Son bir iki gündür bu başlıkta yazılan son mesajları takip ediyorum, ve vah halimize demekten başka birşey gelmiyor elimden.
Niye mi, çünkü yılların motor binicisi ve bu büyük portalın yöneticilerinden biri çıkıyor ve diyor ki Hondanın yaptığı bu zam haksızdır ve karşı çıkalım.
Peki bunu niye yapıyor sizce? Kendisinin ilgilendiren bir durum var mı? Yok..
CBF 150 motoru mu var? Hayır.
CBF 150 motor alma ihtimali mi var? Hayır.
Tek amacı başta bu motoru almayı hayal eden ve bu zamla şoka uğrayıp belkide hayalleri suya düşmüş gençleri kollamak.
Fakat motorunu ucuz fiyata almış ve gelen bu zamlarla motorunun değerlendiğine sevinen tuzu kurular karşı çıkmış, bu zammı savunuyor.
Peki soruyorum, Honda bu fiyat politikasıyla şöyle birşey yapsaydı;
Bu motorunu önceden alıpda burda bu zammı savunan arkadaşlar, mesela motoruna 4.000 YTL ye alsaydı ve Honda yine hesapsız fiyat politikasıyla motorun fiyatını 3.200 YTL ye çekseydi mesela.
Bu karşı çıkıcılar o zaman Honda nın bu fiyat politikasını savunacaklar mıydı???
İnanın çok üzülürek izledim BBRR ile yapılan tartışmaları, yahu bu adam ucuza satılan her CBF 150 den komisyon mu alıyor?
Yada elinde çok fazla CBF 150 stoğu varda bu fiyata satılamıyacak elimde patlıyacak diye mi korkuyor?
Neyse çok uzattım konuyu, hadi fiyat olayı esnek ve tartışılacak bir konudur. Bilgiye tecrübeye ihtiyaç yok her aklı başında insan somut fikir ve düşüncelerle bu tartışmaya katılır diyelim.
Peki ya
kasko muhabbetine ne demeli?
Yine
BBRR kendisi bir sigorta acentesi olmadığı halde (yani bu işten bir çıkarı yok). Arkadaşlar kasko yapın gibi bir tavsiyede bulunuyor.
Fakat bu tavsiyeye uyup bilgi alışverişi yapılacağına, biz sorduk yapmıolar yapsalarda 600 YTL istiyorlar ve kapalı garaj şartı istiyorlar diye muhalefet olmaya devam ediliyor ve yazık ki sonradan pişman olunacak ve bir MT üyesine yakışmayacak seviyede mesajlaşmalar kullanılıyor.
yazık bazı şeyleri öğrenememişsin. Kaskoyu kaskoymamayı hepsini araştırdık biz sen sıkma canını.
Gibi bir yazı yazarken düşünmüyor hiç, "Yahu ben daha 15 aylık motorcuyum, hatta ilk motorumu aldığımda kullanmayı bile bilmiyordum. Arkadaşın arkasında getirdik motoru. Bu adam 20 yıllık motorcu, benim yaşım kadar araç alıp satmış belki bir bildiği vardır dur bir daha araştırayım" demiyor.
Yada "abi biz sorduk bize böyle böyle dediler sen emin misin öyle olduğuna? Eğer öyleyse bize bir yol göster" demek yok.
BBRR yine hiç bir çıkarı olmadığı ve amacı sadece yardımcı olmak olduğu halde mecburen bu laf dalaşının içine giriyor ve doğru bildiği emin olduğu şeyi savunmaya çalışıyor.
Niye? Bazı yeni ve acemi arkadaşlara yol göstermek için.
Ama o üzülerek okuduğum üslupla yazılan mesajlar devam ediyor;
Değerli kaskoymaya meraklı arkadaşım
çalınmaya karşı kasko yok bilmiyormusun !
kasko sadece kapalı alanda çalınmaya karşılıyor bunu biliyormusun ve cbf150 için sadece 600 ytl !
Hitap tarızını düşünmeden, "yahu bu adam nasıl biri acaba nasıl hitap etmeliyim?" diye kendi kendine sormadan!!!
BBRR hem 250 cc hemde 125 cc iki motoru içinde aynı şartlarla kasko yaptırdığını belirtiyor ama laf yarıştırmaya özelikle "
site yöneticilerine nasıl laf sokulur" yarışındaki bazı düşünceler araştırma yapmadan hala "tamam yapılıyor ama kapalı garaj şartı istiyorlar" savunusuna devam ediyor.
Bildiğini savunsun, yanlış olduğunu öğrenince nasılsa pişman olacak. Ama ne yazık ki o düşen üslup ve seviyesine bir yenisini ekliyerek şu kahredici cümleleri kullanıyor.
"gereksiz muhabbetlere şahsım adına bundan sonra son veriyorum.sizden gelen tecrübe ettiğim soruları yanıtlayıp yalnızca kafama estiğinde yazıcam.
çünkü beyin ameliyatını yalnızca doktorlar yapar.anladın seni onu..."
Belkide bunları yazarken karşısındaki kişinin ondan 15-20 yaş büyük olduğunu, kendisi kısa donla gezerken bu adamın motor kullandığını bilmiyor. Aslında araştırmayıp öğrenmemsi de onun ayıbı ya, neyse!!!
Gelelim kasko olayının sonucuna, BBRR dan rica ediyorum gidip CBF 150 için teklif almasını. Sabah 9 da Oyak Bank şubesine (aynı anda Axa Oyak Acentesi) ne fiyat teklifi almaya gidiyor.
Evet değişen birşey yok, CBF 150 için bile kapalı garaj şartı olmadan kasko yapılabiliyor. Hatta yetkilinin "Ne alaka yahu, Türkiye de herkesin kapalı garajı mı var" şeklindeki espirili cevabı ile birlikte...
BBRR ye tekrar rica ediyorum, abi sana özel birşey değil di mi bu eminsin? Diye, ki kendimde 2 sene önce 125 cc scooter için aynı şartlarda kasko yaptırmış olmama rağmen belki kanun kural değişmiştir düşüncesi ile soruyorum bunu.
Emin olmak için acenteyle tekrar görüşülüyor (bu arada bakın şu trajiye yahu, kendi yaptırdığımız ve emin oldğumuz şeyden bile şüphe duyuyoruz bilgisiz sallayanlar sayesinde)
Acente yetkilisi
madem bu kadar şüphelisiniz bölge müdürlüğüne tekrar sorayım diyor. Ve bağlı bulunduğu Ege Bölge Müdürlüğünden bu işin doğruluğunu teyit ediyor ve
CBF 150 için Kasko Poliçesi Fiyat Teklifi çıkartıyor sayın BBRR ye.
Poliçelerin resimleri şu an bende, şeytan diyor paylaşma bunu!
Ama buradaki bulunuş amacımızın bilgi paylaşımı ve yenilere yol göstermek olduğunu unutamıyor insan!!!
Alın size CBF 150 için kapalı garaj şartı aranmadan yapılacak kasko için fiyat teklifi :
3.190 YTL araç bedeli için (sanırım yeni fiyat bildirilmemiş henüz)
345 YTL kasko pirimi çıkartılıyor.
Bunlarda özel şartlar;
Bu özel şartların hepsini çoğunuz okumaz, bizi ilgilendiren kısmı söyleyeyim sadece.
Motosikleti dağıtım aracı olarak kullanamayacağınızı (kurye restoran vb.)
Ve poliçede %5 muhafiyet olduğu, buda şu anlama geliyor. Oluşan her hasar öedemsinde şirket bu %5 lik bedeli düşüp öyle ödeme yapıyor size.
Mesela 4000 YTL lik motorunuz çalındı, muhafiyet bedeli %5 yani 200 YTL. Bu 200 YTL yi düşüp öyle ödeme yapıyor. Yada Allah göstermesin bir kaza yaptınız ve 900 YTL hasar var, yine 200 YTL muhafiyet bedelini düşüp size 700 YTL öderler.
Tabi bu muhafiyet şartını istemeyebilirsiniz, o zaman ödeyeceğiniz pirim biraz daha artar o kadar.
Uzun yazdığımın farkındayım ama hem içimi dökmek hem birilerini aydınlatmak istedim.
İstemeden birilerini kırdıysam özür dilerim :cat:
Bu arada dip not, bakın zaten örnekleri de varmış;
@ praetorian :
bılgınız olsun
donnıedarko arkadasımız cbr 125 ıne
koc allıanzdan
kapalı garaj sartı olmaksızın kasko yaptırmıstı..
Ne güzel