Motosikletlerde alınan ÖTV hakkında

Motosikletlerden Alınan ÖTV den

• Memnunum

Oy: 30 3.1%
  • Yüksek

Oy: 76 8.0%
  • Çok Yüksek

Oy: 269 28.2%
  • Normal

Oy: 15 1.6%
  • Tamamen Kaldırılmalı

Oy: 498 52.1%
  • %10 olmalı

Oy: 63 6.6%
  • %20 olmalı

Oy: 4 0.4%

• Kullanılan toplam oy
    955
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
otv tek cıkma sebebi cin motorları burası hurdalıga döner döndü 100.000 $ 250.000 $ doları bulan ithalat yaptı birazdanda o yuzden cıktı otv gecen sene benim bildigim 4 kişi boyle 3.4 kontinyer mal getirip battılar şimdi onların satıgı motorlar ne garanti nede servis var iyi tarafı butun hepsini parcaları birbirine uyuyor...

tambı sacmalık motosiklete tesfık olması gerekırken bızde tam tersı yapılıyo:silent:

Siz zannediyo musunuz ki ödediğiniz vergi devlete gidio, devlet de cici cici yol su elektrik vb. hizmet olarak geri döndürüyo bu vergileri bize?

Küresel sermaye kuşatmış Türkiye'yi.Hababam borç faizi ödüyoruz, işin aslı ödediğiniz vergilerin tamamı oraya gidiyor.Bir nevi modern "haraca bağlama".Batı (imf ab abd vs.) diyor ki "oradan kes buradan kes, öde borç faizlerini".Başta da dayatılan herşeye "he" diyen mahluklar olduktan sonra...Biz istediğimiz kadar yırtalım bi taraflarımızı...

Son düzenleme:
Motosikleti
Pcx
bu vergi ayarlamasından fayda sağlayan yerli üretim yapan firmalarımıza bakmak lazım.
hangi zihniyetin temsilcileri acaba?
:)

cari açıkmış..çevreymiş..
yersen..
ulen bu kadarda enayi yerine konmaz ki bir millet be..

resmen kanımızı emdiler bu terbiyesizler.bu hükümetden memnun olanlarada şaşıyorum neden memnunlar acaba.yoksa şemsiyedenmi?
bu arada motosiklete verdiğimiz paranın yarısı ötv.hepsi zehir zıkkım olsun bunlara.milletvekili maaşlarına zam yapacaklarına şu ötv yi kaldırmak hiç akıllarına gelmiyor

arkadaşlar konuya noktayı koyuyorum
1-benzin sarfiyatı az buda petrole bağımlılığımızı azaltıyor
2-yedek parça az sonuçta iki teker
3-otomobil yılın 12 ayı kullanılırken motorlar ancak 4-5 ay şayet geceleri çıkartırsak bu 1-2 aya kadar düşer otolar budurumda %37 iken motora binilme süresine göre hesaplarsak %150 tekabul ediyor
bence ötv alınmayıp teşvik edilmeli saygılar

dünyanı hiç bir yerinde verginin vergisi yoktur.sıfır motor alanlar bilirler.ötv nin kdv sini alıyorlar.ötv 8 den 22 oldu .bu konu çok tartışılır.yeni secimlerden sonra insallah düzelir.motosiklet fiyatı + ötv toplamı carpısı ve kdv ve tolamı..hayert.....

dünyanı hiç bir yerinde verginin vergisi yoktur.sıfır motor alanlar bilirler.ötv nin kdv sini alıyorlar.ötv 8 den 22 oldu...

kartalan arkadaşım ÖTV oranları;

0-250cc motorlar için % 22

250 cc ve üstü motorlar için % 37'dir...

+ bunun üstüne çıplak fiyata % 18 KDV koyarlar...yani ÖTV'nin üstünden KDV ayıramazlar...bu şekilde bir uygulama yaparlarsa özel usulsüzlük ceza'sını yerler...

ama kim ne derse desin % 55 vergi çok fazla 2006 ocak ayında 9.799 ytl olan CBF500 şimdi 12.690 ytl...:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tamamen kaldırılmalı ne demek özel tüketim vergisi,motosikletin nesi özel herşeydende vergi alınmaski yuh artık.

Herkesin fikri birnevi doğru bnm düşüncem türkiyede kendine bir motor alıosan bir motorsiklet alıyorsan devletede alıyorusun.Ben bunu anladım tayyip yakında motorlarımızıda altımızdan komple alırsa şaşırmayalım :farao:

Herkesin fikri birnevi doğru bnm düşüncem türkiyede kendine bir motor alıosan bir motorsiklet alıyorsan devletede alıyorusun.Ben bunu anladım tayyip yakında motorlarımızıda altımızdan komple alırsa şaşırmayalım :farao:

aynen aynen 10 miylarlık motora 20 milytardn fazla veriyoruz anlamadım gitti :S suan amerikada son model bi R1 11.000$ bizde bu fiyata 2. el R6 bile alamıyoz sonrada gelde vergi kacırma vermem tabe

Bence Ötv Kaldırılmasından yanayımm motor alamıyoruz fıyatları yuksek dıye böle bişey var mı ya devlet barı buna el atmasın devletin babalığını görelim

çok saçma

bence bu vergi tamamen kalkmalı motosiklet sadece zevk aracı değil aynı zamanda bir ulaşım aracı trafik sorunu içinde birebir çözümlerden biriyken özel bir araç muamelesi görmesi çok saçma vergide özel görülen motosiklet trafikte hiçte özel görülmüyor hatta aşağılanıyor

ya arkadaşlar ilgili yeri mail bombardımanına tutalım yaaa bişeler yapalım

%10 a kadar düşürülmeli tamam alın ama bu kadarmı vergi alınır aracın fiyatı kadar vergi alıyorlar yaw ::angry2::

Hocam o değil de ÖTV ye destek veren ve memnun olan 15 arkadaş, neye göre ve neden ÖTV'ciler bi söyleseler ? ÖTV'nin motosiklet fiyatlarına bindirdiği miktarlar yüzünden motosiklet sahibi olmayı kacıran bir adam olarak tanımak istiyorum kendilerini. Neden ÖTV'cisiniz ?
anketten memnunumu seciyorsun, nedir ?
Maliye bakanı'nın akrabasımısın?
Rte'nin gemiciğinde personelcik misiniz yoqsa ?
dur dur istanbul'un tüm temizlik işlerini alıp tekel olan akrabasının şirketinde calısıyosunuz tamam ?

arkadaşlar r6 bayii girişi 14000 ytl civarı fakat devletimiz sağ olsu bayi çıkışı şu anda 24500 ytl aradaki farkı siz hesaplayın safranboludan saygılar doğan motor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar