CİHAN;575881' Alıntı:

Bugün honda bayine gidip honda cbf 150 almaya karar verdik amca oglu birol ile kagıthanede buluşup ordan mahmutbeydeki özen motora gidip taksitli alışverişimizi yaptıktan sonra motorumu seçtik,ve ilave olarak:
kappa çanta:140 ytl
yan sepha: 25 ytl
koruma demiri:40 ytl
motor 4157ytl ye toplam 4362 ytl motoru aldık sayılır,diyorum ki çünkü salı günü20,02,2007 tarihinde teslim alacagız.bu motor benim amca oglu birolun motoru önceden çin malı vardı kurtuldu şimdi sıra kailtede,vee tabiki sıra bende cbf 150 alma zamanı bende en kısa zamanda mondial 151 rs mi satıp allahın izni ile cbf 150 alacagım...motor gerçekten süper:cat: önümüzdeki pazar motoru rodaj yapmak için şöyle edirneye dogru ben 151 rs ile birol cbf 150 si ile yol alacagız (tabi kar yagmazsa) bakalım nasıl olacak bi 151 rs bi honda yolda.şimdilik bu kadar saglıcakla kalın
hayırlı olsun arkadaşım, bence iyi bir seçim yaptınız
bu arada bende bugun saat 19:00 itibariyle motorumu teslim aldım.motoru teslim alırken en hoşuma giden şu oldu.servisten genç 2 arkadaş yanıma geldi.alırken ayaklığın takılmasını istemiştim.önce birisi bana ayaklığı gösterdi ve faturasını verip imzamı aldı.sonra diğeri motoru bana teslim etmeden önce motorun görece bütün kısımlarını bana gösterdi ve açıkladı.bakın burası uzun far, burası selektör, sabah çalıştırırken şöyle yapın, alet çantanız burada vs. gibi.açıkçası bu çok hoşuma gitti.önceki motorumu alırken bu olay şöyle gerçekleşmişti.o zaman sabah pazarlamadan almıştım motoru(yıl 2000).motor geldimi gelmedi mi diye ben arayıp durdum(gemide sorun olmuş, geç gelmişti motorlar).evime yakın bir yere motorun geldiğini öğrenince o bisikletçiden bozma servis!!! e gittim ve tam olarak şu oldu
"aha motorun şurdaki, al bu da anahtarı"
işte honda kalitesi bu olsa gerek.
motorun üstüne binince en çok hoşuma giden depo kısmının bayaa bir kaslı oluşuydu.kullanmadan anlamıyorsunuz.performansı da bence gayet güzel.tabii ki motoru zorlamadım(sonuçta daha 3. kmde motor) ama az da olsa gaz açmalarımda hemen kafayı öne çıkarıyor motor.vitesli motor tecrübem henüz az olmasına rağmen kolaylıkla motoru ümraniyeden alıp caddeye eve getirdim.
vites geçişlerinde hiç bir sorun yaşamadım.açıkçası bana çok rahat geldi vitesleri.ayağınızın küçük bir hareketi ile hemen değişiyor vites ve nasıl derler,yağ gibi

))
ayrıca bir kere vitesi debriyaja basmadan ufalttım.tabii o an farkettim ama olmuştu artık.işin ilginç yanı normal vites geçişinden hiç bir farkı yoktu.sorunsuz tık diye hemen geçti vitese.bana çok ilginç geldi.ne ses ne başka bişey...
sanki benim hata yapabileceğimi anlamış gibi motor "usta sen dert etme, olur böyle şeyler, bak hiç bir şey olmaz ben hallederim" der gibiydi.
eve geldim sonunda.şu an için doğal olarak biraz motora alışmam lazım.debriyaja, vitese ve motoru bacak arasında kullanmaya alışmam gerek ki sanırım 1-2 gün içinde sorun kalmaz.bu motoru kullanmak cidden scooter kullanmaktan çok farklı.denge olayı scooter a göre çok değişik ama çok eğlenceli.
yarın sanırım koruma demiri işinide hallederim(dnb motordaki demir hoşuma gitmemişti çünkü) ve bayaa bir gezip tozarım sahil yolunda.siz anadolu yakasında nereden kaça koruma demiri taktırdınız buraya yazarsanız sevinirim.ilk güvenilir yerlere giderim böylece.
şimdilik bu kadar.gelişmeleri buradan yazarım.