Motosikleti hobi olarak düşünüyorum,alıp olduğu gibi kullanmak yerine "geliştirmek" taraftarıyım.Satarken zaten orjinal çıkartmaları falan hondadan temin edebilirsiniz,kaldıki ngk iridyum buji ya da yüksek performanslı yağ ile modifiye edilmiş bir motoru,motordan anlayan kişi öncelikle tercih eder yeterki kazası,hasarı olmasın,rodajı,motoru iyi,sesi sağlıklı olsun.
ya amortisörü bende ellemedim hiç geçen bi bakayım dedim çok sıkıydı beceremedim
benim şu an motorda yaşadığım tek sorun soğukken ilk çalıştırmada zorluk yapması.4-5 defa denemeden kesinlikle çalışmıyor oyle hemen.ama sanırım ben sebebini biliyorum.
her kullanımdan sonra motor en az 1 hafta yatıyor.yani sadece haftasonu kullandığım için motoru ve arada hava kötü giderse 2 hafta üst üste de kullanmadığım da oluyor o yuzden zorluk yaşıyorum sanırım.ama ısındıktan sonra gün içinde arada uzun park etsem bile kesinlikle ilk defada çalışıyor motor.
daha fazla kullanmaya başlasam ve ilk bakım olayını atlatsam sanırım bu sorundan da kurtulucam(motor hala 525 km'de)
Biraz önce Çamlıcadan Ümraniye ye geliyorken motorun amortisör ayarını 1 den 2 ye getirdim (çengel gibi aletle biraz zorlayınca dönmeye başladı , tık edip yerine oturana kadarda döndürdüm ) yolda 90 -100 arası denedim ve yol tutuşunda çok daha iyi olduğunu gördüm ayrıca konfordan da birşey kaybetmedim.
Bu işlemi kesinlikle öneriyorum , kendinizi çok daha güzende hissediyorsunuz
![]()
Merhaba Cuneyt ve arkadaslar;
Bizim motorun NGK katalogunda bujisinin muadili yok, icinizde iridium buji taktiran varsa kodunu yazabilir mi?
Tesekkurler.
benim şu an motorda yaşadığım tek sorun soğukken ilk çalıştırmada zorluk yapması.4-5 defa denemeden kesinlikle çalışmıyor oyle hemen.ama sanırım ben sebebini biliyorum.
her kullanımdan sonra motor en az 1 hafta yatıyor.yani sadece haftasonu kullandığım için motoru ve arada hava kötü giderse 2 hafta üst üste de kullanmadığım da oluyor o yuzden zorluk yaşıyorum sanırım.ama ısındıktan sonra gün içinde arada uzun park etsem bile kesinlikle ilk defada çalışıyor motor.
daha fazla kullanmaya başlasam ve ilk bakım olayını atlatsam sanırım bu sorundan da kurtulucam(motor hala 525 km'de)
bence pek sorun sayılmayan ama yok edilirse iyi olacak şey de selenin gıcırdaması.bilmiyorum belki alttan bir plastik aksama sürtüyor daha kontrol etmedim ama mesela motoru park ederken ileri geri yaparken gırçlama yapıyor.onunda sebebini bulursam yazarım.buyuk ihtimalle silikon sprey sıkmakla bile düzelecektir ama...
Bende Ozen motor dan 35 lt lik Kappa yı 125 ytl ye aldım. Ayrıca demir taktırmaya gerek olmadan motorun arkasına monte edebilirsin. Bu cantanın 25 ytl ligide vardi ama sanirim 100 ytl gibi bi fiyati vardi , yani en mantiklisi 35 lt lik Kappa taktırmak. Ben genelde moturun brandasını ve kilitleri koyuyorum arkaya2.NOT: Arka çantaya ihtiyacım var,ucuz olmalı,mümkünse çok ucuz,açılır çene cox trip kask sığsın yeter,uzun yolda takır tukur etmemeli ve tekrar ucuz olmalı,cbf150 ye takıp deneyenler var sanırım tavsiye bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
Benim Tek olumlu yanını Gördüğüm ÇalışmasıydıTek marşda çalışıyordu.ki sadece elden marşlı olmasıda kullanıcı için bıraz dezavantaj neden diyeck olursanız benzin bittiğinde marştan yemiyor.boğdurmak gerekiyor. halbuki ayaktanda olsa direk aküden alıcağı için sorun olmazdı.
Birde bu qıcırtı olayı; yaklaşık 1 ay önce Çamurluğu değiştirmek için mecbur efe Hondaya girmiştim. dedim bir sürtme sesi geliyor Bu sorun Honda Cbf 150lerin genelinde var ama sorun sayılmaz dedi, Ön diskin sürtüyor problem olmaz dedi. Şaşırdım
eheheh bana defolu denk geldi ozamanben aldım 59gün bindim zaten 1ayın sonunda satmaya karar verdim verdiği problemleri satacağımdan dert etmedim. Motor Ayın 5inde Çıkıyormuş bakalım hemen vercem
bu zamanda 260ytl ye yakın para bırıktırdım 2.900 de ole gelıo hazırana kadar 1 mılyar daha bırıktırsem şöle iyi bişi alırım heralde
ayrıca 130km ye kadar İncek yolunda Çıkmıştım ben. Gitmesi, hızı konusunda bı problemim olmadı sevgili arkadaşım bırakta gıtsın mıllet 4 mılyar para veriyor
![]()
Biz bu kadarını yapabiliyoruz , sen 4 milyar verip çok daha iyilerini almaya layıksın, yolun açık olsun...
Ben sana veya size nekadarını verebiliyorsunuzmu dedimAyrıca Bu motorun fiyatından Bahseettım ben 4 Milyar diye. Lafı Anlamak istediğin yerinden anlama ok.