Satiş İlanlarındaki Motosikletler Neden ve Nasıl Düşük km.li ?

Satışa sunulan sitelerdeki ilanlara çoğumuz bakmışızdır. Çoğu düşük km. li.
Memnun olmayanlar km. yapmadan hemen satıyorlar, binenler de satmıyorlar demek ki? Üstelik çoğu da çok temiz. :silent:

Şeytan dürttü, bilenlere sorayım dedim.

Nasıl oluyor bu?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Satışa sunulan sitelerdeki ilanlara çoğumuz bakmışızdır. Çoğu düşük km. li.
Memnun olmayanlar km. yapmadan hemen satıyorlar, binenler de satmıyorlar demek ki? Üstelik çoğu da çok temiz. :silent:

Şeytan dürttü, bilenlere sorayım dedim.

Nasıl oluyor bu?

Aynen öyle...Sana katılıyorum.....Memnunsa neden satsın ki?...:cat: :cat:

2100 Km'de 2006 model CBF 250'sini satmak isteyen birisi olarak ben cevap vereyim.

YBR 125'ten sonra CBF 250 aldım ve aradan yaklaşık 3 ay geçtikten sonra kesmemeye başladı artık beni.YBR 125 kullanırken performanstan ziyede ekonomik olmasını dikkate alıyordum.CBF 250'de ise daha ziyede performansa baktım.YBR ile sabit hız olarak 90-100 Km arası seyrederken CBF 250 ile çok rahat 120-130 Km arası bir süratle seyredebiliyorum.Arasırada 145-150 Km sürati görüyorum.Amaaaa....

...Aması insanoğluyuz neticede doymuyoruz lanet olsun.En ufak bi kazada ölümle neticelenebilecek bu süratte yetmemeye başlıyor artık.Şimdi de niye 170-180 Km süratle seyredemiyorum ve arasırada 200 Km'nin üzerine çıkamıyorum diyorum.

İşte bu amaçla Hornet 900 bakıyorum şimdi.10.000 YTL'nin üzerinde fiyatı,çok ama çok pahalı yedek parçası ve edindiğim bilgilere göre çok sert kullanımda 12-13 litrelere varan yakıt tüketimi olduğu halde bu motosikleti almak için CBF'mi satıyorum.

Bazen diyorum,ER 5,GS500 ya da CBF 500 niye almıyorum öncelikle? Diyorum ki sonra ondan da bıkarım bir süre sonra,en iyisi sevdiğim tarz olan nakedin zirvesi sayılabilecek motosikletlerinden olan Hornet 900'ü alayım ve işi kökten halledeyim diyorum.

Olay bundan ibaret benim açımdan...

Ama şunu da unutmamak lazım ki;

İnsanlık halidir ve insan paraya sıkışır,ev,araba ya da başka bir şey almak ister,nişan yapacaktır,evlenecektir,çocuğunu üniversiteye gönderecektir,falan filan...Motosikletini satmak adına bir sürü nedeni olabilir insanın.

Ya da motosikletinde bi arıza vardır da bir an önce başkasına itelemek istiyordur...

Ama şunu da belirtmeden edemeyeceğim;satılan motor temizse,anlayan birisinden ya da direk yetkili servisinden onay alınmışsa,Km'si düşükse,sıfırı ile arasında da dikkate alınacak kadar fiyat farkı varsa,gidipte sıfırını almak çok mantıklı değil bence.Yok arkadaş bende para gani,kaç lira olursa olsun bastırırım parayı alırım sıfırını diyene de saygı duymak lazım tabi...

Maddi imkanı olan birisi 0 motosiklet almalı herşeyini ilk kendi yaşamalı .

İkinci el motor ilanlarında " çook temiz , sıfırdan farksız , askerlik nedeniyle satıyorum , motora anahtar değmemiştir , " gibi kelimeler kullanılmışsa alırken iki kere düşünülmeli çok güvenilen tanıdık bir ustaya ayrıntılı inceletmeden asla alınmamalıdır . Saf ve iyi niyetli insanlara kakalamak amacıyla kullanılan klişe laflardır bunlar .

çok temiz : Herkesin motoru çok temiz zaten hiç kazalı motor yok piyasada .

sıfırdan farksız : Adam motoru alıp mutfağında süs eşyası olarak kullandığı için sıfırdan farksız doğal olarak .

Askerlik nedeniyle : Her askere giden evini arabasını motorunu ne var ne yok satar zaten . Kanun böyle satmazsan hapse gidersin .

motora anahtar değmemiştir : Vay o motorun haline hiç bakıma girmemiş demek ki bu zamana kadar yazık .

çin motorları memlekete girdi ve herkes ucundan motora ilgi duymaya başladı ilgi arttı çoğu insan motor sahibi oldu bırakanlar geri döndü hevesini içine gömenler ortaya çıktı vs vs ama ben diyorumku bu çinlilerin şu memlekete en büyük faydası "motosiklet'in" canlanmasıdır,şimdi çinlilerinden ayrılıp daha kaliteli motor almak isteyen insan sayısı da fazla, garacavanın da dediği gibi birçok kişiye göre değişen sebebi var:cat:ayrıca motora olan ilginin artmasıda buna bir sebeb, taleb ve arz meselesi kısaca.

Analog veya dijital km. lerin değiştiği, oynandığı nasıl belli olur?

Zincirden, lastiklerden, genel görüntüsünden belli bir intiba edinilse de, her alıcının ustaya gösteremediği durumlarda nelere dikkat edilmeli konumuna dikkat çekmekti biraz da amacım.

Motosiklet alacak arkadaşlar bu konu ile ilgili hazırlanmış yazıları tavaf etmeliler mutlaka. Tabi, aldanmamak adına km. lerin oynanması ihtimaline karşı da önlemlerini almalılar.

Bu başlık burada devreye girip katılımcıların görüşleri doğrultusunda dikkat etmeliler.

bnde motorumu satıyorum bidaha böle bi gs 500 toplamaya kalksak ölürüm sanırım heryeri bnim için özel bi makina ama askerlik var yatmasını istemiyorum ailemden kimse o makinayı kullanamaz geri dönemezsem kim binecek gibi sebeblerim var yoksa cok memnun oldugum bi motosikleti neden satayım herkesin bi sebebi vardır garacava nın dedigi gibi saygı duymak lazım ve ben motorumada cok güvenirim marmariste yeni kasalarla birlikte 6-7 tane var sanırım benim motorum en ii ikinci motordur birinci motorda en son üretim olup sadece 3500 km civarındadır ha benim gs 93 model ruhsatta hersey göründügü gibi deil yani

Arkadaşımıza motor almak için girdiğimiz bir sitede üç adet motor belirledik.
üçü ilede gittik ve görüştük sadece bir tanesinin özellikleri sitede yazıldığı gibi duruyordu. İnternet üzerindeki galericilerden motor almak iş değil bildiğiniz güvendiğiniz satıcılardan yada direk sahibinden almak çok daha iyidir.

bildiğim kadarıyla km saaatiyle oynamak ustalar için çok kolay, bu yüzden ikinci el alacaksan tanıdık bir usta bul ve onunla bak motora derim ben.

memnun kalmayanlar neden memnun kalmıyor gibi bişi bu :) :queen: :queen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sadece memnun kalmama olayı değil bu, 2-3 bin km lerde büyük cc motorlarda bulmak mümkün.

Nedenlerinden biri ise heves edip almak ve sonra kullanmya korkup satmaktır :)

En önemli neden ise şudur bence ;

Motosiklet işi mantıklı bir araç alımı değildir, aşk ile heves ve heyecan ile yapılır genelde. E sidik zoru ile borç harç kredi vs alıp motoru (aileden yada eşinden habersiz) alan şahıs bir iki bindikten sonra o oborçları ve kredileri ödeme zorluğuna girmek üzere iken yapılan dır dır lar neticesinde aracını erkenden satmak zorunda kalır. Sattığı para ile borcu krediyi kapatır, ve aradaki zarar ile motoru alırken cebinde olan nakitte uçmuş olur bu sayede :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
14.000km'de olan motorumu satan biri olarak bende bişiler yazayım barii:)

bir yıldır,hem işimde hemde özel hayatımda (kafama her estiğimde) kullandım. günde beş ay falan 100km yaptığımda bunu daha iyi anlayabiliyoruz aslında..herşeyde net olmakta fayfa var.. motor kazalı olur pert durumdadır,kazasız olur ama kötü kullanmıştı gene pert durumdadır. görünen köy kılavuz istemez derim ve km. düşürme olaylarına da karşı olduğumu belirtmek isterim.. illa bir yerden çıkıyor bu tarz hilelikler.bunu bir çok kişide gördüm..o yüzden net olmakta hemzaman fayda var..
tabi benim satmamın sebebi,ciddi son bir eğiimden sonra daha büyük bir motora geçmek..bunun içinde belli bir bilirm yapmaktır. cbr125ten çok memnun kaldım ama zamanı geldiğinde ayrılmayı da bilmek gerekiyor..

az km de satanların çoğu zaman aceleci ve hazır olmadıklarını düşünüyorum.gerçi erkekler bu konuda belki daha cesur ..ama dikkatli geçişler yapmakta fayda var tabi..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
600 km de honda deauville sini satan arkadaşım var....Daha satamadı...Ama satma nedeni çok ilginç.....

Resimde böyle durmuyordu.......

Umarım bişey açıklamıştır.....

motorumu daha alalı 3 hafta falan oldu ve bende satmayı dusunuyorum.Buyuk bir hevesle aldım suan 420 km de yani anlıyacagınız daha ılk bakımına bıle gırmedı ama gelgelelım ınsanız ve doyumsuz varlıklarız ve ben bir çinliye yıne aşık oldum.Her zaman için daha iyisini istemek tabıkıde hakkımız ama bu kadar sık aralıklarla değil.Sorun şu ben şimdi bu motorumu kime satacagım:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar