YouTube Erişimi Engelleniyor!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Niye dert ediyonuz ki.....Seyretmeyin biraz....Bi tarafımız eksilmez....Hatta hiç setretmeyin...Piknik tube yi leave leak i seyredin...Googlee video var onu seyredin....

İlla you tube....

Sensin tube........Alla alla....:pr:

suçu başkaları işliyor cezasını biz çekiyoruz....

Ee desene artık yeni başlık açıp Pro yu kızdıramıcaz.. :))

Üniversite mail grubundan bir arkadaşın maili:

ben de başka bir açıdan bakmanızı isteyecem arkadaşlar,
o videoyu ben de izledim dikkatimi çeken ilk şey o videonun başka bir videoya cevap olmasıydı. oteki videoyu tıkladıgımda gördüm ki bizimkilerden biri üşenmemiş yunanların tarihini araştırmış ve en ünlü yunan şahsiyetlerinin gay (ibne) oldugunu belgelerle ispatlamış kurgusunu da güzel yapmıştı hani.
ee be güzel kardeşim elin şerefiyle oynarsan adam da bunu yapmaz mı.adamın tüm ecdadına sövüyorsun sonra yunanların edebsizliği diyorsun. hepimizin oldukça iyi bildiği gibi elinin kirlenmesini istemiyorsan bokla oynamayacaksı n arkadaşım.
biri de çıkıp bizim malı ifşa etse her şey nu malın yunanlara ibne demesiyle başladı dese gam yemeyecem.

melih

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube’ta, Türkler ve Yunanlılar arasında başlayan sanal savaş doruk noktasına ulaştı... Sitenin Türk ve Yuna1n kullanıcıları arasındaki gerilim, Yunanlı pilotların Ege üzerinde Türk F-16 jetinin düşmesi görüntüsünü siteye koymasıyla başladı. Bu videoya tepki olarak Türkiye’den 5 Ocak 2007’de siteye 3 dakika 48 saniyelik “Akademik çalışmalar biseksüelliğin eski Yunanlılar’la başladığını gösteriyor” başlıklı video eklendi. Yunanlılar misilleme olarak daha ağır bir yol tercih etti.
savas1.jpg

3 Mart tarihinde ’Stavraetos’ kullanıcı adlı bir Yunanlı animasyon yoluyla Atatürk’e ağır hakaret edilen 33 saniyelik görüntüyü YouTube’a koydu. Video 24 saat içinde 12 bin kişi tarafından izlendi. Dün bu rakam 482 bin sınırını aştı. Öfkeli 2.113 Türk kullanıcı, videonun yorum köşesinde Yunanlılar’a ağır küfürler yağdırdı. 129 kullanıcı Atatürk videosuna, kendi videolarını çekerek yanıt verdi. Sitenin arama bölümüne “Ataturk” ifadesinin yazılmasıyla erkana gelen görüntü, her gün 100 milyon videonun yayınlandığı YouTube’ta günün en çok izlenen videosu oldu.

’Bir an önce kaldırılsın’

YouTube yönetimine, videonun yayından kaldırılması talebiyle 160 bini aşkın e-posta gönderildi. “www.youtube.com/contact” adresine gönderilen protesto mektubunda “Yayınlamakta olduğunuz bu videolar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaret ve küfürler içermektedir. Ayrıca Türk milleti ciddi bir şekilde aşağılamaktadır. Bu nedenle sizi kınıyor ve videoların bir an evvel yayından kaldırılmasını istiyoruz.” çağrısı yapıldı. Ancak Yunanlılar ve Türkler arasında gerilimi artırmasına rağmen YouTube yönetimi, videoyu kaldırmak için her hangi bir girişimde bulunmadı.

Kaynakhttp://www.haberturk.com/haber.asp?id=16710&cat=110&dt=2007/03/06

Youtubeyi kapatıcağınıza birakın bizi gidip yunanistanı tarla sürer gibi haritadan silelim.

Youtube yi Aratmayacak türk sitesi Birazda reklam olacak ama ne yapalım yerli malı hiç olmassa. Adamlar Bannerlerinide koymuşlar. Biz Türküz diyorlar.:)
vidiioy3.jpg

Eh işte diplomasi beceriksizliklerinin üstüne tuz biber bir olay..yaw adamlar orada bizim gururumuz onurumuzla oynuyor..youtube bır arena..bize kavga dogus hak arama ımkanını bızımkıler YASAKLIYOR 6.5 mılyar ınsan gırıyor sıteye
turkıye vatandası gıremıyor DEVE KUSU GIBI KAFAMIZI KUMA SOKTURUYORLAR...
yasak sankı durumu duzelttı tum dunyaya rezıl olduk orta afrıka ulkesı gıbı

Siteyi Türkiyenin gururu olan Atatürk’e ağır hakaret edilen 33 saniyelik görüntü yüzünden türkiyenin erişimine kapatıyorlar. İyide videoyu kimden saklıyorsunuz. Türkiye hariç tüm dünya siteye girip istediği gibi cırıt atıyor. Eeee ne anladık şimdi biz bu engellemeden.

Hocam medyanın pompalaması kaldırılmama olayı. O vide defalarca kaldırıldı flaglalamalar ve sikayetlerden sonra ama tekrar üye oldu ve tekrar yükledi aynı yunan veledi.
ELINT hocam hala tezini inatla savunuyorsun. Okumuyorsun sanırım yazılanları ? Video siliniyor arkadasım ?
Hayır youtube neden yunan hayranı moduna sokuluyor anlam veremiyorum hocam ?
Ata'ya bi garazımı var youtube un ?
Adamlar, kansızlar, inada bindirmis silindikce yine yüklüyorlar. O yüzden ne kadar ısrar edilsede, siteye erisimin yasaklanması sacma ötesidir!
O sitede bu adamlarla yemeden icmeden ugrasan bizden cocuklarında yolu kesildi bu sekilde. Bi sen bi ben şeklinde sürüyordu zaten ne zamandır. Ata'nın videolarına övgüler yazan yüzlerce yabancıya sahit oldum sitede gezinirken. Önce senin pilotun benim pilotum seklinde baslamıstı sonra abardı. O yüzden tekrar söylüyorum ve bilincli bi internet kullanıcısıda aynısını söyler buna eminim! Erisimin engellemesi sacmalıktır, kehelliktir.
Bu arada aynı sitede Ata'nın Orman Ciftligine yaptıgı bir gezi çekimi vardı sesli. Cok duygulandırmıstı beni cünkü sesli ve kürsü dışında ilk defa Ata'mı izleme şansım oldu birkaç dakika da olsa..

Savcının yapıcak nesi vardı tek caresi buydu gibisinden cümleler sarfedilmis. Hükümete bi pas çıkartabilirdi söyle saglam bi yazı ve yanında ek olarak bu cd ile. Ki savcıya olay nasıl ve ne sekilde lanse edildi orasıda muallak.
Videoyu youtube koydu seklindemi söylediler artık naptılar..
Daha once bi mankenle ilgili videolar yüzünden bu siteye dava acılmıs, manken acmıs davayı, ve kazanmıs.
isin hukuki prosedürünü bilmiyorum da, eminim ki bizdede böyle bir yola basvurulabilirdi. Mankenin ülkesindeki hukukla burası bir degilmi ?

Youtube un site olarak burdaki en büyük ayıbı dolaylıda olsa sorumlu kalmalarıdır. Yeterli denetim mekanizman yok bu belli. Ki zorda böyle bi sitede. Yada bu adamın baglandıgı iplerimi tespit edip kullanıcı olarak değilde ip olaramı ban koymalıydı, eminimki vardır daha büyük caplı bir uzaklastırma olayı, niye yapılmadı yapılamadı yada bu arastırılmalı, yada böyle bişi yapılabiliyormu?

Ntv de bu olay haber oldugunda Baskent Üniversitesinden bir profesorle konusulmustu konu hakkında. Adam cok da güzel konusmustu, izleyen varsa hatırlayacaktır.

Burada yada baska forum ortamlarında olaya değişik açılardan bakan arkadaşlar var..
1-Bazı arkadaşlar youtube ın bızım yetkılılerımızce kapatıldıgını sanacak kadar bılgısız
2-bazı arkadaslar youtube bizlere kapatıldıgı icin youtube ın cezalandırılıdıgını sanacak kadar bılgısız
3-Bazı arkadaşlar oh olmuş bize atamıza hakaret eden ....mın bılmem nelerı diye kufur edıyor
ve daha pek cok bakış acısı goruyoruz ...

Eh herkesin kapasitesi ne ise o kadar ancak! Fazlasını kımse ekleyemıyor cunku bu toplum boyle eğitildi..Bu topluma 20 yıldan fazladır liberal ekonomık degerlerin ..eskıyı getır yenıyı gotur şartlandırıldı..bir tane alana yanında ıkıncı bedava aşılandı..Belli başlı tv kanallarında abuk subuk dızılerle beyinleri yıkandı..

EEE ne bekliyoruzki..youtube gibi global bir site Türk insanına kapatılmış Ne gam!!
Günü gelir hotmail,yahoo.google gibi sitelerde kapatılır..Hatta hatta ınternet toptan iptal edilir..Siz oturun tv dizilerini izleyin kültürünüz feyziniz artsın diye.

21. yüzyılda,iletişimin bu kadar gelistiği bir dünyada nedir bu..Kendine güvensizlık.gölgesinden korkmak.abdulhamit döneminin geri dönüşümüdür..

Ben.Biz eger birileri bir velet bir cocuk bir ülke farketmez..Bu ulusun kurucusu Yüce ATATÜRKE ve dolaylı olarak milletime hakaret ediyorsa bırakın ben aynı arenada mücadele edeyim savaşımı vereyim..youtube i erişimi engellemek benım düşmanla savaşta kendi komutanlarımca elimden silahlarımın alınması ve gözlerimin bağlanmasından öte bir şey değildir...Bu millet bu zihniyeti hakketmiyor..
iyi başlayan güzel biten sürüşler dileğiyle

ELINT hocam hala tezini inatla savunuyorsun. Okumuyorsun sanırım yazılanları ? Video siliniyor arkadasım ?
rEnE sabah sabah kalktın benim 2 gün önce yazılan yazımın rüyasınımı gördün??

hala savunuyorsun diyorsun ama ben 2 gündür buraya birşey yazmadım. daha önce o videonun tekrar tekrar eklenip silindigi hakkında bilgim yoktu.
Savcının yapıcak nesi vardı tek caresi buydu gibisinden cümleler sarfedilmis. Hükümete bi pas çıkartabilirdi söyle saglam bi yazı ve yanında ek olarak bu cd ile. Ki savcıya olay nasıl ve ne sekilde lanse edildi orasıda muallak.
Videoyu youtube koydu seklindemi söylediler artık naptılar..
Daha once bi mankenle ilgili videolar yüzünden bu siteye dava acılmıs, manken acmıs davayı, ve kazanmıs.
isin hukuki prosedürünü bilmiyorum da, eminim ki bizdede böyle bir yola basvurulabilirdi. Mankenin ülkesindeki hukukla burası bir degilmi ?

evet savcının yapacak nesi vardı dedim ve hala daha lafımın arkasındayım. senin dedigin gibi uluslar arası mahkemelerde hakkımızı aramaya kalkabilirdik. ee sonuç . bu zamana kadar uluslar arası mahkede açtıgımız hangi davayı kazandık. inan o uluslar arası mahkemenin türkiyeyi salladıgı yok. evet bir sonuç alırdık. 2 ay sonra açtıgımız davayı kazanır videoda sinilirdi. bu arada o videonun bir güzel reklamı yapılır ve izlemeyen net kullanıcısı kalmazdı.

ayrıca bu ülkede savcıdan başka adamlarda var. savcı incelemeyi başlatmadan önce günlerce tv'lerde gösterildi gazetelerde yayınladı. o haberleri başbakan dış işleri bakanı vs.. hiçmi görmedi. niye uluslar arası mahkemelere başvurmadılar. yaa bizim bir dış işleri bakanımız var adam butür işlere yaramayacaksa başka ne yapar. bukadar devlet adamının gördügü böylesine önemli bir haber karşısında hala suskun kalıyorlarsa savcının mektubunuda takmayacaklardır.
uluslar arası mehkemelerde alacagımız sonuçtan senin kadar iyimser degilim. hatta bu ülkenin devlet büyüklerinin Atatürk' e nekdar sahip çıktıgı konusundada iyimser degilim arkadaşım. benim yaşadıgım ülke bu zamana kadar bu uluslar arası işlemlerde hep yenilgilere ugramış bir ülkedir. ama senin yaşadıgın ülke nasıl bilemem.:mrgreen:

sözde ermeni soykırımı var iddalarını arupadaki ülkeler yavaş yavaş kabul etmeye başladı. hadi uluslar arası mehkede ermenistana dava açalım. belkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kazanırızzz:mrgreen:

bu arada you tube'a erişim tekrar saglanmıs vaziyette..

Alınan bilgiye göre you tube'a erişim yasagının kaldırılması ıle ılgılı karar TTNET'e
iletilmiş olup bazı DNS ayarlarında değişiklik yapılarak site'ye ulasım tekrar saglanmıstır..

Bu da şu oluyor;kafamızı kuma gömdük deve kuşu gibi,etrafımızda olan biteni görmediğimiz sürece sorun yok,tehlıke yok zannediyoruz...DNS leri degıstırıp T.C vatandaşlarının bu görüntüleri izlemesini engellediler ve sorunu çözdüler...!!
Ama bütün dünya ızlemeye devam ediyor ve edecek..bizde mutlu ve huzurlu bir sekılde olanları görmezden gelip yasantımıza devam edecegız..bravoo..

Hocam zaten karsılıklı konusulmustu konunun baslarında, ve dikkat edersen yine konunun baslarında senin mesajının altında "hocam bi yanlıs anlasılma var video siliniyor tekrar yükleniyor" diye belirtmiştim. Ancak o sırada baska bir arkadas sizin bu tepkinizin vehametini acıklamaya calısıyordu, o heyecanla karsılıklı yazısırken sanıyorum arada okunmadı. (istanbul türkcesi kop vehamet)
Burdan da su sonucu cıkardım. Rumuzunuz gecmezse mesajı okumuyorsunuz. O nedenle rumuzla yazdım, faydası oldu.

ELINT hocam hükümete olan güvensizliğinle yasanılan bu olay karşısında sergilenecek tavrı degerlendirirsen zaten orda kaybedersin. Ki öylede oluyor.

evet savcının yapacak nesi vardı dedim ve hala daha lafımın arkasındayım. senin dedigin gibi uluslar arası mahkemelerde hakkımızı aramaya kalkabilirdik. ee sonuç . bu zamana kadar uluslar arası mahkede açtıgımız hangi davayı kazandık. inan o uluslar arası mahkemenin türkiyeyi salladıgı yok. evet bir sonuç alırdık. 2 ay sonra açtıgımız davayı kazanır videoda sinilirdi. bu arada o videonun bir güzel reklamı yapılır ve izlemeyen net kullanıcısı kalmazdı.
Uluslararası mahkemeler sonunclanıncaya kadar o videonun sitede kalması gibi birsey de söz konusu deildir. Zaten her gün siliniyor diyorum. Ben kendim ayrı ayrı linklerden 3 tane flagladım, 1 saat sonra yoktu videoları. Hukuk mücadelesi denilen olay bu sekilde isliyor, zaman alıyor elden bişi gelmez, bürokrasi.

ayrıca bu ülkede savcıdan başka adamlarda var. savcı incelemeyi başlatmadan önce günlerce tv'lerde gösterildi gazetelerde yayınladı. o haberleri başbakan dış işleri bakanı vs.. hiçmi görmedi. niye uluslar arası mahkemelere başvurmadılar. yaa bizim bir dış işleri bakanımız var adam butür işlere yaramayacaksa başka ne yapar. bukadar devlet adamının gördügü böylesine önemli bir haber karşısında hala suskun kalıyorlarsa savcının mektubunuda takmayacaklardır.
uluslar arası mehkemelerde alacagımız sonuçtan senin kadar iyimser degilim. hatta bu ülkenin devlet büyüklerinin Atatürk' e nekdar sahip çıktıgı konusundada iyimser degilim arkadaşım. benim yaşadıgım ülke bu zamana kadar bu uluslar arası işlemlerde hep yenilgilere ugramış bir ülkedir. ama senin yaşadıgın ülke nasıl bilemem:mrgreen:

Devleti yada hükümeti kişisel olarak degerlendirir ve sonucunuda kendin tahmin edip noktayı koyarsan bi sonuc alamazsın. Bu adam zaten belli bu baskan zaten böyle, savcı en iyisini yapmıs kapatmıs gecmis gibi bişi olmaz, olamaz. Sonucta secilmisler bir sekilde, %de olarak sen içerisinde olmasanda, birileri secmis, bu kisiler devletin başında. Talepler bir sekilde iletilmeli. İlgili bakanın yada devlet baskanının tv de görmeliydi müdahele etmeliydi olayıda baska bişi öyle değil yani, zaten hukuksal bi sürece girdi haberlere cıktıktan sonra, ilgili kişilerde bu sürecin sonucunu beklemislerdir, bilemiyorum ayrıntısını. Dedgim gibi prosedürleri hic bilmiyorum cok uzagım, ama eminim siteye engellemeyi kapatmaktan öte birsey yapılırdı.
Hükümet ermeni soykırımını reddediyor bi yıgın tepki göseriliyor falan filan urasılıyor, ermeniler bir taraftan bizim hükümet ve gönüllüler bir taraftan ugrasıyor, peki niye ? Soykırım olmadı, olmayan birşeyiçin hiç mahkeme falan kasmayalım nasılsa biz böle bisi yapmadık demiyorlar, diyemezsin devletler arasında işler baska türlü yürüyor cünkü, Sonucta ne olacagını az cok tahmin etsende mücadeleden vazgecmiyceksin usülünce. İte kaka onu kabul ettiricekler belki ama, devlet olarak bizde kabul etmemeye reddetmeye ses cıkarmaya devam edicez. Yenilgiyi bastan kabullenmemeli yani. Manken örnegini verdim bi önceki mesajda oda var.

Ayrıca bu sitedeki hakaret olayı ilk bize karsı yapılmıs bir saldırı değil.Bi cok ülkenin bi cok büyük beynine, devlet adamına bu sekilde veled aklıyla yapılmıs videolar var. HankIsI (hangisi) yasaklamıs ki site erisimini.

Youtube un icinde zaten danısıklı bir dövüs sürmekte, bunun farkında olmayarak olaya tam hakim olmadan yaklasıyorsunuz kanaatindeyim?

(ELINT'e sarılır)

Sansürü aklı başında olan herkes şiddetle kınadı,kınadık..
Umarım o sansürü uygulayanlar ne kadar abes bir iş yaptıklarını farketmiştirde bir daha tekerrür etmez.
Şimdi bize düşen ne? Ben şahsen bir süre youtube'i kullanmamayı düşünüyorum,eğer video filan koymak istersem google de bu hizmeti veriyor.
Bilgisayar yazılım işinden pek anlamam.ama umuyorumkı bu işi bilen genç arkadaşlarımız youtube gerekeni yapacaklardır.Bizim kalkıp protesto etmek amaçlı youtube her girmemiz her yazı yazmamız o sitenin reytingini yükseltir..
En güzel protesto orayı bir süre kullanmamak sanıyorum..
herkese İYİ BAŞLAYAN GÜZEL BİTEN SÜRÜŞLER..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar