Herkese merhaba 26 yaşındayım hayatımda daha önce hiç motorsiklet kullanmadım (scooter kullanmştm bi kaç kere :wiinkk: ) ve motorsiklet almaya karar verdim motor ehliyeti içinde başvurdum 30 milyara kadar vereblrm motor için öle hız mız yapmam bnm amacım hava olsun çok hoşuma gidiyor motorsikletlerin görünümleri bu yüzden şöyle havalı daha çok tasarımı ön planda olan modeller önerirsenz sevinirm bide spor olmalı
bak arkadaşım sitedeki arkadaşların sana bu şekilde tepkili yaklaşması gayet normal. daha önce senin gibi motor tecrübesi olmayıp hava olsun diye racing motosiklet lan arkdaşların cenaze topiclerini yayınladıgımız oldu. senin düşüncen: "ya ben nasıl olsa hız yapmam hız yapmayıncada sorun olmaz " diye düşünüyorsun ama durum öyle degil. senin o istedigin motorlar sadece 1. vitesinde 130-140 km hız yapabilen motorlar. diyelimki sen hiç hız sevmeyen birisin peki yapacagın hatalar ne olacak. gaz fren debriyaj kombisayonunda yapcagın ufacık hatalar(
herkez hata yapar yapmasada trafikdeki diger sürücüler hata yaptırır. ) senin 150 km+ hızla biryere çarmana neden olabilirki bunların örnekleri oldukça fazla. ayrıca trafikte herkez senin kadar dikkatli degil. motoru aldıgında birçok kaza ile karşılacaksın.(
bir anket yap motosiklet kullanıpta kaza atlatmayan sürüclerin sayısı parmakla sayılır kadar azdır) ve bunları atlatabilmen için altındaki motosiklete tam anlamı ile hakim olman gerekecek ve o zaman söylediklerimiz gözünün önünden bir flim şeridi gibi geçicek. bizim burda ugraşlarımız senin böyle anlarda hayatta kalma mücadelene yardımcı olmaktır.
burda senin yazını eleştirenle kızma hepsi senin iyiligin için ugraşıyor. senin motosikletine verecegin para hiçbirinin cebinden çıkmayacak. ama yarın birgün kaza haberi burda yayınlarken üzülecek kişilerin arasında onlarda olacak. sen mantıklı bir şekilde düşün bukadar insan senin ilk motosiklet olarak racing motosiklet almana neden karşı???
uzun yıllar motosiklet kullanman dilegiyle.....:rendeer: