Dizi yere koymak drift etkisi

Moto gpde hep görüyoruz dizi yere koyuyorlar bunun mantığı nedir biliyoruz fakat buyuk cc deki makinlerde dizi yere koyduğunuz anda gaz verirseniz lastik neden arkaya doğru acılıyor onun için suspansiyona ayarımız nasıl olmalı acıldığı zaman dusmemek imkansız
Uk de sideways diyorlar bu etkiye bende denedim 1 kaç kez acayip acıyor orda suspansiyor ayarı yapıyorlardı unutum acıkcası

Sakın denemeyin sakın

http://www.youtube.com/watch?v=uhzeKnPBd-k

o anda dusmemek ımkansız degıl bunu yapanlar var benım pek yaptıgım soylenemez ama adamlar arabayla drıft yapar gıbı vıraj donuyolar bu ıste ıyı olmayanlar denedıgınde ufak bı dreksıyon hreketı ıle yerde olanları gordum ama herkez denemesın.uzulur sonra bırıleri

Arabada drift zevktir.Zevklidir.Süpermotordan kasıt ne bilmiyorum ama cross motorlarda toprak pistte drift zaten mecburidir.ben motorsiklette yeniyim ama arabada şunu söyleyebilirim drift atarak öndeki araba viraja girmeden önüne geçiverirsiniz.Motorda drift sanırım kaymak.:pr: Allah korusun.

Moto gpde hep görüyoruz dizi yere koyuyorlar bunun mantığı nedir biliyoruz fakat buyuk cc deki makinlerde dizi yere koyduğunuz anda gaz verirseniz lastik neden arkaya doğru acılıyor onun için suspansiyona ayarımız nasıl olmalı acıldığı zaman dusmemek imkansız
Uk de sideways diyorlar bu etkiye bende denedim 1 kaç kez acayip acıyor orda suspansiyor ayarı yapıyorlardı unutum acıkcası

Sakın denemeyin sakın

Dizi yere koymak gibi birsey yok, hatta dizlerini yere deydirmemeye calisiyorlar. Motorsikleti nekadar yatirirsan viraji okadar sert alir. Dizini yere koyarsan bunun bir fren etkisi olur ve motosikleti yavaslatir, birde motosikletin donemesini etkiler.

Motor'un arkasi kaymasi cok baska birsey. Pilotlar arka fren'i kullanarak ve popolarini disari dogru atarak motorun arkasini kaydirirlar. Bu virajlari daha yuksek bir hiz ile almalarini saglar.

benim istediğimde budu dirift değil ama bak şimdi motoru yatırdığımızda gaz verirsen arkası acılıyor neden sorum o

benim istediğimde budu dirift değil ama bak şimdi motoru yatırdığımızda gaz verirsen arkası acılıyor neden sorum o

Viraja girme açınla doğru orantılı bi şey bu.

Yani viraja doğru bir açı ile girip , gaz verirsen problem fazla olmaz. Ancak giriş açın kötüyse gaz verdikçe dışa doğru açarsın. Ayrıca gaz verirken istemsiz olarak motoru yatırmaktan vazgeçersen de aynı sonuç olur.

Apex noktalarını iyi kavraman gerekli.:cat:

haklısın oda onemli apexi kacırdınmı kendini havuzda bulursun

valla süper motolarda harıka yapılıyo cok da zevkli oluyo ama biz denesek heralde düşer oluruz :) prof olmak lazım birazcık...

arabadaki gibi kontra vermek gibi gözüküyor ama tabi bunu yapabilen birisi anlatırsa daha iyi anlaşılır, viraj çıkışında gaz vererek arka tekerleğin patinaja kalmasını sağlayarak kaydırabilirsiniz ama viraja daha girmeden ve arka tekerleği kitlemeden (yavaşladıklarını düşünürsek) nasıl kaydırıyorlar ben çözemedim..

Drift yapılacak son motorlar spor olanlardır herhalde.

2 gün önce sırf meraktan benim hyoyu kar üzerine çıkardım. pek zevkliydi 5 dakika içerisinde 3 defa ciddi düşme tehlikesi geçirdim.

Drift için biçilmiş kaftanlar supermotolardır. Buyrun
http://video.google.com/videoplay?docid=-8462378466997568582&q=supermoto+madness

gerçekten videodanda görüldügü gibi drift için en uygun motor supermotolar görünüyor eline saglık motorda drift'i gösteren saglam video:cat:

Benim Gs500 bu bayagi rahat oluyo. Viraj cikisi gaza asildigimda kic ata ata gidip birde firliyor ama bos yolda ancak yaparim bunu cunku motor altimdan firladimi arkadan gelen arabanin altinda kalacagimida ii biliyorum.

Dizi yere degidirmek degil beceri motoru yatirmak ta. Yoksa duz giderken de dizi yere degdirirsin cok zor degil.

Ama bildigim tek sey bu adamlar motor uzerinde yapilacak maximumu zorluyor.

way be herkez zaten kaydırıyormus ama biz gene dikkat edelim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende yatıyorumda suana kadar okadarda cıddı bır yatıs yapmadım frene basıp guvenlı bır sekılde dönuyom vırajları:cherry:
bu arada bagzı yarıscılarda yarısı kestırmeden bıtırme nıyetındeler anlasılan :p

ve onur abi paylasım için cooook cok sağol.daha ögrenecek coooooook seyımız var:bounce:
bide jawadan sonra zzr 600 alıyodum ıyıkıde almamısım daha ögrenek cook sey var .hah ölme essem ölme :cherry:

Son düzenleme:
arkadaşlar yine de denemesin kimse bunları.. :)

tecrübesiz ark.lar özellikle.. aman diyim :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar