yaw kankalar, bi şeyi atlıyonuz, kayak pantolu soğuktan koruyormuş, buda bir koruma diilmi? Soğuktan korunmak önemli diilmi? Neticede soğukta sağlık problemlerine sebep oluyor, topic'i açan arkadaş, kötü bi şeymi demiş, kazaya karşı koruyan pantalon almayın kayak pantalonu mu alın demiş, ben öyle algılamadım, pro kardeşimizde doğru söylemiş ama ne talihsizlik ki, karşılıklı benim dediğim daha doğruya dönmüş tartışma.
Neyse tartışmayı, tartışmayı bırakayımda görüşümü bildireyim;
Evet motosiklet için üretilen pantalonlar kaza koruması da sağlarlar, yazıkki pahalılar, bu sebepten henüz edinemedim, aldımmı doğru dürüst bi şey olsun istiyorum, onlarda pahalı... ancaaaaaak, kendiminde sıklıkla yaptığım bana göre hatalı bir düşünce tarzı konusunda uyarmak istiyorum sizleri, efendim kaza,ölüm-sakat kalma tehlikesi, ciddi veya ufak hasar alabilme ihtimali derken işi paranoyaklığa götürürcesine bir düşünce tarzı geliştirdim.Özellikle motosiklet sürerken yol dahil civardaki bütün nesneler, her hangi bir anda benim kaza yapmam için elbirliği yapabilir diye düşünüyorum, ve görüş alanımda olması muhtemel kaza senaryolarını arkaplanda sürekli düşünüyorum ve mümkün mertebe tedbirli davranmaya çalışıyorum. Bu motosikklet kullanırken iyi bişey diye düşünüyorum. Ama yaptığım çok önemli bir hatayada sebep olabiliyor, kazadan korunma endeksli düşünce tarzım bazen gayet doğal, hepimizin düşünmesi gereken basit konularda reaksiyonsuz kalmama sebep olabiliyor, efendim soğuk karşısındaki tutumumda bunlardan biri, arkadaşlar, sağlıklı yaşayıp daha uzun yıllar motosiklete binebilmeye devam edebilmek için soğuktanda korunmaya ihtiyacımız var, bu basite alınabilecek bir konu değil, evet kayak pantalonu kaza anında bizi koruyamaya bilir ama soğuktan korur, bu da küçümsenecek bir koruma değildir, tamam eksik koruma ama hiç olmamasından iyidir. Bu sakın olaki motosiklet kullanımı için üretilen ürünler yerine sıradan şeyler kullanalım anlamında algılanmasın. İçinde bulunduğumuz kış şartlarında kaza yapma ihtimalimiz 1/1000 ise ve kazada korumasızsak ciddi hasar alma ihtimali 1/3000 ise, üşütme ihtimalimiz eğer korumamız yoksa %100 dür, ciddi hasta olma ihtimalimizde kısa vadede her halde %10 civarıdır, böyle devam edersek bir kaç yıl içinde romatizma dahil ciddi hastalık ihtimali %70-80lere çıkar. Evet turuncu haklıdır, %70-80 olası bir riske karşı önlem almış ve bunu motordostlarıyla paylaşmıştır, ve yine evet pro... haklıdır 1/3000 ihtimalle ciddi hasar alabilme riskine dikkatimizi çekmek istemektedir.Neticede tabiikide üşütmeyle, motor kazası karşılaştırılamaz ancak Turuncu arkadaşımızın soğuk için önlem almamız gereğini vurguladığını düşünelim, yoksa sözlerinden hiç bir türlü "kazaya karşı korunmayın" diye bir şey çıkarsanmamalıdır.
neyse bu yazıyı soğuk konusuna dikkat edelim diye bukadar uzattım, umarım polemik konusu olmaz. Kazasız ve sıcacık sürüşler dilerim.