Neyi paylaşamıyorsunuz bir anlasak. Onla gezmiş, bunla gezmiş, o foruma yazmış, bu foruma yazmış. Binin motora gaz açın daha ne. Buldunuz da bunuyorsunuz yani

(genel konuştum)
+1
Bunun dışında kendi fikirlerim olarak:
Yanlış anlaşılmasın ama ne kimsenin yanındayım ne de kimsenin karşısındayım. Tek amacım motora binmek ve yanımda bunu yapan arkadaşlarımın olması. Azılı bir sigara düşmanı :wiinkk: olmama rağmen kapalı yerlerdeki toplantılara bile katılıyorum ve gerçek hayatta kimseyle de bir sorunum olmadı. Genelde hayatta bir kavga olması için ya siyaset ya da para konusu olmalıdır. Tabii bunların dışında hakaret ve cinsel yaklaşımlar da olabilir. Aslında bizim olaylar çok ilginç, sosyolojik incelemeye tabii tutulması gerek. Yakında TV'ler gelip BBG evi kurarsa şaşmam.

Şimdi ben kimseyle bir sorunumun olmaması konusunda kendimi bir incelemek istiyorum. Özelliklerimi okuduktan sonra BBG evi TV yöneticileri beni eve bile sokmaz, çünkü beni çok zor kavga ettirirler.
1) Liderlik isteğimi 10 sene önce bıraktım. Yani bir gruba mensupken illa başa oynamam şart değil, hatta bırak lokomotif kim olacaksa olsun, ben de vagon olayım. Tüm sorumluluğu ve zorlukları bırak isteyen ve üstlenebilecek kim varsa o çeksin. Bu durumdaki birine destek de olurum. Yani liderlik konusunda rekabet etmediğimden dolayı kavga olmuyor.
2) Hayatta ne kimseye kefil olurum ne de beni yaralayacak bir borç veririm. Böylece ödememe durumunda kimseyle bozuşmam. Demek ki bu konuda da kavga olasılığım yok.
3) Takım tutmam ve hiç bir insan grubuna fanatik olarak bağlanmam ve kişiler konusunda aşırı beklentilerim yoktur. Her zaman beklentilerimi düşürürüm. Karşımdaki insanın kapasitesi budur diye kabul ederim ve daha azını gösterirse hayal kırıklığı yaşar fakat yeni kapasite olarak bunu kabul ederim. Bu da kavga olasılığını düşürüyor.
4) Erkek olduğum için de karşı cinsin beni rahatsız etme ihtimali daha az oluyor. En azından hakkımda namus ile ilgili bir leke gelmeyecektir. Bu yüzden de kavga olasılığım yok.
5) Dedikodu yapmam demiyorum ama gruplar içindeki olaylardan 4-5 ay sonra haberim oluyor. Kimsenin arkasından konuşmadığım (en azından çok az) buradan da kavga olasılığı az.
6) Kimseye hafif de olsa laf sokmamaya gayret ediyorum. Bilirim ki o ufak laf sokma bana bir gün hakaret olarak dönecektir. İyi bu konudan da kavga konusunu kurtardık. Bazen de çok önemli konularda net konuşmak gerekir çünkü karşı taraf yanlış anlayabiliyor. O zaman da suçun olmadan hakaret yeme olasılığı var. Ama bu da bir hata çünkü hangi konularda dikkatli konuşmak gerektiğini bilmek gerekir. Ben tahminen en çok böyle bir konudan laf yiyebilirim. Burada hafif bir risk var. Şimdiye kadar olmadıysa şansım yüksekmiş denebilir.
7) Grup üzerinden para kazanmıyorum, ee zaten kavga çıkmaz o zaman.
Şimdi çok cana yakın bir kişilik sergilemiyor olabilirim ama kimseyle de kavga etmiyorum (internet forumları hariç). Uzun yıllardan sonra böyle oldum. Hayatta hep kavgacı olmak çok zevksiz bir şey. Belki de yaşla ilgili bir şeydir. 20-30 yaşındaki birisinin hareketleri benimle aynı olmasına imkan yok. Hele 35 cıvarında insan çok değişiyor.
Şimdi tersten gidersek, en kavgacı olabilecek bir kişinin profilini yazayım:
lider özelliği taşıyan, cömert, fanatik derecede taraftar olan, bayan, dedikoducu, sivri dilli ve biraz da tüccar özelliği olan birisi. Böyle birini görürsem kesinlikle uzak duracağım. :queen:
Not: 6. maddede de belirtiğim üzere en riskli madde. Yani bu yazıyı okuyan birisi bana kızabilir ama ben neden olduğunu bile bilemeyebilirim. Bu yazıda herhangi bir laf sokma yoktur, olsa olsa en fazla yanlışlıkla bilmediğim bir konuyu ima etmiş olabilirim. Tüm olayları bilmiyorum. Ama hep kavga edilmesinden rahatsız olduğum için bir şeyler yazma gereği duydum. Çözüm de öneremiyorum, sadece rahatsızım. Sesli düşündüm.