@Predator[23rd]
motosiklette de durum ayni. agir motosiklet kullanabilmek icin hafif motosiklet bilmek sart degil. kuvvetli motosiklete hakim olabilmek icin scooter kullanmis olmak gerekmez.
Sen bu konuda otorite misin yoksa
"ben sürerim, bana birşey olmaz" gibi bir düşünceyi savunan bilinçsiz, bilgisizlerden biri misin? Sana birşey olup olmaması beni açıkçası hiç ilgilendirmiyor. Ancak burası bir forum ortamı ve motosiklete yeni başlayacak arkadaşlar için sen yanlış örneksin. Dünyada herkes birşey söylerken sen aksini iddia ediyorsun, kafanın dikine gidiyorsun. Honda'ya gidip eğitim almak istediğini söyle bakalım seni direk olarak 3. veya 4.seviye eğitime alıyorlar mı? İstersen 1000cc makina sahibi ol, istersen bu işin feriştahı ol yine de 2.seviyeden başlamak zorundasın. Bu iş bütün dünyada bu şekilde gerçekleşiyor. Başlangıç motoru olarak 600cc bir Supersport makinaya ancak beyin özürlüler biner. tigermbz arkadaşımıza yukarıda vermiş olduğun cevap çok ilgimi çekti...
@Predator[23rd] : paraya para demeyen, kendine güvenen MV AGUSTA ile baslar ve her gün devirerek ise gider gelir. kime ne ...
@tigermbz : ya hiç işe gelemezse
@Predator[23rd] : ne yapacaksin, oturup aglayacak misin ise varamazsa?
Bu cümleler ne ifade ediyor biliyor musun? İnsanları yanlış yönlendiriyorsun, insanların hayatlarına malolacak sorumluluğu üzerine almıyorsun ve insanlar bu yüzden hayatlarını kaybettiğinde de "bana ne" mantığını güdüyorsun. Ben motora neden büyük hacimli ve süratli motorla başlanmayacağını çok güzel şekilde ifade ettim. Gerisi sana kalmış. Benim hayatta prensip edindiğim bir laf vardır :
"Hayatta bedelini ödeyebildiğin sürece istediğin şeyi yapabilirsin!" Eğer bedel olarak hayatını kaybetme riskini göze alıyorsan işe Agusta ile gidersin. Şanslı bir çekirge isen bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, üç sıçrarsın, dört sıçrarsın... Ama bir gün bir sıçrarsın ki seni duvardan spatula ile kazımak zorunda kalırlar! Anlatabildim mi?
önemli olan fikrin söylenmesi, yazilmasi. söylemeye ve yazmaya imkan tanimak ve bu hakka saygi duymak sart. ama fikrin kendisine katilmak veya saygi duymak sart degil.
Kimse sana fikrini söyleyemezsin demiyor ancak eğer senin fikirlerin fikri olmayan insanları yanlış yönlendirir ve onların hayatlarına malolacak fikirlerse, işte orada duracaksın! Bu konuda tüm uzmanların, profesyonellerin aksini iddia ediyorsan o senin fikrin olmaktan çıkar, seni ukala yapar, kimse de senin söylediklerini kaale almaz...
@muammerakbulut
millet benimle dalga geçiyor mantalitesini lütfen boş verin...MİLLETİ BOŞ VERİN...HAYAT ONLARIN DEĞİL...SİZİN HAYATINIZ SÖZ KONUSU.VE ARTIK BU RACİNG MESELESİNİ AŞALIM.bu bir merdiven işidir..tek tek çıkalım ki ayağımız takılıp kırılmasın.
İşte olayın en önemli noktalarından biri de bu! Türk erkeği altındaki motor ne kadar güçlüyse kendini o kadar erkek(!) sanıyor, o yüzden de herkes güçlü ve süratli motora binmek istiyor. Ben 1000cc ile yarışıyorum ama aynı zamanda 125cc ile de işe gidip geliyorum. İşe giderken yanıma gelip ara gazı veren ve beni küçümseyenlere de hiç kulak asmıyorum çünkü şu gerçeği biliyorum : Ben 18 senedir motor kullanıyorum, aynı zamanda bir yarışçıyım ve onlardan çok daha iyi motor kullanıyorum! Aksi taktirde gaza gelip kendimi ve başkalarını riske atıp onlarla kapışmam gerekir. Aynı durum altımda 1000cc varken de geçerli. Genelde yanıma gelen veya peşime takılan motorlarla kapışmam. Çünkü yarış pistte olur, onu da zaten yapıyorum. Herkesin merdivenleri tek tek çıkması ve bu işi bilinçli yapması en doğru yoldur. Aksi taktirde hoş olmayan haberleri almaya devam edeceğiz...