Bence ikinci el temiz bir bws 100 alabilirsin.Her yaz kalkanda kullanıyorum(kiralayıp)taş gibi motor ve iki kişi kalkandan kaşa gazlıyorum.Kanuni ve mondial hakkında yorum yapmayacağım çünkü kullanıcıları bazen çok alınganlık yapıyor kimseyi kırmak istemem ama iki markayıda kullandım ve bir tek alırken ve satarken mutluydum...Gerisini sen düşün.İkinci el bws baya uygun fiyatlara her ne kadar 2 zamanlı çabuk yıpranır deselerde kiraladığım yerde senenlerdir aynı motorlar var bir tek birinde sorun vardı oda kornası takılmıştı yani sorunsuz motorlar.Kymco nun scooterlarıda çok sağlam ve ikinci eli daha uygun yamahdan (alırken uygun, satarken kymco çok tanınmadğı için biraz ederinin altına gidiyor.)Kymco enduro vardı bende motor katır gibiydi,scooterınıda kalkanda kiraladım güzeldi ama scooter alırsam bws tercih ederim.
Ne olursa olsun tabii ki karar senin içine sinen motoru al ve motoru ikinci el alıyorsan mutlaka bir servise götür incelettir.Çin malı türk montajlı motorları alırken galeriler çok misafirperver davranıyor çok güler yüzlüler,çok inandırıcı konuşuyorlar ama neticede sonu hüsranda olabiliyor...Bu tarz motorlar biraz şans işi kimi 10000 km.de sorunsuz kimi alıp eve gidene kadar sorun çıkartıyor.Benim kanunide eve gidene kadar ilk sorunla karşılaşmıştım...Mondial lide aldıktan iki hafta sonra heralde ben şansızım yada kalite standartı diye birşeyi henüz öğrenememişler...