Bakım için yağ toplama kabı bulamıyorum

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, motosikletin yağ bakımını kendi yapanlar aramızda illaki vardır,
Motordan yağı boşaltmak için pet şişe kesmektense yağ toplama kabı kullanayım, işim bitince sanayiye atık yağ olarak götüreyim dedim ama
kap bulamıyorum hep yabancı site çıkıyor, siz ne yapıyorsunuz, ne önerirsiniz?

10-Liter-Oil-Drain-Pan-Professional-Portable-Wheels-Car-Drain-Surface-W-Spout-VT01378B-.webp

Motosikleti
Cruiser
Güzel düşünmüşsün, ben 4 ltlik bir yağ kabınının bir tarafını kestim,motulun yağ kabını önerebilirim 😊 ağız kısmı hortumlu olduğu için boşaltması kolay oluyor. Dolu yağ kabını da 5lt lik pet şişeye aktarıyorum, ağzı geniş olduğu için pratik oluyor. Benim motor 2.4 lt alıyor o yüzden her 2 değişimde bir petşişeyle götürüp veriyorum 👍🏻

Bunun benzerini ben italya'dan aldım. Tr'de hiç yoktu maalesef.

bu tiplerin şöyle bir dezavantajı var, karter tapası ileri bakıyorsa bu şekilde olanlarda sıçratmamak mümkün olmuyor. daha sonra leğen gibi bişey aradım, ümraniye'de bir üretici firmanın mağazasında buldum. adamlar bireysel satış falan pek bilmedikleri için 40dk muhasebede cari kayıt falan açıldı. sanırım gülersan'dı ama şimdi sitelerinde yok.

heh şöyle bişey:

Tuono'nun karter tapası öne bakıyor, onun için bunu da aldım mecbur :D

Motosikleti
D400
5lik pet şişeyi kesiyorsun dolduktan sonra da kapagını acıp bi bidona boşaltıp götürüyorsun :D

para vermeye gerek yok.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Lokantacı tanıdığın varsa 250 - 300 liraya yoğurt tepsisi alıyorsun, birde üç otuzada huni, hem tepsi başka parça yıkarken falan yarıyor işine hem geniş, hemde alçak olduğu için her yere sığıyor. Bir pıst balata spreyi tertemiz.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben 10 litrelik adblue kabını kesip kullanıyorum, çıkan yağı çevremdeki esnafa ve köye götürüyorum. Hem yağlamaya kullanıyorlar hemde motorlu testerelerin zincirlerine kullanıyorlar.

Aynı şekilde bizimkilerede veriyorum, onlarda ağaç kestikleri için onlarında işine geliyor.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Bayılıyorum böyle egzantirik bombastik ultra lüx işlere 🤣
Hemen gidip hipocudan yada manifaturacıdan 5 litrelik legen alıyorsun kullanıyorsun mutlu oluyorsun 🤓

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Yoğurt kabı da mı yok :D Züccaciyeden peynir bilmemnesi almıştım yayvan kap 10 lt lik olması lazım motorun altına sokunca çalışmak için yer bırakıyor güzel birşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar