Sevgili Asya kardeşliği,
Hepinize merhaba. Bugünün Regaip Kandili olması sebebiyle öncelikle Kandilinizi kutlarım ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Yeni gelen arkadaşlardan ve eski dostlardan özür dilemek istiyorum.Uzun süredir foruma giremedim ama geçerli bir sebebim vardı. Ankara gibi bir yerde 7 yıldır kiracı olarak yaşamanın verdiği bir sıkıntı vardı ve sadece Allah’ın lütfu diyebileceğim bir şekilde ev buldum ve kredi çekip aldım. Daha dün taşındım evime. Kaç zamandır bunun sıkıntısını çekiyordum. Çok şükür darısı isteyenlerin başına.
Dün motorumla işyerime geldim ve bugün gidip yağını değiştirdim. Bu sefer Belçika malı Volvoline 20/50 w yağ koydum motora. İlk defa aldım bu yağı ve kalitesini merak ediyorum doğrusu. Ama Avrupa'da bilinen bir marka olduğunu biliyorum. Üstelik 7,5 YTL verdim 1 litresine.

Arkadaşlar size bir tavsiyem var. Kesinlikle motorunuzun zincirini her 300 km'de bir yağlayın. Ben süreyi geçirmiştim ve dişlilerdeki bariz aşınmayı gördüm. Şakır şakır ses vardı kesildi. 4. viteste zar zor 110 diyen motor 125 km'yi hemde yokuş yukarı gördü. Hatta motor gitmiyor diye kızarken yokuş bitipte motor çığlık atmaya başlayınca 4. viteste gittiğimi farkettim. İbreyi devirmem artık hiçte zor olmuyor. Bu arada daha dün 2 kere ölüm tehlikesi atlattım. Dün sabah işe gelirken sol şeritte 90 km/h hızla ilerliyordum ve sağda ilerleyen servis minibüsü hiç tınmadan önüme kırdı ve hızı taş çatlasın 20 km/h hızı vardı. Motoru minibüsle banket arasındaki iğne deliğinden geçirdim. Adama saldırmamak için kendimi zor tuttum. Le havle dedim yola devam ettim ve bu sefer aynı senaryonun daha beteri ile karşılaşmam için sadece 2 km ilerlemem yetti. Bu seferde motoru yan yan kaydırma pahasınada olsun durdurarak kurtardım kendimi. Allah’tan arka soldaki adam uyanıkmış ve olayı farkedip bana perde yaptı ve kaçacak yer, mesafe bıraktı. Bismillah dedim ve tın tın işyerine gittim. Akşam binmedim ve işyerimde bıraktım. Dün bir uğursuzluk vardı ama Allah’a sığındık.
Şimdi gelelim arkadaşların sorularına
Öncelikle Sevgili Tatarx Kardeş,
Ben tanımadığım bir motorcu için bile gerektiğinde durup yardım teklif ederim. Kaldı ki az buçuk hasbihalimiz var seninle. Ne zaman sıkıntın olursa gel veya ara. İnşallah buluşup tanışmakta nasip olur. Biz her zaman için dostluğa açık kapı bırakırız. Hatta bu kapımız her daim açıktır ama arasıra cereyanda kalıp üşüttüğümüzde oluyor.:mrgreen: Eğer sen almasaydın o motoru bir gün sonra o motoru ben İstanbul'a gönderecektim. Çok sevdiğim bir arkadaş almaya niyetlenmiştim ama kısmet sanaymış.:cat:
Sevgili Ulaş58,
Motor piyasadaki Çinlilerin içinde ayrıcalıklı bir model. Defalarca yazdım bunu ama malzeme kalitesini bir Japon seviyesinde beklemek hata olur bence. Vidaları sık sık gevşiyor diye eliniz anahtar tutsun dedim. Örnek olarak farzedelim ki Japonlarda vida, somun toleransı 100 micron ise bunların toleransı 200 micron. Gevşemesi daha kolay yani. Japonların kırılma direnci farzedelim 4X ise bunların ki 2X. Çabuk kırılıp, çabuk gevşiyorlar. Ama sen hevesliyim gözüm gibi bakarım dersen amenna. Almadığın beklediğin hata derim. Hatta sen forumda zaman kaybetme ve git al. Ama mutlaka Baycode dostumuza ulaş. Bu topiğin asıl duayeni odur. Biz onun açtığı yoldan ilerliyoruz.
Sevgili Mischief,
Siteye hoşgeldin ve özellikle forumumuza. Kartere konulan yağ şanzımanıda, debriyajıda, silindiride yağlıyor. Tek karter tek yağ sistemi var. Ben o yüzden yağı sık sık değiştirin diyorum. Yeni motor. Her yeri çapak yapar. Karterde biriken zarar vermez ama süzgecin süzemediği çapaklar silindir duvarını çizer. Motorunuzun çabuk ölmesine sebep verir. benim bir arkadaş 125'lik Zealsun crossuyla 250.000 km'yi devirdi ve hala motor sağlam. Düzgün bakarsanız bu rakamlar hayal değil. Egzos ve emme için net referans değerleri veremeyeceğim maalesef. Evdeki kitapcığı bulup bakmam lazım. Ben subap ayarı yaptırdığımda motor 8,000 km demişti herhalde. Önceki sayfalarda yazıyor. Ama motor çok rahatladı. Pekçok usta göz kararı yapıyor o yüzden iyi bir usta lazım sana.
Sevgili eby78,
Aynı şehirde ancak forumlardan görüşebiliyoruz ne garip değil mi? İnşallah en kısa zamanda buluşup gezmek kısmet olur.
Sevgili hızlıat,
Msn mesajını sonradan gördüm. Çok teşekkür ederim kardeşim. Seninde Kandilini ayrıca kutlarım.