Hocam zaten karsılıklı konusulmustu konunun baslarında, ve dikkat edersen yine konunun baslarında senin mesajının altında "hocam bi yanlıs anlasılma var video siliniyor tekrar yükleniyor" diye belirtmiştim. Ancak o sırada baska bir arkadas sizin bu tepkinizin vehametini acıklamaya calısıyordu, o heyecanla karsılıklı yazısırken sanıyorum arada okunmadı. (istanbul türkcesi kop vehamet)
Burdan da su sonucu cıkardım. Rumuzunuz gecmezse mesajı okumuyorsunuz. O nedenle rumuzla yazdım, faydası oldu.
ELINT hocam hükümete olan güvensizliğinle yasanılan bu olay karşısında sergilenecek tavrı degerlendirirsen zaten orda kaybedersin. Ki öylede oluyor.
evet savcının yapacak nesi vardı dedim ve hala daha lafımın arkasındayım. senin dedigin gibi uluslar arası mahkemelerde hakkımızı aramaya kalkabilirdik. ee sonuç . bu zamana kadar uluslar arası mahkede açtıgımız hangi davayı kazandık. inan o uluslar arası mahkemenin türkiyeyi salladıgı yok. evet bir sonuç alırdık. 2 ay sonra açtıgımız davayı kazanır videoda sinilirdi. bu arada o videonun bir güzel reklamı yapılır ve izlemeyen net kullanıcısı kalmazdı.
Uluslararası mahkemeler sonunclanıncaya kadar o videonun sitede kalması gibi birsey de söz konusu deildir. Zaten her gün siliniyor diyorum. Ben kendim ayrı ayrı linklerden 3 tane flagladım, 1 saat sonra yoktu videoları. Hukuk mücadelesi denilen olay bu sekilde isliyor, zaman alıyor elden bişi gelmez, bürokrasi.
ayrıca bu ülkede savcıdan başka adamlarda var. savcı incelemeyi başlatmadan önce günlerce tv'lerde gösterildi gazetelerde yayınladı. o haberleri başbakan dış işleri bakanı vs.. hiçmi görmedi. niye uluslar arası mahkemelere başvurmadılar. yaa bizim bir dış işleri bakanımız var adam butür işlere yaramayacaksa başka ne yapar. bukadar devlet adamının gördügü böylesine önemli bir haber karşısında hala suskun kalıyorlarsa savcının mektubunuda takmayacaklardır.
uluslar arası mehkemelerde alacagımız sonuçtan senin kadar iyimser degilim. hatta bu ülkenin devlet büyüklerinin Atatürk' e nekdar sahip çıktıgı konusundada iyimser degilim arkadaşım. benim yaşadıgım ülke bu zamana kadar bu uluslar arası işlemlerde hep yenilgilere ugramış bir ülkedir. ama senin yaşadıgın ülke nasıl bilemem:mrgreen:
Devleti yada hükümeti kişisel olarak degerlendirir ve sonucunuda kendin tahmin edip noktayı koyarsan bi sonuc alamazsın. Bu adam zaten belli bu baskan zaten böyle, savcı en iyisini yapmıs kapatmıs gecmis gibi bişi olmaz, olamaz. Sonucta secilmisler bir sekilde, %de olarak sen içerisinde olmasanda, birileri secmis, bu kisiler devletin başında. Talepler bir sekilde iletilmeli. İlgili bakanın yada devlet baskanının tv de görmeliydi müdahele etmeliydi olayıda baska bişi öyle değil yani, zaten hukuksal bi sürece girdi haberlere cıktıktan sonra, ilgili kişilerde bu sürecin sonucunu beklemislerdir, bilemiyorum ayrıntısını. Dedgim gibi prosedürleri hic bilmiyorum cok uzagım, ama eminim siteye engellemeyi kapatmaktan öte birsey yapılırdı.
Hükümet ermeni soykırımını reddediyor bi yıgın tepki göseriliyor falan filan urasılıyor, ermeniler bir taraftan bizim hükümet ve gönüllüler bir taraftan ugrasıyor, peki niye ? Soykırım olmadı, olmayan birşeyiçin hiç mahkeme falan kasmayalım nasılsa biz böle bisi yapmadık demiyorlar, diyemezsin devletler arasında işler baska türlü yürüyor cünkü, Sonucta ne olacagını az cok tahmin etsende mücadeleden vazgecmiyceksin usülünce. İte kaka onu kabul ettiricekler belki ama, devlet olarak bizde kabul etmemeye reddetmeye ses cıkarmaya devam edicez. Yenilgiyi bastan kabullenmemeli yani. Manken örnegini verdim bi önceki mesajda oda var.
Ayrıca bu sitedeki hakaret olayı ilk bize karsı yapılmıs bir saldırı değil.Bi cok ülkenin bi cok büyük beynine, devlet adamına bu sekilde veled aklıyla yapılmıs videolar var. HankIsI (hangisi) yasaklamıs ki site erisimini.
Youtube un icinde zaten danısıklı bir dövüs sürmekte, bunun farkında olmayarak olaya tam hakim olmadan yaklasıyorsunuz kanaatindeyim?
(ELINT'e sarılır)