Sınıflandırma yapılması yanlış teorik anlamda evet,ama pratiğe baktığımızda trafikte en saçma sapan hareketleri yapıp kendilerinin ve başkalrının hayatlarını tehlikeye atanlar nedense hep SS kullanıcıları:silent:
Sınıflandırma yapılması yanlış teorik anlamda evet,ama pratiğe baktığımızda trafikte en saçma sapan hareketleri yapıp kendilerinin ve başkalrının hayatlarını tehlikeye atanlar nedense hep SS kullanıcıları:silent:
Görkem, sana hem katılıyor, hem de katılmıyorum. Evet 125 cc lik motorlarla da arkadaşlarımızı kaybettiğimiz oldu, fakat gerçek SS'ler (cbr 125'i, racer 200'ü falan SS saymıyorum, çünkü değil) yani CBR 600 gibi, ZX6R gibi, bunların 1000'likleri de var v.s. motorlar kesinlikle insanı hız yapmaya teşvik ediyor. Çünkü yavaş gidemiyorsunuz, çünkü düşük hızda hararet yapıyor, çünkü düşük hızda motor tekliyor, çünkü makinalarda konfor minimum düzeyde tutulmuş (debriyaj, sele, gidon), çünkü bu motorların amacı gezmek değil, yarışmak!!! Sen bu motoru alıyorsan yarışacaksın demektir. Gerek pistte yarışacaksın, gerek trafikte yanından geçen başka bir motorla yarışacaksın veya kendinle yarışacaksın. Ki yarışmadıkça bahsettiğin adrenalin salgılanmayacaktır, yarışmak zorundasın, çünkü yarış motoru almışsın. Ama bu forumda diğer ismi geçen makinalar olan Fazer, VFR gibi makinalar yarışmak amacıyla üretilmediği için, bunları daha yavaş ve daha uzun süreli yolculuklarda konfordan ödün vermeyerek kullanma şansın var.
Ben geçenlerde ZX6R kullandım, SS'in ne demek olduğunu biliyorum. Benim motorum 800cc, fakat ZX6R ile karşılaştırılmayacak kadar konforlu ve sakin. Kullanan önemli, fakat kullanılan motor da önemli...ben kendi adıma kimseye SS önermiyorum...
Boy, herkesle tartışma be kardeşim, biraz seçici olgit akranına sataş:mrgreen:
Kafadan uydurma şeyleri kimse buraya yazmasın, yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz, vebali sizin boynunuzadır!
Topicle alakalı olmadığı halde birsürü örümcek kafadan çıkabilecek fikirler atılmış ortaya.
Bunun nedeni insanların kendini bilmezliği, sonradan görmeliği... Daha önce hiç SS kullanmamış biri SS üstüne oturunca havaya giriyor, kendini Rossi sanıyor. Unutmayın ki her SS kullanıcısı deneyimli, tecrübeli veya becerikli değildir! Daha önce de yarış motorlarının diğer motorlardan çok farklı olduğunu defalarca söyledim. Kendini veya başkasını tehlikeye sokmak tamamen kişiyle ilgilidir, altınızdaki motorun modeliyle ilgili değil. SS tipi motorlara genelde gençler olmak üzere çok ilgi duyuluyor. Deneyim sahibi olmadan binince de bu tür sonuçlar ortaya çıkıyor.Sınıflandırma yapılması yanlış teorik anlamda evet,ama pratiğe baktığımızda trafikte en saçma sapan hareketleri yapıp kendilerinin ve başkalrının hayatlarını tehlikeye atanlar nedense hep SS kullanıcıları
Sorular saçma olmuş biraz...Temsili sorular
Aynen demek istediğim şey budur. Ben 18 senedir motor kullanıyorum, son 8 senedir de 600cc ve 1000cc yarış motoru kullanıyorum, şu anda da Superbike kategorisinde 1000cc motorla yarışıyorum. Şu ana kadar yarış motoruyla trafikte yaptığım bir kaza olmadı. Bir kez CBR125 ile kendi hatam nedeniyle üzerime kapı açtılar ve sol işaret parmağım kırıldı sadece. Dikkat! 125cc motorla oldu bu kaza. Üstelik beni tanıyan arkadaşlar nasıl kullandığımı da bilirler. Demek ki ölmeden de bu tip motorlara binilebiliyormuş! Motor üstüne oturmamış insanların abuk subuk yorumlarından bıktım artık!biraz saksıları çalıştırın senelerdir ss kulanan arkadaşlar var demekki kuralara göre kulanınca oluyormuş bazı arkadaşlarda varki eğitim almadan hiç motor binmeden buraya topik açıyorlar
Allahta seni güldürsün bende onu diyorum yukarıki örneklerde ha ss ha diğerleri ne farkeder.@skywalker_
Bunun nedeni insanların kendini bilmezliği, sonradan görmeliği... Daha önce hiç SS kullanmamış biri SS üstüne oturunca havaya giriyor, kendini Rossi sanıyor. Unutmayın ki her SS kullanıcısı deneyimli, tecrübeli veya becerikli değildir! Daha önce de yarış motorlarının diğer motorlardan çok farklı olduğunu defalarca söyledim. Kendini veya başkasını tehlikeye sokmak tamamen kişiyle ilgilidir, altınızdaki motorun modeliyle ilgili değil. SS tipi motorlara genelde gençler olmak üzere çok ilgi duyuluyor. Deneyim sahibi olmadan binince de bu tür sonuçlar ortaya çıkıyor.
@songokhu
Sorular saçma olmuş biraz...
Soru 1: Sizin şeridinize girmiş kamyonla kafa kafaya giriyorsunuz SS sürücüsümü hayatta kalır enduro sürücüsümü?
Bunun motorun modeliyle ne ilgisi var? Eğer enduro ile yandaki mıcırlara girer kurtulurum diyorsan, gittiğin sürate göre değişir. SS ile frene abanırım, kısa sürede dururum diyorsan, o da kullanıcıya göre değişir. Daha doğru düzgün fren yapmayı bilene rastlamadım, genelde panik yapıp ya frene abanıp takla atıyorlar, ya da gidonu kırıp yoldan çıkıyorlar. Saçma bir soru olmuş.
Soru 2: 90 km/h hızla (kanunda izin verilen hız 70 km/h dır isterseniz 70 olarakta kabul edebilirsiniz) öndeki araçtan dökülen yağ birikintisine girdiniz kontrolü kaybedip bariyerlere savruldunuz ve bariyerin demiri 2 bacağınızın arasına girince durdunuz. SS sürücüsününmü birdaha çocuğu olmaz maxi scooter sürücüsününmü?
Yağa girdiğin zaman motora hakim olamayıp yere düşüp motordan ayrılarak sürüklenme olasılığın yüksektir. Bu durumda her iki sürücünün başına gelecek şey aynı olacaktır. Saçma bir soru olmuş.
Soru 3: E5 te 50 km/h ile ilerlerken soldaki sürücünün kör noktasına girdiğiniz an ani bir şerit değiştirme ile sizi motosikletten düşürür, arkadan gelen aracın altında paspas olursunuz ss sürücüsümü hayatta kalır chopper sürücüsümü?
Eğer deneyimli bir sürücüysen hiçbir aracın kör noktasında kalmamayı öğrenmişsindir demektir. Bu durumda altındaki aracın modeli fark etmeyecektir. Saçma bir soru olmuş.
Soru 4: 1 sokak ötedeki bankadan para çekmeye çıktınız kaskıda takmadınız hızınız 20 km/h. kediye çarpmamak için üzerinize kıran araç sürücüsü sizi düşürür kafayıda kaldırıma vurursunuz. ss mi hayatta kalır bisiklet sürücüsümü
Aynı hızda düştüysen motordan veya bisikletten düşmüşsün hiç farketmez. Deneyimli bir sürücü isen ara sokakta bile kask takman gerektiğini öğrenmiş olman gerekir. Saçma bir soru olmuş.
@necdet
Aynen demek istediğim şey budur. Ben 18 senedir motor kullanıyorum, son 8 senedir de 600cc ve 1000cc yarış motoru kullanıyorum, şu anda da Superbike kategorisinde 1000cc motorla yarışıyorum. Şu ana kadar yarış motoruyla trafikte yaptığım bir kaza olmadı. Bir kez CBR125 ile kendi hatam nedeniyle üzerime kapı açtılar ve sol işaret parmağım kırıldı sadece. Dikkat! 125cc motorla oldu bu kaza. Üstelik beni tanıyan arkadaşlar nasıl kullandığımı da bilirler. Demek ki ölmeden de bu tip motorlara binilebiliyormuş! Motor üstüne oturmamış insanların abuk subuk yorumlarından bıktım artık!
Allahta seni güldürsün bende onu diyorum yukarıki örneklerde ha ss ha diğerleri ne farkeder.
Sen benim cevapları ss den yana kullandığımı sandın herhalde
Abicim ben SS ile ilgili birşey demedim, songokhunun sorduğu soruların saçmalığı ile ilgili yorum yaptım. Sorular altındaki motora göre sonuçları değişmeyecek sorular. Benim önemle vurgulamak istediğim şey motoru değil sürücüyü değerlendirmek. Yoksa isteyen SS kullansın istemeyen kullanmasın. Trafikten men edilmesi olayı da ayrı bir komedi!bu şu anlama geliyor...Mehmedim artık her yazıyı direkt ss saldırısı olarak değerlendiriyor..yetişemedi hepimize tabi...
Saniyenin onda biri kadar geçen süre çok önemli değil. Kör noktada uzun süre giden sonra araba üzerime kırdı diyen bir sürü olay biliyorum.Bu arada eğer şeritte veya 2 şerit arasında diğer araçların arasından yol alıyorsan hızına göre saniyenin onda biride olsa bir an kör noktaya muhakkak gelirsin. Kör noktada sürüş akılsızların işidir ama o kör noktadan muhakkak geçersin.
@mete_han
Abicim ben SS ile ilgili birşey demedim, songokhunun sorduğu soruların saçmalığı ile ilgili yorum yaptım. Sorular altındaki motora göre sonuçları değişmeyecek sorular. Benim önemle vurgulamak istediğim şey motoru değil sürücüyü değerlendirmek. Yoksa isteyen SS kullansın istemeyen kullanmasın. Trafikten men edilmesi olayı da ayrı bir komedi!