Şimdi size hemen dakika bir gol bir olaraktan, sahip olduğunuz scooter'ınızın lastiklerinin markasını sormak istiyorum. Sonra da bu lastikteki karışım oranını verirseniz sevinirim. Aslında daha ben bu soruyu sorar sormaz hatanızı anlamış olmanız lazım ama, sizin için geçerli değil bu sanım
Pirelli lastik kullanıyorum, aldığımın ertesi günü üzerinde gelen abik - gubik lastikleri halen kullandığım Pirelli'ler ile değiştirmiştim.
Karışım oranı hakkında pek bilgim yok, bulabilirsem faturasından modeline bakarım, onunla da internetten bulabilirim.
Lastiklerin kalitesinin scooter'ın kalitesi ile ne ilgisi var anlayamadım? Babam Passat'ı 2007 model ile yeniledi geçenlerde, üzerinde Hoolin mi Hooski mi yine abik gubik bir lastik vardı. Aynı şekilde onu da Pirelli ile değiştirdik.
Lastikle evlenmiyoruz ki? Değişiyor onlar..?
Yasayı da şimdi hatırladım, (4 X 4 ler için olan değişikliği daha doğrusu, motosikletleri kapsadığını şimdi öğrendim) özür diliyorum.
Hah işte böyleeee :queen: Bu detaylar sizin için önemsiz olabilir ama gördüğünüz gibi siz de motoru Çin'den uzaklaştırmayı seçmişsiniz hemen. :cat:
Çin malı motor denildiğinde insanlar lastiği, balatayı, debriyajı ayrı düşünmüyorlar. Komple motoru düşünüyorlar. O yüzden de insanlara bir şey tavsiye ederken dikkatli olunuz. Çin malı lastikler tamamen naylon olduğu için ıslak zeminde çok kaymakta ve kazaya sebebiyet vermektedirler.
Şuna eminim ki iki gün sonra bozulan parçalarınızın hepsini Çin malı olmayanlarla değiştireceksiniz. Doğru olan da budur zaten, o yüzden kalkıp da Çin malı süperdir demenize gerek yok.
Çin malı ucuzdur, ucuz olduğu kadar da kalitesizdir ve sorun çıkarır. Ne kadar ekmek, o kadar köfte olayı. Ancak bazıları şans eseri sorunsuz çıkmış olup (belki de şimdilik), sizi memnun edebilir. u hepsinin sorunsuz olduğu anlamına gelmez. Orana bakarsak şikayetçilerin oranı, şikayeti olmayanlara göre çok daha fazla.