Bir ek daha yapmak istedim.
Diyorlar ki "bu motorlar güvensiz, biz canımızı sokakta bulmadık".
Evlatlar,
Merak etmeyin. Biz de canımızı armut ağacından toplamadık. Trafik kazalarından, ölümden vs inanılmaz derecede korkan ben bu scooterlara biniyorsam, güvendiğim için biniyorum.
Bir kere tam anlamıyla güvenli bir motor yoktur. Frenlemesi iyidir, güzel tepki verir, dengesi kusursuzdur vs vs.
Lakin yere kapaklandığınız an altınızdaki motorun ne olduğunun pek önemi kalmaz.
O yüzden diyorum ki "güvenli motor yoktur, güvenli kullanan motorcu vardır".
Mondialler güvensiz, Aprilia'lar güvenli diyenler,
Kuşadası'nda yaşayan var mı aranızda bilmem. Lisede Erman diye bir arkadaşım vardı. Bir tane Aprilia 125 SR almıştı.
Dikkat ettiyseniz "-di li geçmiş zaman" ile anlatıyorum zira Erman'a "hadi görüşürüz" dediğim bir akşamın ertesinde yakamda "Seni unutmayacağız Erman" yazılı bir vesikalık fotokopisi iğneli idi...
Ben ise size göre aşırı güvensiz, yolda tekeri fırlayan bir Mondial 125 Zn ile yaz başından beri it gibi dolanıyorum, lakin halen laptop'umu açıp yazı falan yazabiliyorum. Kol bacak yerinde...
İnatla tekrarlıyorum:
"Adam gibi" kullanın, bu scooter'lar ne tehlike yaratır, ne sorun çıkarır.
İnternetten biraz bakındım. Ben doğru biliyor imişim. Motosikletler için şehirlerarası yollarda hız limiti 80 km/h (+%10 gösterge kalibrasyon hataları için verilen pay) Kaynak:
http://www.diyarbakir.pol.tr/trafik/hiz_siniri.htm
Son metnimdeki üslup "alaycı" olarak nitelendirilebilir belki fakat kesinlikle "saygısızca" olduğunu düşünmüyorum.
Bunun dışında merak etmeyin, bir şeyin tüm detaylarını okumadan / anlamadan yanıt vermem.
Bunun dışında herkesin fikirlerini bekliyorum yine. Bu forumu sık takip etmeye başladım son zamanlarda, tartışma sürer ise bir ara yine toplu bir cevap yazarım.
Saygılar, sevgiler.