Sevgili Tatarx,
Senin adına sevindim. Allah kazasız belasız uzun süre binmeyi nasip eder inşallah. Bugüne kadar hep menmun bıraktı motorum beni. Sağı solu çok gevşiyor ama eline anahtar alırsan bu sorunun kalmaz derim. Ayrıca mutlaka ana şase vidalarını, tekerlerin göbek mili somunlarını felan sık sık kontrol et. Ara ara ön maşa gevşiyor. Direksiyon göbek milinin altından sıkılıyor. Fren yaptığında veya geri çektiğinde hissettiğin bir boşluk varsa mutlaka boşluk vardır. Yaz ayları için sana 20/30w yarı sentetik veya tam sentetik yağları kullanmanı tavsiye ederim. Castrol'un Power serisi güzel iş görür. Havalar soğuyuncada özellikle Shell Advanced 15/50w 4T sentetik yağı tavsiye ederim. Bujinide NGK D8EA veya DPR8EA değiştirmeni tavsiye ederim. Kontak anahtarının bağlı olduğu tabla vidalarına dikkat et, gevşeyebiliyor. Aslında yazacak çok şey var ama özellikle ihityaca binaen resimli olarak yazmayı tercih ederim. Bir sıkıntın olduğunda acil ise msn'den, değilse buradan paylaşki diğer arkadaşlarımızda faydalansın. Şikayetçi olduğun çamurluk olayı ise en güzel Ramzey krossların ön çamurluğu ile hallediliyor. Alırsın ve mevcut vida yerlerine göre vida deliği açtırırsın. Daha sonrada mat siyaha boyatıp takarsın. Çok şık oluyorlar o zaman. Ön cam konusu tamamen sana kalmış bir durum. Ben şahsen taktırmak istesem bile estetiğini bozmayacak bir cam bulabileceğimi zannetmiyorum.
Sevgili Hızlıat,
Benim arka fren balataları orjinal fabrikasyonları ile değişti ve ne yalan söyleyim herhalde yedek parçası orjinalinden daha kaliteli.:mrgreen: Çünkü önceden arka kampana limitte ayarlıydı ve kilitlemek pek mümkün değildi. Şimdi ise çok yumuşak bir ayarla istediğin an kilitleyebiliyorsun. Değişim oranı %75.
Ben egzosa 4 delik açtırdım. Rolantide mübarek KLR 650 gibi ses veriyor. Yolda da gaz verince sesi hissetmek güzel. Performansa öyle aman aman bir katkısı olmadı. Artık biraz daha fazla bağırdığı için sadece kişisel tatmin oluşuyor ama bazen o eskiden sessizce süzüldüğü günleri özlüyorum. Pişman mıyım asla. Kafa şişirsede bazen harareti daha çabuk attığını bilmek daha güvenle gaza asılmanı sağlıyor.
Garanti belgen kaydolduysa bile faturan aynı işi görür. Yasal olarak hakkın var. Eğer faturan elindeyse tüketici haklarına başvururum diye sıkıştır biraz ama sonradan sana eksik ve özensiz yapılan tamiratlar, baştan savmalar olarak geriye dönme ihtimali yüksek. zincire çok para vermişsin. Çekoslavak malı zincirlerde işini görürdü. En fazla 30 YTL verirdin. Bu arada 3500 km'de zinciri bitirmen mümkün değil. Eğer bitti diyorsan muhtemelen aldın alalı hiç yağlamadın. Çünkü benim zincir 8200 km'de ve hala şıkır şıkır. 10.000 km daha kullanırım rahatlıkla. Ben her 400 km'de bir gazyağı ile yıkayıp, sıvı gresle yağlıyorum. Lastik konusuna gelince maalesef arka jant çapından dolayı motora enduro lastik bulman olanaksız. Çok sıkıntılı bir konu. Ön teker bulsan bile arka taraf işi bozuyor. Orjinal ebat ve desenlerinde Pirelli veya Metzeler alacaksın mecburen. Bu da yaklaşık 170 Euro demek.
Sevgili Nurgüldemirbay,
Nacizane olarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle eğer vitesli motor tecrübeniz yoksa bence bu motor yanlış bir başlangıç motoru olur. Çünkü viraj tutumundan, lastik ve gövde yapısına kadar herşeyi farklı bir motor. Ben 18 yıldır biniyorum motora ve bu motorumla 8200 km'yi geçtim ama hala yeni yeni alışıyorum desem yalan olmaz. Dengesi felan çok mükemmel. Fiyat-kalite-performans-vizyon dörtlüsü dikkate alındığında şu an Türkiyedeki Çinlilerin içinde açık ara birinci olan bir motor. Selesi ise şaşırtıcı derecede geniş ve rahat. Titreşimi az. Fakat hakimiyet isteyen bir motor. Viraja girdiğinizde lastikleriniz virajın dahada keskinleşmesi için dua ederken, motorun gövdesi "Bir an önce şu viraj bitsede düzlüğe çıksak" diyor. Yani alışkanlık istiyor. Ne kros ne de asfalt. Tam bir karma. Ama Asya T1 gibi bir motoru kullandığınız düşünülürse de kendinize şans tanıyın derim. Motordan menmun kalırsınız. Bundan eminim. Çinli olduğuna siz ısrar etmediğiniz sürece inanmıyorlar. Tok bir duruşu var. Kalite derseniz fazlasıyla var. Bence öncelikle bir deneme sürüşü yapın ve kararınızı ondan sonra verin. Eğer sürebilirim derseniz motor size fazlasıyla karşılığını verecektir.