Motosikletlerde alınan ÖTV hakkında

Motosikletlerden Alınan ÖTV den

• Memnunum

Oy: 30 3.1%
  • Yüksek

Oy: 76 8.0%
  • Çok Yüksek

Oy: 269 28.2%
  • Normal

Oy: 15 1.6%
  • Tamamen Kaldırılmalı

Oy: 498 52.1%
  • %10 olmalı

Oy: 63 6.6%
  • %20 olmalı

Oy: 4 0.4%

• Kullanılan toplam oy
    955
ben çok yüksek dedim ama aslında dediğiniz gibi hep şutlamalı bu ötv yi canım daha iyi olur dimi yani:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vergi vergi koçtan sabancıda alamadıklarını garıbım motorcudan alıyolar yuh diyorum

gönlümüz kaldırılmasından yana hem bu sayede motor sektörü inanılmaz derecede yükselişe gecer ama kaldırmayacakları kesin onun için % 10 luk vergiyede razıyız ama yükseği gercekten motoseverleri zora sokar

bence az bile aliyolar ee normaldir bura türkiye bütce acıgını nasıl kapatcaklar :)

yol,trafik,park sorunu yaşarken,mantık motor kullanımını arttırmaya yönelik çözümler üretilmesini söylüyor ama anlayana...

Benim sorum şudur. Almanyadaki bir motorla türkiyedeki bir motor arasında %50 fark var. Almanyada 1 türkiyede 2 liraya satılıyor %35 i çıkarsak bile türkiyedeki daha pahalı oluyor. Bunun bir başka açıklamasıda olmalı?

biz bu vergileri hak ediyoruz arkadaşlar..dün vergileri mail yoluyla protesto edelim diye bi konu başlığı açtım...sadece 1 cvp geldi... 10 kişi okumuş...ama 9 u sırtını dönüp gitmiş..bize müstahak yani

Forumdan Uzaklaştırıldı
72kaya ben yazayım o zaman;

Ülkelerin ekonomileri ve vergi uygulamaları felan son derece karmaşık işler. Yani burada biz motorseverlerin gördüğü kısmı devede pire misali. Hangi hükumet vergi koymak isterki? Bu tartışma anlamlı değil. "nerde bu devlet" yakınmasına dönmüş.

kimbilir fiyatlara gümrükte ne kadar fark koyuluyor. ötv de bu kadar olmamalı, aldığımız nefese de ötv alıcaklar yakında, çok özel yaşıyoruz ya..!:farao:

Bence kaldırılmalı, özel bir tüketim değil ki motosiklet!
Bir önemli nokta; yerli üreticiyi desteklemek gibi bir bahane! Yerli dediğimiz üreticinin tamamı fasondur. Kendi motor geliştirme laboratuarı olmayan, ARGE yapmayan, özellikle tasarımını tamamiyle kendi yapmayan üretici sadece taklitçidir, fırsatçıdır o kadar. Yerli Üretici yi destekleyelim demek, mevzuat boşluklarını kullanıp sigortasız, sosyal haklardan uzak işçi çalıştırmayı desteklemek demektir bu aynı zamanda.
Türkiyede vergi; tutabildiğini öpmekten başka birşey değildir. devlet vergi gelirlerinin %70 nin çalışanların maaşından oluşması sadece ironimidir? Memleket motorcudan alınan vergi ile zengin olacaksa ne iyi.

bencede çok çok yüksek hemde inanılmaz , resmen soyuyolar bizi ama ne yapsan boş nede olsa ne sesimiz çıkar nede indirirler.....

ben numunelik olsun diye memnunum oyladım...benim gibi 7 numune daha çıktı...

arkadaşlar bi laf vardır...yanlış anlamazsanız yazıyorum...hazırmısınız...:cherry:

POPOYA GİREN ŞEMSİYE AÇILMAZ...

ben demedim...anonim hazretleri demiş...:p

:queen: :queen:

Ötv ile ilgili bende size bir anektod aktarayım.

Dünyada hiç bir ülke yok tur ki bir vergi türünden başka bir vergi alsın. Nasılmı???

1000 ytl değerindeki bir motosiklet alıyorsunuz bunun üzerine %22 oranında ötv atıyorlar toplam tutar 1220 ytl oluyor bu rakamın üzerinden de %18 kdv tahsil ediyorlar. (Dikkat edilmesi gereken ötv den bile kdv tahsil edilmesi.) Motosiklet size 1439,60 Ytl'ye geliyor.

Ebe güzel kardeşim hadi ötv'yi de anladık ama bir vergi türünden başka bir vergi türünün kesilmesini kim bana açıklayabilir.

Vergiden vergi alinmasi ülkemize has icatlardan mıdır bilinmez , ama deprem ayagina tarafimiza gecirilen semsiyeler 1 -2 degil . cep telefonlari ile basladi buraya kadar geldi. ÖTV diye bir vergi olur mu adı bile acaip Özel tüketim vergisi.
ÖTV olmayan ürünleri Tüzel mi tüketiyoruz . Adam gibi vergi sistemi koysalar bu acaip işlerden kurtulsak . KDV de boyle başlamıştı zamanında .ÖTV den sonra birde %40 şemsiye vergisi konur bu kafalarla . ( ödenen vergiler memlekete değil , senede 10 kere asvalt yapan mutahit ve bir turlu odemeyi bitiremediğimiz imf ye gidiyor .
Metehan abi , o soyledigin şemsiye içinde eğer hukumet bunları okuyorsa kesin bir vergi koyar .

Türkiyede zaten hiç bir vergi, alınması gerektiği kadar alınmıyor.Bu konuda motosiklet vergisinin çok olduğunu tartışmanında bir anlamı yok aslında...

Ülkemizde vergisini düzenli ödeyen/ödenmesi gerektiğine inanların nasıl sıkıntılar yaşadığı bir gerçek. Sadece ÖTV sorun değil ki; her altı ayda bir ödenen motorlu taşıt vergisine ne demeli. 4x4 bir araçla motosikletin vergisi aynı değil mi?
TBMM'de motosiklet komisyonu kurulmalı. Bu komisyon, ülkemizde motosiklet ve kullanıcılarının sorunlarını tespit edip önlemler almalı. Kanunları kullanıcıların yararlarını gözeterek değiştirmeli. Bunun için her motosiklet kullanıcısı yakınındaki politikacıya baskı yapmalı. Önümüzde seçimler var. Bu konuda çalışma yapacak kişilere oy vermeliyiz. Hatta motosiklet kullanan, motosikleti yaşamın bir parçası olarak gören kişi/kişilerin seçilmesi için çaba harcamalıyız.

seçimlerde yaklaştıya motorcuları temsil etmesi için içimizden birisini meclise sokrak bu sorunlarımıza kulak vermelerini ve ortadan kaldırmalrını mı sağlasak.

il aday adayını açıklıyorum; ben

Üzerine kayıtlı başka bir vasıta olandan veya 600cc ve üzeri motorlardan alınabilecek makul bir ÖTV yi anlayabilirim ama 1.500 milyarlık bir motosikletten alınan ÖTV yi anlayamıyorum.Gerçi ben bu devletide anlamıyorum ya neyse.İnsanlar evine buzdolabı bile alırken (özel tüketime giriyor ya) ÖTV ödeniyorsa normal :(

Arkadaşlar sağolsunlar bu ÖTV denen şeyi her şeyin içine koydular ( buzdolabı, çamaşır makinası, bilgisayar v.s) sadece motorlarda değil ve bu sebeptende hiç kimse istediği hiçbirşeyi zamanında alamıyor. (Aylık geliri 2000-3000 ytl yi geçenler hariç) Ama malesef ki elimizden birşey gelmiyor. ( Aynı aylık enflasyon oranlarının 0,36 çıkması gibi):pr:

Sayın Skullhuter şu oyları kullanırken kim neye oyverdiğini görme ihtimalimiz varmı acaba... memnun olanları çok merak ettım:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar