YouTube Erişimi Engelleniyor!

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerin yer aldığı siteye erişim yasağı koydu.

İNTERNETHABER'in "Youtube'da Yunan rezilliği" haberi ile patlak veren skandala adalet el koydu. Türklere ve Atatürk'e "eşcinsel" hakaretine izin veren Youtube ağır bir fatura kesti.
Haberlerimiz üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Nurten Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat vererek, konuyla ilgili görüntüleri istedi.
Gönderilen delil niteliğindeki bir CD'yi inceleyen Savcı Altınok, nöbetçi mahkemeden erişimin engellenmesini talep etti.
İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Şube Müdürlüğünce gönderilen delil niteliğindeki bir CD'ye el koyma kararının onanması ve YouTube'ye erişimin engellenmesi talebini kabul etti.
Mahkemenin kararında, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı, Türk Bayrağı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aşağılandığı anlaşıldığından talebin kabul edildiği'' belirtildi...

Türk Telekom'dan açıklama
Türk Telekom, YouTube'a erişim yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, ''resmi bilgi ulaştığında yasal gereklilikler çerçevesinde gereğinin yapılacağını'' bildirdi.//

Alıntı : İNTERNETHABER http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=72326

Bence yanlış bir karar.Burada mağdur ceza almış oluyor.Suçlu yine serbest.Onlar istediği kadar saygısız video hazırlayacaklar.tabi bizimde youtube hattımız kapalı olacağından dolayı haberimiz olmayacak.müdahale etme imkanımız da olmayacak.Müdahale etmezsek onlar daha çok Türk karşıtı propagandalarına devam edecekler.Bizim yine elimiz kolumuz bağlı olacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yarın interneti de yasaklarlar......Olaya mı kızarsın bu yapılanlaramı..?....

YouTube tarafından Turk Site Yöneticisi alınabilir.
Ya da Turkiye'de denetleyecek bir yayın organı sağlanabilir...

Yöntem çok ; bu engelleme kararı tabiki yanlış!

Walaa karar beLKi de yanlışştır... ammaaa ATA'mızaa yapılan da küçük bişi deil :pr:

Sacma. Basımız agrımasın gibsinden yaklasılmıs her zamanki gibi. Kapatalım gitsin denmiş. Hep aynı tavırlar müdaheleler. Terbiyesizlik yanlarına kalıcak. "Onlar pis onların yanına gitme" diceksin ülkedeki internet kullanıcısına. Onlar orda aynı seyleri yapmaya devam edicek.
Ben ve benim gibi tonla insan ingilizce metni mailledi youtube a. Video silindi. Sonra baska bi rumuzla tekrar geldi velet, yine ekledi. Tespit eden yine sikayet ediyor. Bizi elestiren bi ülkenin insanı bunu yapan bu densizliği yapan, bu kadar düşülürmü, işte düşülüyor, bu kadar çaresizleşirmi ve basitleşirmi bi insan basitleşiyor işte. Veledini yetiştirememişsin ki daha sen.
Adam Ataya hakaret etmis, sana bana değilki. Koca bi milletin liderine densizlik yapmaya cüret ediyor adam. Bi çözüm bu mu kaldı şimdi !?
Yoksa internet suclarına karsı bi engelleyici tavrımız mı yok?!

alınan karar, "başını kuma gömmek"tir. :bounce:
devekusu.gif

Savciyi Kutluyorum...

arkadaşlar ben mi yazdıklarınızı yanlış okuyorum yoksa siz youtube'ye erişimin engellenmesinimi eleştiriyorsunuz sanırım ben yanlış okuyorum:silent:

sadece ben o görüntülerin silinmesi için 2-3 defa youtube'ye şikayette bulundum. ama adamlar sallamıyo sadece bende degil binlerce kişi o görüntünün silinmesi için yazılar yazdı youtube ise bukadar şikayeti sallamadı ve görüntünün yayınlanmasına devam etti . yani türk ulusuna olan saygısızlığa gözyumdu.sizce böyle bir görüntü kendi liderleri için düzenlense yine yayınlanmasına izin vereceklermiydi? sizde tutmuşsunuz böylesine ş.r.f.s.z bir yönetim kadrosu olan bir siteyinin engellemesinden şikayetçi oluyorsunuz. yetkimiz olsa o sitenin kapatılmasını talep ederdim.
olay sadece bizim milletimiz bizim liderimiz için geçerli degil. hiçbir şekilde bir ulusun liderini veye o ulusu aşagılayacak küçük düşürecek şekilde videoların yayınlanmasına izin verilemez. dogru olan bu .böyle bir videodan bilgisi oldugu halde yayınına izin veren kişi o videoyu yayınlayan kişi kadar suçludur.

ayrıca o video sadece ATATÜRK'ü aşagılamıyo 70 milyon türkü aşagılıyo resmen bizlere küfrediyor.. ve o ş.r.f.s.z yönetim kadrosu olan youtube'de bilgisi oldugu halde buna izin veriyor.

lütfen yorum yaparken birazdaha düşünün bizleri bu şekilde aşagılayan videoların yayınına bilgisi oldugu halde izin veren bir siteyi savunmayın.

tamam o videoyu ekleyen kişilerin bir benzerleride aramızda yaşıyor. onlarıda temizlememiz gerekiyo. ama öyle bir videonunda yayınlanmasına izin verilemezdi. youtube'ye ülkemizden binlerce kişi giriyor. ve bir anda bu kişilerin girememesi youtobenin o videoyu silmesinde etkili olacaktır. amaç bir çeşit yaptırım uygulamak ve bizim üzerimize düşende bu yaptırıma saygı duymaktır. açıkcası ben böyle bir uygulama bile beklemiyordum hangi devlet memuru bu videoyu dikkate alacakta silinmesi için yaptırım uygulayacak diyordum. ama gerçekten butür uygulamalarlada ilgilenen vatansever insanalr varmış. o savcıyı kutluyorum.

arkadaşlar ben mi yazdıklarınızı yanlış okuyorum yoksa siz youtube'ye erişimin engellenmesinimi eleştiriyorsunuz sanırım ben yanlış okuyorum:silent:

doğru okuyorsun elint.
youtube'ye erişimin engellenmesi, yazdığım gibi, başını kuma gömmektir.
başını kuma gömersin, ve zannedersin ki, sen görmezsen, kimse de seni görmez.
sen görmüyorsun diye, kimse hiç bir şeyi görmez.

bu pislik video, internet marifetiyle hazırlandı, ve bizlere ulaştı.
aynı mantıktan hareketle, Türkiyede internet erişimi, mahkeme kararıyla yasaklansın mı?
yoksa, o iğrenç görüntülerin silinmesi için, topyekün mücadele mi edelim?

Gültekin;591961' Alıntı:
doğru okuyorsun elint.
youtube'ye erişimin engellenmesi, yazdığım gibi, başını kuma gömmektir.
başını kuma gömersin, ve zannedersin ki, sen görmezsen, kimse de seni görmez.
sen görmüyorsun diye, kimse hiç bir şeyi görmez.

bu pislik video, internet marifetiyle hazırlandı, ve bizlere ulaştı.
aynı mantıktan hareketle, Türkiyede internet erişimi, mahkeme kararıyla yasaklansın mı?
yoksa, bununla topyekün mücadele mi edelim?

bence olayı yanlış yorumluyorsun. buradaki amaç "türkler bu videoyu görmesin " degil youtube'nin bukadar kullanıcıyı kaybetmeyi göze alamayarak videoyu silmesi.
ayrıca böyle bir vdieoya karşı tepkisiz kalamazdık. bugün bunları yapıyorlar ve bir şekilde tebkimizi ortaya koyamazsak yarın dahada kötülerini yapacaklar

kendini ispatlamış hangi devletin liderine bu şekilde yapılan bir aşagılamaya tepki vermediki. yani bizim yaptıgımızı hangi devlet yapmazdıki? hatta dahada fazlasını yapardı youtubeye dava açardı. ama biz ulusal anlamda pek söz sahibi olmadıgımız için böyle girşimlerde bulunamıyoruz.

Hocam video topyekün sikayet edilince siliniyor, velet yada veletler tekrar kaydolup tekrar ekliyorlar. Orda bi yanlıs anlasılma var düzelteyim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

sadece ben o görüntülerin silinmesi için 2-3 defa youtube'ye şikayette bulundum. ama adamlar sallamıyo sadece bende degil binlerce kişi o görüntünün silinmesi için yazılar yazdı youtube ise bukadar şikayeti sallamadı ve görüntünün yayınlanmasına devam etti . yani türk ulusuna olan saygısızlığa gözyumdu.sizce böyle bir görüntü kendi liderleri için düzenlense yine yayınlanmasına izin vereceklermiydi? sizde tutmuşsunuz böylesine ş.r.f.s.z bir yönetim kadrosu olan bir siteyinin engellemesinden şikayetçi oluyorsunuz. yetkimiz olsa o sitenin kapatılmasını talep ederdim.
olay sadece bizim milletimiz bizim liderimiz için geçerli degil. hiçbir şekilde bir ulusun liderini veye o ulusu aşagılayacak küçük düşürecek şekilde videoların yayınlanmasına izin verilemez. dogru olan bu .böyle bir videodan bilgisi oldugu halde yayınına izin veren kişi o videoyu yayınlayan kişi kadar suçludur.

ayrıca o video sadece ATATÜRK'ü aşagılamıyo 70 milyon türkü aşagılıyo resmen bizlere küfrediyor.. ve o ş.r.f.s.z yönetim kadrosu olan youtube'de bilgisi oldugu halde buna izin veriyor.

lütfen yorum yaparken birazdaha düşünün bizleri bu şekilde aşagılayan videoların yayınına bilgisi oldugu halde izin veren bir siteyi savunmayın.

tamam o videoyu ekleyen kişilerin bir benzerleride aramızda yaşıyor. onlarıda temizlememiz gerekiyo. ama öyle bir videonunda yayınlanmasına izin verilemezdi. youtube'ye ülkemizden binlerce kişi giriyor. ve bir anda bu kişilerin girememesi youtobenin o videoyu silmesinde etkili olacaktır. amaç bir çeşit yaptırım uygulamak ve bizim üzerimize düşende bu yaptırıma saygı duymaktır. açıkcası ben böyle bir uygulama bile beklemiyordum hangi devlet memuru bu videoyu dikkate alacakta silinmesi için yaptırım uygulayacak diyordum. ama gerçekten butür uygulamalarlada ilgilenen vatansever insanalr varmış. o savcıyı kutluyorum.

Elint çok fazla aşırı tepki vermişsin...You tube insanların kendi çektiği amatör video,resim gibi şeyleri paylaşmak için kurulmuş basit bir siteydi...Ama günümüzün en çok ziyaret edilenleri arasına girmiş hatta kontrol altında tutmak bile zorlaşmıştır....Aynı sitemiz gibi.....

Biri başlık açsa silinene kadar geçen zaman da 100 lerce kişi okur.....You tubeyi dünyanın takip ettiğini düşünürsek milyonlarca adam seyreder....

Bu kadar büyük bir potansiyele sahip olmak sorumlulukları da arttırır muhakkak...Kontrol mekanizmasını elinde tutmasını da bilmek gerek... Ya mod sayısını artırıcaklar ya da bu gibi video ları denetleyip yayınlayacaklar...

Ama günlerce gündemde kalıp silinmemesi düşündürücü....Kasıt varmı yokmu tartışmıyorum ama en azından şikayet edilen konunun çok çabuk şekilde incelenip kaldırılması lazımdı....Bu sebepten ve pis bir olaya alet olamalarından dolayı kınıyorum....

Ama tahriklere kapılıp daha çok ortamı germek işlerine yarar...Reklamları yapılır...Belki kendileri yapmıştır?....Biz hala burda dövünelim.....:pr: :pr:

bence olayı yanlış yorumluyorsun. buradaki amaç "türkler bu videoyu görmesin " degil youtube'nin bukadar kullanıcıyı kaybetmeyi göze alamayarak videoyu silmesi.
ayrıca böyle bir vdieoya karşı tepkisiz kalamazdık. bugün bunları yapıyorlar ve bir şekilde tebkimizi ortaya koyamazsak yarın dahada kötülerini yapacaklar

kendini ispatlamış hangi devletin liderine bu şekilde yapılan bir aşagılamaya tepki vermediki. yani bizim yaptıgımızı hangi devlet yapmazdıki? hatta dahada fazlasını yapardı youtubeye dava açardı. ama biz ulusal anlamda pek söz sahibi olmadıgımız için böyle girşimlerde bulunamıyoruz.

yorumumun yanlışlığı tartışılır. fakat farklı düşündüğümüz ortada.
tabii ki tepkimizi koyacağız. onlar yeni pislikler sunacak, biz karşı mücadele vereceğiz. sildireceğiz. koyan şerefsizin belki de banlanmasını sağlayacağız.
fakat mahkeme kararıyla erişimin engellenmesi neyi değiştirecek?
ne zaman kadar cezalandıracağız o siteyi? hangi mahkeme kararına kadar?

ne kadar süre tınlayacaklar bizi, ve arkamızdan iş çevirmeye son mu verecekler?

olmadığın yerde söz sahibi olamazsın.
mektupla pilav yiyemezsin.

Elint çok fazla aşırı tepki vermişsin...You tube insanların kendi çektiği amatör video,resim gibi şeyleri paylaşmak için kurulmuş basit bir siteydi...Ama günümüzün en çok ziyaret edilenleri arasına girmiş hatta kontrol altında tutmak bile zorlaşmıştır....Aynı sitemiz gibi.....

Biri başlık açsa silinene kadar geçen zaman da 100 lerce kişi okur.....You tubeyi dünyanın takip ettiğini düşünürsek milyonlarca adam seyreder....

Bu kadar büyük bir potansiyele sahip olmak sorumlulukları da arttırır muhakkak...Kontrol mekanizmasını elinde tutmasını da bilmek gerek... Ya mod sayısını artırıcaklar ya da bu gibi video ları denetleyip yayınlayacaklar...

Ama günlerce gündemde kalıp silinmemesi düşündürücü....Kasıt varmı yokmu tartışmıyorum ama en azından şikayet edilen konunun çok çabuk şekilde incelenip kaldırılması lazımdı....Bu sebepten ve pis bir olaya alet olamalarından dolayı kınıyorum....

Ama tahriklere kapılıp daha çok ortamı germek işlerine yarar...Reklamları yapılır...Belki kendileri yapmıştır?....Biz hala burda dövünelim.....:pr: :pr:

alper abi ben söylediklerine karşı degilim. evet kendileride eklemiş olabilirler. benim tepkim youtobe engelleniyo diye feryat edenlere..

herşeyi elimizden aldılar bir ulusumuza liderimize olan saygımız kaldı bundada tebkimizi ortaya koyamayacaksak biz cebimizdeki tc kimligini niye taşıyoruz. zaten yazımdada belirttim olay sadece türkler için geçerli degil. hangi millet millet olursa olsun bu şekilde aşagılanması dogru degil. kanıtlamak istedigin birşeyler varsa bu yasalar çerçevesinde yapılmalı. yoksa böyle nette saçma sapan gerçeklik yapı olmayan videoları yayınlamak ancak acizlerin ve beyinsizlerin işi.

sen bilirsin ilk sözde ermeni soykırı iddaları çıktıgında acaba böyle birşey olabilirmi diye soru işareti olarak ermeniler dünyaya yaymaya başladılar kitap yayınladılar vs. vs... ve birgün milleti okadar inandırdılarki şimdilerde evet kesin böyle birşey oldugu deyip bütün dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar ve işin kötü tarafı başarıyorlar. yani adamlar sindire sindire olayı kabul ettiriyorlar.
bu olaydada tebkimizi net koymazsak sonumuz sözde ermeni soykırımı gibi olacak. onun için bu tür konularda geçmişte yaptıgmız hataları yapmayalım. tavrımızı net koymalıyız. bu açıdan tepki verdim.

Çok saçma bir karar. İnternetin ne olduğunu bile bilmeyen yirmi tane göbekli adam 1960'lardan kalma kanunlara bakıp "Madem kapatamıyoruz, engelleyelim de kafamızı kuma sokalım" demişler. Youtube'u engellemek gazete kapatmak veya kitap toplatmak gibi bir şey sanıyorlar sanırım. Ekşisözlük'e erişimi de engellemişlerdi, sonra birileri yaptıklarının ne kadar saçma olduğunu gösterince kaldırmak zorunda kaldılar.

Not: Daha ağır yazacatım da benim erişimi de engellerler.

sen bilirsin ilk sözde ermeni soykırı iddaları çıktıgında acaba böyle birşey olabilirmi diye soru işareti olarak ermeniler dünyaya yaymaya başladılar kitap yayınladılar vs. vs... ve birgün milleti okadar inandırdılarki şimdilerde evet kesin böyle birşey oldugu deyip bütün dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar ve işin kötü tarafı başarıyorlar. yani adamlar sindire sindire olayı kabul ettiriyorlar.
bu olaydada tebkimizi net koymazsak sonumuz sözde ermeni soykırımı gibi olacak. onun için bu tür konularda geçmişte yaptıgmız hataları yapmayalım. tavrımızı net koymalıyız.

tamam işte. biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz.
kapımızı tüm dünyaya kapatırsak, hayrımıza olur mu?
şu ana kadar pek sonuç vermese de, mücadele etmek, doğruyu, gerçeği ortaya çıkarmaya çalışmak, doğru karar değil mi?

bize kızmanı anlayamadım.

yorumumun yanlışlığı tartışılır. fakat farklı düşündüğümüz ortada.
tabii ki tepkimizi koyacağız. onlar yeni pislikler sunacak, biz karşı mücadele vereceğiz. sildireceğiz. koyan şerefsizin belki de banlanmasını sağlayacağız.
fakat mahkeme kararıyla erişimin engellenmesi neyi değiştirecek?
ne zaman kadar cezalandıracağız o siteyi? hangi mahkeme kararına kadar?

ne kadar süre tınlayacaklar bizi, ve arkamızdan iş çevirmeye son mu verecekler?

olmadığın yerde söz sahibi olamazsın.
mektupla pilav yiyemezsin.

gültekin tamam güzel söylüyorsun fakat zamanında yanlış yapılan dış politikanın sonuçları bunlar ve zararın neresinden dönersen kardır matıgıyla hareket ediliyor. ben olaya tepkimiz sadece sitelerden video sildirelim kullanıcıları banlayalım demiyorum . bu sadece bir parçası. başka yönlerlede kendimizi savunabilir ifade edebiliriz. insanların ülkemiz hakkındaki düşüncelerini degişitirebiliriz. (şuan için bu mümkün degil. düzgün bir ekonomi ve dolayısıyla avrupada söz sahibi olmamız gerekir) konumuz youtubenin böyle bir videoyu yayınlamasına tebkimizi vererek o videonun silinmesini saglamak .

ama dedigin gibi bu ve buna benzer olayların devamı kesmemiz gerekir.fakat bu tür konuların konuşulacagı yer burası degil...

gültekin tamam güzel söylüyorsun fakat zamanında yanlış yapılan dış politikanın sonuçları bunlar ve zararın neresinden dönersen kardır matıgıyla hareket ediliyor. ben olaya tepkimiz sadece sitelerden video sildirelim kullanıcıları banlayalım demiyorum . bu sadece bir parçası. başka yönlerlede kendimizi savunabilir ifade edebiliriz. insanların ülkemiz hakkındaki düşüncelerini degişitirebiliriz. (şuan için bu mümkün degil. düzgün bir ekonomi ve dolayısıyla avrupada söz sahibi olmamız gerekir) konumuz youtubenin böyle bir videoyu yayınlamasına tebkimizi vererek o videonun silinmesini saglamak .

ama dedigin gibi bu ve buna benzer olayların devamı kesmemiz gerekir.fakat bu tür konuların konuşulacagı yer burası degil...

yahu elintim kardeşim. aynı şeyleri yazıyoruz ve düşünüyoruz.
yukarılara bakarsan, biz yasakçı zihniyeti eleştirdik. ve sen bize bunun için kızdın.
bu pisliğin yayınlandığı mecrayı yasaklayarak, mücadele edemeyiz, başımızı kuma sokmayalım, dimdik ayakta duralım, karşı çıkalım, mücadele edelim, kazanalım. dedik.

Gültekin;592024' Alıntı:
yahu elintim kardeşim. aynı şeyleri yazıyoruz ve düşünüyoruz.
yukarılara bakarsan, biz yasakçı zihniyeti eleştirdik. ve sen bize bunun için kızdın.
bu pisliğin yayınlandığı mecrayı yasaklayarak, mücadele edemeyiz, başımızı kuma sokmayalım, dimdik ayakta duralım, karşı çıkalım, mücadele edelim, kazanalım. dedik.

tamam gültekin düşüncelerimiz aynı ama yöntemler farklı. o videonun o siteden silinmesi gerekiyordu ve onuda bu şekilde yapmaktan başka çaremiz yoktu.sence hangi lider bu tür işler için ugraşacak senin dedigin gibi bizi ifade edebilen bu tür işlerle mücadele eden biri olsaydı bundan öncekilerle mücadele ederdi. yani ülkede öyle insan yok veya yok denecek kadar az. savcıda sanırım bunu düşündü baktı kimseden bir girişim yok en azından ben üzerime düşeni yapıyım dedi sanırım. başka bir devlet olsada videoyu sildirmek için böyle bir karar alabilirdi. ve örnekleride var. youtube'de ilk liderlerine saygısızlık edlien bizler degiliz. başkalarınada saygısızlık eden videolar eklendi ve silindi . ve kullandıkları yöntem aynı siteye girişi belli bir süreligine engellemek.

youtubeye yapabilecegimiz tek yaptırım şekli bu...

bende senin gibi yasakçı zihniyetten karşıyım nedeni ise yalan yanlış birşey varsa dogrusu söylenir. yasaklayarak kafalarda soru işareti bırakmak en kolay kaçış yoludur.ama inan savundugun yönde bu tür işlerle ugracak insan yok. onun için şimdilik yapılıabilcek en iyi şey buydu.

neyse seninle ortak bir noktada buluşamıyacagız sanırım:cherry: . ama sonuç olarak aynı düşüncelere sahip sayılırız biraz yöntemler farklı olsada önemli degil. :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar