Yenilere yardım...

Ben 15 yaşındayım.(13 Kasım 1992) Babamın işyerinde 125 cc Mondial Scooter var. Onu kullanıyorum. Tabii ki ara sokaklarda! (Polis amcalar affetmez:farao:) Şimdi, ben ehliyet alabilir miyim? Yada benim sürebileceğim maksimum scooter kaç cc olur? Bir çok forumda 50 cc altı (50 cc hariç) içten patlamalı ve azami hızı 50 km/s geçmeyen scooterların yasalara göre bisiklet sayıldığı; ehliyet, ruhsat ve plakanın gerekmediği yazıyor. Eğer öyleyse bana bu saydığım özelliklerde bir scooter modeli gösterebilir misiniz? Yada daha çok ufaksın sen git bisiklet sür!!!:pr:

Ahh kıyamam yaaaa :) Daha küçüksün, 17 yaşında A2 alabilirsin :)

Bu arada ;

imagephphd7.gif

H O Ş G E L D İ N (:):

Şimdi benim kullanabileceğim yasal bir moped, scooter gibi birşey yok mu? Fransa'da 50 cc ler bisiklet olarak geçiyormuş. Bizim ülkemiz neden hiç izin vermez ki böyle işlere! :pr::pr::pr::salut::salut::salut::farao:

:pr::pr:2 sene beklemeye sabrım olsa size sormam herhalde???:pr:

Her yaşın bir güzelliği vardır. Biz de o yaşlarda ne hayaller kuruyorduk. Ben 1 sene ehliyetsiz motor kullanmıştım. Allah tan birşey olmadı. Pişmanım yani. :pale:

Bisikleti boşuna mı üretmişler :queen: Ahhhh ne günlerdi :cherry:

Tamam ben kullanamam onu anladım da bu 50 cc altına ne diyorsunuz???:pr:

Güzelmiş. Tamam da burda benim sorumu yanıtlıcak olan biri yok mu? 50 cc altı, içten patlamalı azami sürati 50 km/s geçmeyen bir moped yada scooter modeli söyleyin. Fiyatına göre babamı sıkıştırmaya başlıcam. Tamam belki canınızı sıkıyorum ama heves işte:pr: Yardım olacak büyüğüme şimdiden:rendeer:

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM
Tanımlar
Madde 3
9)Motorlu Bisiklet: Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 45 km/s’den az olan bisiklettir.

Sizden istediğim bu tanıma uygun bir alet bulmanız:pr: (Elektrikli olmasın)

Son düzenleme:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
git bisiklet sür demek istemem ama trafiğe çıkmanı doğru bulmuyorum

Güzelmiş. Tamam da burda benim sorumu yanıtlıcak olan biri yok mu? 50 cc altı, içten patlamalı azami sürati 50 km/s geçmeyen bir moped yada scooter modeli söyleyin. Fiyatına göre babamı sıkıştırmaya başlıcam. Tamam belki canınızı sıkıyorum ama heves işte:pr: Yardım olacak büyüğüme şimdiden:rendeer:

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM
Tanımlar
Madde 3
9)Motorlu Bisiklet: Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 45 km/s’den az olan bisiklettir.

Sizden istediğim bu tanıma uygun bir alet bulmanız:pr: (Elektrikli olmasın)

onun içinde ehliyet gerekiyor. Motorbisikletide ehliyetsiz kullanamazsın. a1 gerekir onun içinde. boşuna ümitlenme...

Yardım....

Bugün babam ilçe trafikten yetkili biri ile konuşmuş. Ve 49 cc nin gerçekten bisiklet olarak kullanabileceğimi söylemiş. Babam eğer güzel bir makina bulursam alacağını söylüyor. Şimdi bana sadece gerekli 49 cclik scooterı bulmak kalıyor. Lütfen biri gerçekten yardım etsin. Hangi 49 cclik motoru önerirsiniz?

yaşın normal aslında ben senden daha ufakken başlamıştım motosiklet kullanmaya senin yapacağın tek şey var kafana kask takıp usul usul dolaşmak polisten korkmanada gerek yok kask kullananlara torpil geçiyolar ben kendimden biliyorum:mrgreen:

Ehliyet Siniflari ve Kullanildigi Araçlar

A1 Sinifi Sürücü Belgesi

Kullanilacak Araç:Motorbisiklet
Diger Araçlari Kullanma Yetkisi
Yas Sarti:17 Yasini Bitirmis Olmak
Tahsil Durumu:En Az Ilkokul Mezunu Olmak

A2 Sinifi Sürücü Belgesi

Kullanilacak Araç :Motosiklet
Diger Araçlari Kullanma Yetkisi: A1 Motorlu Bisiklet
Yas Sarti :17 Yasini Bitirmis Olmak
Tahsil Durumu :En Az Ilkokul Mezunu Olmak

B Sinifi Sürücü Belgesi

Kullanilacak Araç :Otomobil, Minibüs ve Kamyonet
Diger Araçlari Kullanma Yetkisi :F Traktör
Yas Sarti :18 Yasini Bitirmis Olmak
Tahsil Durumu:En Az Ilkokul Mezunu Olmak

Ya ben yanlış biliyorum yada sen?? :silent::silent:

kaskım var hatta dizlikte var ama bir scooterım yok

Ama vallahi babam ilçe trafik amirine sormuş. Komiserde kullanabilir bir sorun yok demiş.

Ama vallahi babam ilçe trafik amirine sormuş. Komiserde kullanabilir bir sorun yok demiş.

Biri yardım etmeyecek mi?

Son düzenleme:
kaskım var hatta dizlikte var ama bir scooterım yok

Sevgili kardeşim, belki o komiser arkadaş "biz idare ederiz, görmezden geliriz" anlamında falan söylemiştir, bilemem. Ama diğer arkadaşların dediği gibi ehliyet şart 49 cc de bile ve yaş sınırı var ehliyet için. Bence iyi bir bisikletle (örneğin kron xc 1000 gibi) iki teker işinde biraz daha ilerle, yaşın gelince ehliyetini alırsın. Bisikleti küçümseme, bak benim hala motosikletim yok ama bisiklet kullanıyorum ve büyük zevk alıyorum. Bu yaşlarda sabırlı olmak zordur bilirim ama pişman olmaktansa sabırlı olmak daha iyidir. Sağlıkcakla kal ....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar