arkadaşlar herkese selam..
ilk göz agrım olan cok sevdigim daha en ufak cizigi bile olmayan motorumu cok yakın bir arkadaşıma satmış bulunuyorum.. :salut: yani hersey cok acil gelisti nasıl oldu anlamadım ama bir celik motor martian 150 sahibi oluverdim..

ev arkadaşıma bir 19A arıyorduk ve piyasada en ucuz 1200 ytl civarı motorlar bulduk.. ben ilanlara bakarken celik motora rastladım ve adam 1600 istedi yaptıgım pazarlıkla 1400ytl olur dedi. arkadaşım benim butcemin üstünde alamam diyince sen bu motoru al 250 ytl sini ben veriyim motorları takas edelim dedim onunda kafasına yattı bu fikir. ve biz gecen cuma günü gittik motora bakmaya. motor 1100 km de kaportasında bikaç cizigi war ama zaten yeni bir motor yani 1100 km daha cok yeni(benim eski motorum 4000 km de) begendik ve motoru aldık. noter satışı 160 ytl tuttu tabi onuda arkadaşım karşıladı.. sonuçta artık celik motorum war ama 19 a hala bizim garajda duruyor yani her zaman gözüm eski motorumun üstünde olucak.. alır almaz önünü arkasını söktüm motorun montaj hataları wardı biraz onları toplamaya calıştım daha azda olsa işi war ama genel olarak durumundan memnunum..
ayrıca 19A yada 1 tane 55w lık osram marka H4 ampul taktık (yani planladıgım gibi 18w+55w şeklinde oldu) ve cok güsel bir performans aldık ve akuyu hiç zorlamadan. kesinlikle tawsiye ederim yani 2 ampulu birde 55w lık yapmak cok mantıklı deil bence..
gelelim iki motor arasındaki farklara artılara eksilere

celik motorun bizim motordan detay olarak ve sürüş olarak baya farkı olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar.. aklıma gelenleri sıralıyım biraz..ilk olarak yandaki o çirkin çantaları hemen skötüm..:cherry:
-selesi cok güsel ve rahat.
-aynalara zaten aşıktım biliyorsunuz.

başta biraz garipsedim titreşim yapıyor ama sonra alıştım hoşuma gitti yani..
-motorda alarm,uzaktan calıştırma, ayaklıktan stop gibi özellikler war..
-göstergeleri ledli ve ibreside kırmızı yanıyor wv golfler gibi bilen arkadaşlar warmı bilmem ama cok hoş..
-selenin altından öne dogru uzanan gri renkli parca gerçekten hoş bi görüntü katmış.
-performans egzosu gerçekten sessiz bi sürüş sağlıyo ve sanırım performansı arttırıyo..motor 11 hp.. 19 a ile bir kalkış yaptık yanyana ve 90 km ye gelene kadar 50 metreden fazla fark attı celik motor, tabi hoşuma gitti bu durum

..
-jantları 13" kırmızı renk ve lastikleri 130 60 13 basık seri oldukça güzel duruyor ama yol tutuş performansını tam deneyemedim...
-akusu yuasa 8A ..
-far seti önde 2 adet 35 w lık ampul ve aydınlatması gayet iyi.
-gösterge tablosu daha rahat görünüyor ve mil olarak sayaç işliyor..
neyse aklıma gelenler şimdilik bunlar.. ilk fırsatta resimlerini cekip siteye eklerim. aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz beni sizin ajanınız warsayın artık cünkü t19a nın yeri bende ayrıdır ve tasarım olarak benim motorumdan cok daha güzeldir bu bi gerçek..
bu arada yukarda saydıgım özellikleride hava atmak için yazmadım sadece bilgilendirmek amacıyla..

neyse arkadaşlar cok uzatmıyım durum bu yani.. benim motor yabancıya gitmedi ona gözüm gibi baktım arkdaşımda kıymetini bilicektir eminim..