1000 km lik yolculuk!...

selam arkadaşlar...temmuz ayında bir aksilik çıkmazda senelik iznimi alabilirsem mersinden istanbula ( kız arkadaşımın yanına ) motorumla gelmeyi düşünüyorum... uzun yol deneyimi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.... saygılar...

yoruldugunda cek kıyıya dikatin dagılmasın allah yolunu açık etsın
bir fotoğraf makinesi alırsan yanına bizlerlede paylaşırsın

Kazası belasız :cat:Otobanları tercih etmeyin.Bi kaç yedek parçayıda unutmamak lazım sigortadır ampuldur falan ufak bir takım çantası iyi olur Ybr'ninkini bilirsin:) oyle birşey bile bayaa işini görür ...

her 200 km de bir mola verilmeli.
molalarda sıvı tüketilmeli.
gece yada gündüz farketmez farlar hep açık olmalı.
otobüs ve kamyonları sollama yaparken dikkat edilmeli özellikle. çünkü şöförler sizi görmüyor ve üstünüze kırabiliyorlar istemeden.
aklıma gelenler bunlar.

umarım güzel bir yolculuk olacak arkadaşlar...
herşey patronun elinde... yıllık iznimi alabilirsem gidiyorum ... fikirlerinizi paylaştığını için tşk ederim...

bence otoban daha güvenli bu gün otobanda mersin- pozantı arasını geçtik. çok rahattı... ayrıca normal yollardaki çukurlar tümsekleer v.s. yok. ben otoban üzerinden gelmei düşünüyorum...

abi otobandan çıkınca ulukışlaya kadar çok dikkat et, son 6 ayda orda 5'den fazla motorsiklet kazası gördüm... (ben arabayla ankara-adana yapıyorum ayda 3-4 kere).

üstüne reflektorlu yeleklerden al.. Kendini gostermen için elinden gelen her seyi yap.. Hayırlı yolculuklar...

amet ınsan kız arkadasının yanına ucarak gıder gıderken yolcu ederız artık sındıden yolun acık olsun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sabır ve sükunetle, kızmadan, kırmadan dökmeden gelmek lazım....
yollarda en çok dikkat edilecek olanlar sanırım büyük araç kullananlar...
bundan başka halledebileceğin arızalar için yedek parça takım taklavat....
yolda hiçbir şekilde kendini yorma, bir de bu konu hakkında bir yerde topic vardı, faydalı bilgiler felan olabilir. ona mutlaka bak...
olur da yola çıkarsan, yolun açık olsun ....

en güzeli at motoru otobüse git istanbula yolda kalma derdin yok :)

Öncelikle iyi bir uyku, dinlenmiş bir vücut ve beyin.Tabii ki 150 - 200 km. de bir duruşlar.Ama en önemlisi kurallara uygun bir sürüş ( her ne kadar 4 tekerlekliler uymasa da.. ). Şehir giriş ve çıkışlarında işgüzar ekiplere dikkat.Umarım keyifle ulaşırsınız.

Şimdiden Hayırlı Yolculuklar

Ama sana bırkac soru sormak ıstıyorum

kullandıgın motoru ne kadar tanıyorsun.??

-daha once hıc bu makıne ıle uzun yola cıktın mı.?
-yolda makıne acıza yaparsa tamırınden anlarmısın.?
-debrıyaj telın yada gaz telın kopsa tamır edebılırmısın.?

daha bunun gıbı onlarca soru var

otobanda kalırsan işin gercekten zor...:pale:

Moralını bozmak ıcın degıl bılgın olsun dıye yazıyorum...Hoşçakal...:cat:

Şimdiden Hayırlı Yolculuklar

Ama sana bırkac soru sormak ıstıyorum

kullandıgın motoru ne kadar tanıyorsun.??

-daha once hıc bu makıne ıle uzun yola cıktın mı.?
-yolda makıne acıza yaparsa tamırınden anlarmısın.?
-debrıyaj telın yada gaz telın kopsa tamır edebılırmısın.?

daha bunun gıbı onlarca soru var

otobanda kalırsan işin gercekten zor...:pale:

Moralını bozmak ıcın degıl bılgın olsun dıye yazıyorum...Hoşçakal...:cat:

motorumu yeteri kadar tanıyorum nerde ne yapar ne eder ne yakar ne canını sıkar neyden hoşlanı falan filan... ama tamir kısmıyla çok alakam olmaz çünkü her hafta sonu motorumu yıkatırım ve ufak bi sorunda olsa servise götürürüm. bakımlarını hiç ihmal etmedim ki şu ana kadar sahip olduğum tüm motorlarda böyle oldu; gerek günlük kullanım olsun gerekse 300-350 kmye varan hafta sonu gezilerinde diğer büyük cc lik abilerine ayak uydurmayı bildi. benim düşüncem herşey yolunda giderse motor genel bir bakıma sokacam sorun çıkartma ihtimali olan ne varsaa ( deb. teli gaz teli v.s.) değiştirmeye yada sorunsuz hale getirmeye çalışacam...
aslında motorculuk bir bakıma sefilliktir derler.. eğer gerçekleştirebilirsem bu benim için tam bir macera olacak ve şu anda bile beni heyecanlandırıyor...

Hayırlı yolculuklar öncelikle.........

Herhafta başı ve sonu Bursadan İstanbula ve istanbuldan Bursaya gidip gelmekteyim.Yaz aylarında istanbuldan Ayvalık yapmaktayım.

1) Önündeki araçla mesafeni iyi ayarla yakın takip etme.
2)Yollarda mıcır dökümü olur yazları aşırı sürat yapma
3)daha şimdiden asfaltlar eridi ve lastiğe yapışan ziftleri keser ucuyla temizledim. ONUN için iki lastik arası gitmeye çalış
4)Lastik havaların tam uygun olsun inik ve fazla şişik lastik dengeyi bozar.
5)

ilginiz için saolun arkadaşlar... haziran 14 de bir abimiz gidecek (motoru Suzuki GSXF600) o yolun durumuna bakacam patronu kandıra bilirsem bende gidicem...

hava kararınca kullanma, sadece gunduzleri git. Otoban kesinlikle ilk tercihin olsun. kaskının üstüne kocaman kocaman, kan grubunu, acil durumda ulaşılacak kişilerin numarasını yaz.

Otobanda kalma diye birşey bence cok mantıksız, evet geçen arabalar durmaz ama bilmem dikkatinizi çektimi, otobanda her 500m. veya 1km. de bir telefon var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar