Ben başka bir şey sormak istiyorum.
20 milyarı olan arkadaş neden motora para verir ki? Gidip kendine klimalı, üstü kapalı, kaloriferli, 5 kişilik, rahat huzurlu bir araba almaz?
Bu sorunun cevabı, "insanlar neden Çin malı motor alır" sorusuyla aynıdır.
Bende isterim bir varadero olmasını. Ama Varadero alacak param olduğunda, o paranın amaçlarıma daha iyi hizmet edecek bir araba alımında kullanılması, sanırım tercih, ve beklentilerle ilgili bir seçenektir.
Çin veya uganda, önemli değil. Önemli olan beklentilerimizi iyi tespit edip, beklentilerimizi en iyi temsil eden mamule ulaşmaktır. Sorunumuz, beklentilerimizi veya isteklerimizi sınıflandıramamız ve beklentilerimizi karşılayacak bir seçenek olmadığınıda, hangi beklentimizi göz ardı edeceğimize karar verememizdir. Ben, hem 1000YTL olsun, hem sıfır olsun, hem japon olsun, hem 300 yapsın, hem az yaksın, çok kaçsın dediğimde, bunun bir karşılığının olmadığını hepimiz biliyoruz. Öyleyse, ya 1000ytl beklentimizden, ya 300km beklentimizden yada diğerinden vazgeçeceğiz. Böylece, 1000YTL'ye aldığım sıfır bir çin malı motorun "aşırı" zorlanmasında bir yerinin kopması bizi daha az rahatsız eder.