arkadaşlar hepinize merhaba
motorun 4lü flaşörlerni hallettim çok basit ve kolay oldu
ben anahtarı koltuğun hemen altına yaptım yarım metre kablo ile işi hallettim stormlord sağolsun........
[/URL][/IMG]![]()
Eline sağlık ben onu far içindeki arkaya yani koltuk altına giden soketten aldım.Zaten röleler için kesmiştim kabloları.2 ek ile flaşörü kısa devre edecek kabloları fardan gidona uzattım da hala ucu boşta duruyo güzel bi buton bulamadım.
sen koltuk altından kısa devre etmişsin.Bu da ilginç bi çalışma olmuş

neyse servise götürdüm hemen içinde çok az yağ kalmış ve daha motoru yakıyormuşuz neyse sanayide hemen kaynak yaptılar halledildi bir arkadaşımdada aynı borudan çatladığı için aynı sorunu yaşadı o boruya dikkat edin diyorum.
Evet toptan soru cevap sezonunu açıyoruz
tito senin soruna tavsiyem şudur.Ben hiç servise gitmedim.Tamiri kendim yaparım sadece parçayı servise getirttiririm.Ama Orhan abinin fuarda bana referans verdiği servis istanbul Mor Motor...
Adres: Nato Cad. 49/A Seyrantepe 4. levent
Telefon:02122781148
------------------------------------------
Novarix senin soruna gelince ok yukarı bakınca ana depon açık demektir.Yani musluğun kulağını aşağıya çevireceksin.Zaten şekil olarak yarı dolu kap şekli ana depoyu temsil eder.Ok aşağı döndüğünde çok az dolu kap şekline çevrilir bu da yedek depodur.Motorun teklemeye başladığında hiç stop etmeden yedek depoya alırsan max 30 km daha yol gidersin.
----------------------------------------
Taner kardeşim senin soruna gelince büyük ihtimalle sen rolanti vidasıyla oynadın.Sağ grenajlı kapağı sökünce gaz telinin karbüratöre bağlantısını sağlayan siyah yaylı aparatın hemen altındaki vida rolanti vidasıdır.Hava ayar viasına ordan ulaşmak biraz zor deponun kalkması gerek.Hava ayar vidası hava filtresi boğazının üstünde kalıyo yani karbüratörün üst kısımında kalıyo.Uzun bi vida ve boğazın içindeki plakayı çevirerek girişi tıkama ya da açma işlevi sağlıyor.Zaten onu kısarsan motor rolantisi düşmez.Çok kısarsan ya stop eder ya da ani gaz verdiğinde zengin karışım olacağı için duman atarsın motor boğulur.Çok açarsan da çok yakarsın ve motorun yakıtı yakamayacağı için çiğ atar koku olur.
Umarım herkese yardımcı olabildim...
arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese kazasız belasız günler dilerim... iki gün önce zealsun zs 150 alarak aranıza katıldım. daha önceden iye değildim buraya ama yazılanların takip ediyordum sirekli. fakat şöyle bir sorunum var, ben daha önce hiç motor kullanmamıştımbu motoru babam almıştı ve sağlık sorunları nedeniyle kullanmadı hiç, bende arabamı satmak zorunda kaldığım için gidip motoru almaya kararverdim sizin yazıklarınızıda okuyunca
aldığımda 54 km deydi. yaklaşık 6 ay kadar falan yattı motor. doğal olarak aküsünü değiştirdim ve tuzlada biraz alıştırma yaptıktan sonra etilere kadar geldim
cidden çok rahat ve zevkli bir yolculuktu benim için
yalnız şöyle bir sorunum var, motoru 2 gündür kullanmıyorum fakat gidip 30 dakika kadar çalıştırıyorum. ancak ilk çalışmada zorlanıyor yine, marş pedalıyla çalıştırıyorum bende ve gaza dokununca hemen stop ediyor, o yüzden 5 dk kadar bekliyorum. uzun süre yatmış olmasının bi etkisi olabilirmi arkadaşlar? soracağım sorulara şimdilik bununla başladım, ilginiz dahilinde bana çok yardımcı olabileceğiniz tahmin ediyorum. işmdiden teşekkürler...
yaz geliyor bi alet alayımda eşimle şöyle bi keyif yapalım diye düşünüp araştırmaya koyuldum.suzuki m800 hayalim ama fiyatı yüzünden beklemeye aldım.önce ucuz bir motor yada ikinci el alayım işi ilerletince m800 e transfer olurum derken ofisin yolu üzerinde şair nedim caddesinde sarı bi jinlun görüodum onu araştırırken bu başlığı buldum.daha ilk 42 sayfasını okuyabildim ama çoktan zealsun da karar kıldım.paylaşımınız için teşekkürler.
taksitle almayı düşünüyorum.önerileriniz nelerdir?
banka kredisi,kredi kartı yada senetle(tercih sebebi) satış yapan bayiiler hangileri bilgi vermeniz mümkün mü?
polen in sitesinden istanbul bayiilerini bulup telefonla yada bizzat ziyaretle araştırabilirim ama daha önce alanlardan deneyimleri ile yol göstermelerini rica ediyorum.
sen de hoşgeldin arkadaşım.Daha çeyreğini okumuşsun topiğin.son çeyrekte daha bir çok faydalı bilgi var.Kaçırmamanı tavsiye ederim.
Beşiktaş mor motora bi uğra.Orda Burak Bey ile görüş.Sana taksit ve satış şeçenekleri konusunda yardım edecektir.Polenin sitesinde adresi var.
Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada Vl 800 m 800 e ben de hastaydım ama ne edersin.......![]()
tşkler peki vitesliyi öğrenmem uzun sürermi