Bu motosiklet ilk motosikletlerden mi ??

bisiklet susu verilmis kasaya benziyor. benim babam da zamaninda bisikletten motosiklet yapmis. cilgin bi mak. muh. kendisi:)
alinca BMW mi de soker icine bakar:D merakli yahu:D ben de izin veirirm elbet. birlikte soker, kurcalar, toplamaya ugrasiris. biricik babam ya. oyş ozledim bak.

ben de isterim salonuma kasadan bi tane:) bi dee.. o "200"; "km" degil, "m" sanki:p

Ya bu uyduruk velespit devamlı güncel.Her tarafı motor olsa ne olur bunun.İlk motor olsa kaç yazar son motor olacan.Sonnnn...:cherry:

ön lastik balonlamıs .sibobun ordan görürsünüz. bide 200 gösterge gomuslar demekki ilk motoru yapan gavurlar baya iyi yapmıs suna bak 200 yapıo :silent:

bide ortadaki kutunun icinde ne var acaba .bizim as900 ün sanzumanına benzioo :mrgreen:

Arkadaşlar o hız değil basınç göstergesi :wiinkk:

Hiç merak etmemiştim ilk motosikletin nasıl çalıştığını yada neye benzediğini şimdi biraz baktım sağa sola aynen alıntı yapıyorum.

"İlk örnekleri bisikletlere motor takma girişimleriyle ortaya çıkmıştır. 1869 yılında ABD Massachusetts’li Sylvester Roper buhar gücüyle çalışan motosiklet benzeri bir taşıtı geliştirmeye çalışmıştır. 1893 yılında Felix Millet beş silindirli bir motoru bir bisikletin ön tekerleğine takarak bugünkü motosiklete oldukça benzeyen bir taşıt gerçekleştirmiştir.

Başarılı ilk iki tekerlekli motorlu taşıt tasarımını Fransız mucitler Michael ve Eugene Werner gerçekleştirmiştir. Werner kardeşler aracın motorunu, kadronun altına iki teker arasına yerleştirdiler. O tarihten sonra motosiklet tasarımlarında motor hep aynı yerde kalmıştır."
(wikipediadan alıntıdır)

o 200 yazısı sanırım buhar basıncıdır. bence o motorda önemli olan hız değil buhar kazanının patlamadan yola devam etmek

Bu Makinada Nitroda Varmi Malum O Zamanda Nitrojeni Bilmiyorlarmiş Ama Farkinda Olmadan Kullaniyorlarmiş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar