Motorlu-kurye'lerin sorunları ve çözüm yolları

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Trafikte de davranışlar bakış açısı farklı oluyor....Polislerin bile kuryelere ılımlı yaklaştığı nadirdir...Ticari araç süren söförler bile kendini ilah sanıyor karşında...

Akşama kadar bir kuryenin hayatını filim yapsalar inanın neler görürsünüz....

Trafiğe artık kavga gözüyle bakıyor insan belli zaman geçince....Bu kavgada da herşey mübah oluyor.....Maksat bir an önce işi bitirebilmek....Ama sağlam şekilde....

Bizi bir seven herzaman yanımızda olan Allah...Şimdiye kadar ki yardımlarını esirgemediği için teşekkür edip şükrediyorum....

Bence kurye sektörünün temel sorunlarına eğilirsek,kurye camiasının özlük haklarını sağlarsak,bir çatı altında toplanabilirsek, ''aşağılanma'' demeyeyim ama,gereken ve hakedilen saygıyıda zamanla göreceğizdir.

Yalnız lütfen, kurye ile diğerlerini ( pizza ve sucular) aynı çatı altında değerlendirmeyin !

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yalnız lütfen, kurye ile diğerlerini ( pizza ve sucular) aynı çatı altında değerlendirmeyin !

Tamamen katılıyorum....Pizzacılar ve sucuların çoğu; hepsi demeyelim geçici iş, ara iş olarak yapıyor çoğu...Ama kuryeler meslek olarak seçmiş kişiler....

Aynı terazide tartılmamalı....

Sen eğitim aldınmı?....Kaç yıllık motosiklet sürücüsüsün?....Eğitim alsın hepsi dersen bütün kuryeleri aynı kefeye koyarsın...+ konu bu diil...Kuryelerle ilgili görüşleriniz nelerdir diil...Arkadaş kurye arkadaşların sorunları adlı topic açmış...Yanlış konuya yazı yazmışsın...

O konu Aşb nin başlığı altında işleniyor.....

Arkadaşım sen konuyu bırakmışsın beni sorgulamaya başlamışsın, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tüm sorularının cevabını almışındır umarım. Eğitim konusuna gelince bütün ciddi firmalar personeline eğitim veriyor zaten vermeyenlerde maddiyat veya başka sorunlardan veremiyor, al plakasını telefon et, direk müdürleri ile konuş bak bakalım ne oluyor. siz şikayet mekanızmasını ayakta tutmazsanız burada daha çok forum açılır bir sürü yerdede böyle haberleri okursunuz. Ayrıyeten ben kuryelerle ilgili çözüm yollarını yazıyorum, yazıyı iyi okursan anlarsın.

Arkadaşım sen konuyu bırakmışsın beni sorgulamaya başlamışsın, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tüm sorularının cevabını almışındır umarım. Eğitim konusuna gelince bütün ciddi firmalar personeline eğitim veriyor zaten vermeyenlerde maddiyat veya başka sorunlardan veremiyor, al plakasını telefon et, direk müdürleri ile konuş bak bakalım ne oluyor. siz şikayet mekanızmasını ayakta tutmazsanız burada daha çok forum açılır bir sürü yerdede böyle haberleri okursunuz. Ayrıyeten ben kuryelerle ilgili çözüm yollarını yazıyorum, yazıyı iyi okursan anlarsın.

Öncelikle merhaba;

Kuryelerle ilgili çözüm yollarından kastınız,bu topikde dile getirdiğiniz ''müdürlere şikayet etme'' ise,bu nihai çözüm yolu değildir.Çözüm kurye arkadaşlarımızı, tehlikeli araç kullanmaya sevk eden nedenleri bulmak,bu nedenleri ya ortadan kaldırmak,yada asgariye indirmek olmalıdır.Bunuda ancak bu gerçeklerle yüzleşen bu işin emekçilerini örgütlemek,bir çatı altında toplamak,yasal bir statüye kavuşturmakla başarabiliriz.

Konuyu açarken asıl belirtmek istediğim noktalar bunlardı.Yazdığım derginin ilk sayısında,bu konuyu teferruatıyla masaya yatırdık,ilk girişi yaptık.İkinci sayısında ise kurye dostlarımızla kısa kısa röportajlar yapıp,dertlerini dinledik,bu konudanda haberdar ettik.

Umarım kendi geleceklerini düşünüp,bu yolda emek verir,konunun takipçisi olurlar.Ve eminimki, böyle bir gücü arkalarına aldıklarında,kendi kendilerinin farkına varacak,hem maddi,hem manevi tatmine ulaştıklarını,yaşayarak göreceklerdir.Umarım..

Herkese merhaba.Ben bir motosiklet dergisinde,motorlu-kurye sayfasının yazarı ve danışmanıyım.Tüm camiamızın acil ve genel sorunlarına ışık tutmak ve çözüm yolları aramak için yola çıktık.Yolumuz uzun ve zorlu olabilir,ama varılacak hedef,hepimize rahat bir nefes aldıracaktır.Bunun için bu sayfadan öneri ve dileklerinizi bekler,yapacağınız katkıların çözümün bir parçası olacağını bilmenizi isterim.

Hak güçlünün değil,güç haklının olmalıdır.

Saygılarımla.

hoşgeldinnnn:rendeer:

yararlı bilgiler verip, olumlu ve güzel çözümler bulacağına eminim:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL

İşin aslını bilmediğin için farklı düşünüyorsun.....Yazdığın yazıylada konunun pek alakası olmamış...Burda kuryelerin sorunlarından konuşuyoruz...Sen kuryelerle olan sorunlardan bahsetmişsin....

İşte yazın....
30-03-2007, 10:48 AM

--------------------------------------------------------------------------------

Bunun için tüm motosikletle işi olan firmalara mail atıp çalışanlarını uyarmaları için uyarmak lazım veya direk telefonla müdürlerini arayacaksın, durumu anlatacaksın. Olmazsa Suç duyurusunda bulunacaksın eğitim alsınlar hepsi. Çoğu trafik ışıklarında durma gereği bile durmuyorlar. Motorla giderken geçen gün bir tanesinle temas bile yaşadım. Heee hepsi aynımıdır. Tabiki değildir. Hani otobus kullanmak için yaş sınırı 22 ya motor ehliyetini almak içinde böyle olması lazım. Ve eğitim almaları şart. Üzgünüm ki Türkiyede yaşayan insanların %90 ı trafik kurallarını tam olarak bilmiyor. Motorcularında bu kadarı trafik kurallarına tam olarak uymuyor.

Burda ben doğru anlamışım değilmi?....

Neyse şikayet mekanizmana gelince o tamamen hayal....Hiç bir kuryeye müdürü şurda şunu yapmışın diye çıkışmaz....Nedenlerini sorma...Ne ben anlatabilirim nede sen anlarsın.....

Eğer yardımcı olabileceğin bir şeyler varsa paylaşımlarını bekleriz....Ama kuryelerle ilgili şikayetlerini yazacaksan yapma artık....İnan ben dahil herkes bıktık......Saygılar....:rendeer:

arkadaşlar neden kurye şirketlerine odaklanıyoruz kuryelerden hizmet alan kurumlar çokmu masum.çok acele diyorlar başka bir şey demiyorlar.kurallara uyalım uymayanları uyaralım.

sl arkadaslar.bende kuryeyim.kendimi bildim bileli kuryelik yapıyorum.kuryelik zor riskli fakat güzel bir meslektir.bizim sorunlarımız anlatmakla bitmez.köprü parasımı dersin.yoksa sıkıstıran aracmı.yada bir trafik kazasında gelen polisin sen motorlusun eminim ki sen suclusun dur diyerek yazdığı cezayımı anlatayım.yazsam okumay zaman bulamazsınız.ben hep diyorum ve yine diyecegim.toplu olarak iiş bırakıp kendi kıymetimizi anlatamadıktan sonra kimse bize bişey yapömaz.önce kıymetimizi anlamaları lazımki bizim farkedilmemiz lkazım.şimdi selcuk ecza deposunda calışıyorum.serbest kuryelikten daha iyi ama biraz parası az.yine kuryeyim ama en azından hayat kurtarıyorum.saglık tasıyorum.gelin birlik olalım ve birlikte bir yol bulalım. [email protected] ardesine yaza bilirsiniz

Dünyaca ünlü bir şirkette motorlu kurye olarak calıştım.Ancak buna en fazla 1 ay dayanabildim.Motorlu kuryeler keyiflerinden hızlı gittiklerini,trafik kurallarına uymadıklarını zannetmiyorum.Şirket bizden paketleri hızlı şekilde ulaştırmamızı istiyordu alıcılar da aynı şekilde sürekli sıkıştırıyorlardı acil olması için.Bu durumda motorun üstünde akrobasi yapmaktan başka seçenek kalmıyor.Bence kurye arkadaşlar son derece haklılar bu konuda.Normal zamanda kesinlikle kurallara uyarım ama motorlu kurye olunca işler biraz değişiyo tabi...acil acil acil:pale:

[GV]http://video.google.com/videoplay?docid=6546829744944601371&q=moto+kurye[/GV]

Açılmıyorsa direk link
http://video.google.com/videoplay?docid=6546829744944601371&q=moto+kurye

bütün ciddi firmalar personeline eğitim veriyor zaten vermeyenlerde maddiyat veya başka sorunlardan veremiyor.

Hocam bu ciddi firmaların isimlerini verirmisin? reklama girer dersen özelden de alabilirim? Ben bilmiyorum motorcusuna egitim veren bi kurye sirketi?
Sitede de var bi cok kurye arkadas hic karsılasmadım benim sirket egitim veriyor diyene ? Yok öle bişi. Daha bir cok Ehliyet kursunda dikkate alınmıyor
A2 adam kurs acmıs motosikleti yok. Kuryeleri bu sekilde calısmaya iten sistem. Bu sistemde degismez ama oynanabilir belki üstünde bilmiyorum o kadarını? Normal Kargo degilki bu 1-2 gün icinde teslim edilsin. Hızlı oldugu icin basvuruyor müsteriler moto kurye olayına zaten. süre ile yarısma durumu var. Önce bu sistem üzerinde yogunlasmalısın sorun orda cünkü. Gerci buna sorunda denemez, işin gereği ama, sistem böyle olunca içimizdende dışımızdanda elestirip duranlar olucak hep, objektif olmalı biraz.

Ayrıca zaten fedakarlık isteyen bişi kuryelik. Toz içindesin, egsoz dumanı yiyosun aksama kadar. Dizlere rüzgar yiyosun, gecici yüz felci geciren adamlar biliyorum sen düşün artık.
Sevmezsen iki tekere gönül vermezsen yapamıyacagın bi iş yani bu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar