125 cc ile Çanakkale'ye gidilir mi?

:silent: mrb Antalyada oturuyorum ve Çanakkale'ye gitmeyi düşünüyorum.ybr125 im var.acaba bi sorun olur mu?öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum...:silent:

antalya-çanakkale arası : 717 km

Ümmet abi 125 cc scooter la Türkiye yi dolaştı hemde çin malı konu açmana gerek bile yoktu :p

Motoruna iyi bir bakım yap. Gerekli zerzevatlarınıda al yanına bi sorun çıkmaz işallah..

antalyadan bilemem ama istanbuldan iki kere gittim geldim' 5 saat civarı sürdü sadece benzinciler'de durdum gerekli ekipmanları alırsan yedek buji benzin vs gidersin tahminimce! sadece egzoz'un üzerindeki parça düştü birde bir dönüşümde arka çamurluk uçtu ve devamlı far'ların açık kalması sonucu farın üstü erime yaptı onun haricin'de harika bir yolculuk güzel deneyimler'di yolunuz açık olsun rabbim yanınız'da olsun..
kask ve koruma ekipmanlarını unutmayın aman aman...

çok teşşekkür ederim ilgniz için.bi sorun olacağını sanmıyorum ama 1000 bilsen de 1 bilene danış demişler. ben de bi sorayım dedim...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iyi yaptın sormakla bencede ybr nin gidemiyecegi yol yoktur cünkü genelde kuryelerin kullandıgı bu motor dayanıklı bi motor ve az masraf cıkaran bi model

eger bakımların tam olarak cıkarsan yola bi aksilik yasıyacagını sanmam arkadasımızın biri istanbul/trabzon yapmıstı ybr ile 2500km

sadece egzoz'un üzerindeki parça düştü birde bir dönüşümde arka çamurluk uçtu ve devamlı far'ların açık kalması sonucu farın üstü erime yaptı onun haricin'de harika bir yolculuk ..

:queen: :queen: dostum napmışsın sen!!! makineyi yolda bırakmışsın...sert kullanıyorsun biraz :) birazda bakımlarını aksatıyorsun gibi geldi bana :p

neyse ...diğer arkadaşıma gelince dostum altındaki motor ile rahat rahat gidip gelebilirsin bujini daha çıkmadan sıfır tak ( para değil zaten ) karbüratör bakımını ve ayarını yaptır uzun yokda yakıtta ne kadar fark ettiğinin bilemessin...:cat:
teker havalarını kontrol et ,yamalı tamir görmüş teker ile kesinlikle bu kadar uzun bi yola çıkma...:farao:

debraj ayarını da yaptır...fren ayarlarını kontrol et veya ettir çok önemli diğer bi konu bu

patlak ampulün olmasın servisinden yada yedek parçacıdan yedek bi ampul al yanında dursun ağırlık yapmaz :)

kesinlikle ve kesinlikle kaliteli ve rahatsız etmeyen seni bir kask tak,rüzgar ve yağmur geçirmeyen mont ve pantolon ,korumalar ve yağmur geçirmeyen yine bot veeeee takım anahtarların eksiksiz...sonrada çık yola ANTALYA,KORKUTELİ,ACIPAYAM,DENİZLİ,BULDAN,ALAŞEHİR,SALİHLİ,AKHİSAR,SOMA,BERGAMA,AYVALIK,EDREMİT,ÇANAKKALE üzerinden 800 km lik (sadece gidiş) bu yolu hız limitlerinde katet banada haber ver msn var burada AKHİSAR'DA karşılarız seni ...(bu yolu yıllarca gittim ):p gidiş gelişte gezmelerin hariç 54 lt benzin yakarsın bu da 140 ytl demek 40 de şehir içinde yaksan 180 ytl sadece benzine vereceksin :) not et bi yere ...

lodos güzel yazmış ama şurayı da bi hatmetmek lazım galiba uzun yoldan önce :p

http://www.motosiklet.net/forum/gerekli-bilgiler/14844-uzun-yol-rehberi.html

tamamen katılıyorum dostum...ama bu ihtiyaçlar yolun uzunluğuna ve motorun modeline vede en önemlisi mangır :cherry: ile alakalı bi durum...şimdiden herkese hayırlı yolculuk:rendeer:

haaa unutmada bide fotoğraf makinesi fotoları bekliyoruz kardeşim, tabi arkadaşlarına göstererek anlatacak güzel bi anı da olur :)

ybr125 ile dünya turu atan onbinlerce kilometre yapan brezilyalı bi (25 yaşında yanlış hatırlamıyor isem) arkadaşımız da sana kötü bi örnek olabilir:mrgreen:

Yamaha YBR125 ile çok rahat 80-90km/s hizla rahat rahat gidersin! ybr 30.000 km ye kadar bakim dişinda servis yüzü görmüyor ama yinede yag,elektronik aksam,fren yag,gaz teli,debriyaj teline bak iyi durumda ise git.

ankara-adana yapan bir arkadaş vardi forumda, konu başliği açip anlatmişti da güzelce, onu bir arat istersen forumda bulursun belki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kullanmasını biliyorsan,motosikletinle iletişimin güçlü,diyaloğunuz iyiyse yamaha ybr 125 ile gidemeyeceğin yol yoktur.2 haftadır bmw f 650 kullanıyorum;benim kullandığım büyük motosikletlerden uzun yoldaki tek farkı tork hız ve konfor olabilir.Geçen temmuzda 3000km ye yakın uzun yol yaptım birtek arka lastik patladı,8000rpm ve 100km ortalama hız ile 150 km yi hiç durmadan katettim(lütfen bana uyupta kendi sınırlarını zorlama:) ) ve bunu yaparken motor şişmedi bile..Söylediğim gibi aranız iyiyse hiç endişen olmasın.

lodos benimki 125 kanuni hussar sucooter bırakta biraz dağılsın :) yaklaşık 400 km yol yaptım yaw gidişte birde dönüşü düşün ızıcık yürek ister :wiinkk: neyse inşallah bir aksilik çıkmazise 18 martta'da çanakkale'deyiz herkezin yolu açık olsun kazasız belasız...

Forumdan Uzaklaştırıldı
hızımı alamadım devam ediyorum;birkaç tavsiyem olabilir..zincir gergisini arada kontrol etmelisin,ve orta sehpa çıkabiliyor bir arkadaşım yaşamıştı dikkat et..Farkındayım çok bilmişlik yapıyorum ama napiyim biliyorum işte :cherry: (not ben 2 yıl ybr125 kullandım) ya aslında canım çok sıkkın benim:salut:

Sımdı oncelıkle kendını hazırlaman lazım motorun gider ama sen 700 km yi bi gunde yapabılırmısın ? En azından yolda 6-7 mola vermen lazım . Havanın iyi olması lazım . Trafigin bos oldugu saatlerde seyretmen lazım .

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
her zaman dediğim gibi, ben 125cc ile ist-bod-ist yaptıysam(motorumla iyi ilgileniyordum ama) bahsettiğin mesafeler haydi haydi yapılır...

Hocam dert etme sen önlemini al yeter, bir de yola motosikletten önce senin hazır olman lazım. Önüne kaç saatlik bir plan koydun bilmem ama zamanı geniş kullanmaya çalış (bkz. Ümmet Perkitan: Geç gitmek hiç gitmemekten iyidir)

Ben de yaklaşan bahar ayları nedeniyle kendime bir rota çizmeye çalışıyorum,hedef 90 km/h (7.000 rpm) sabit hız,her 150 km'de 20 dakika mola.

Henüz kesinleştirmediğim, seçenek halinde olan rotalarım:

İzmir-Ankara-Eskişehir-Kocaeli-İstanbul-Edirne-Çanakkale-Balıkesir-İzmir

İzmir-Muğla-Denizli-Antalya-Mersin-Adana-Niğde-Konya-Afyon-Uşak-İzmir.

Karadeniz kıyı şeridi

Bu rotalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı acep?

Gİdİlmez Mİ Ya Ne Guzel Oluyo Yetr Kİ Kendİne GÜvennnn

Bİr Abİmİz Çanakkaleden Van A GİtmİŞtİİİİ İstersen Arat Bulursun Sİte İÇİndee

Son düzenleme:
Konuyu fazla değiştirmeyelim de ; yollardan biraz bahsetmek istiyorum!

İzmir-Ankara-Eskişehir-Kocaeli-İstanbul-Edirne-Çanakkale-Balıkesir-İzmir
Ankara'dan Kocaeli' ne giderken Kuzey Otobanı nı kullanman daha ii olacaktır. Ankara'dan sonra Bolu ve Sakarya ardından Kocaeli'ne rahatça ulaşırsın.
Ama Eskişehir'e gelirsen bekleriz buyur gel...:cat:

İzmir-Muğla-Denizli-Antalya-Mersin-Adana-Niğde-Konya-Afyon-Uşak-İzmir.

İzmir'den Muğla'ya uğramadan Aydın üzeri Denizli'ye geçebilirsin...Yolun uzak. Muğla vakit kaybettirir...

:cat: :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar