Vahim.......

"Video." istasyon köprüsü çarşı tarafı inişi.Tramway yolu üzeri...:) Mazarella karşısı... :p

Abine sor bakayım kask takınca ne oluyomuş? İnsan bunalıyor di mi! Çok rahatsız ediyor kafayı.... :farao:
Evet sanırım orası.Ya heralde kapalı alan korkusu var:)Taktıracam ben siz merak etmeyin.Motor güzel demi:mrgreen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
hk

bu konu değişik başlıklarda defalarca acıldı..
başka hangi konu bu kadar reytıng alır merak ediyorum..
konu açmak için canı sıkılan hemen bu tür ''büyük cc motorla başlanırmı vs.vs.''
konu açar günlerce sayfalarca mesaj olur sıkılmadınızmı artık..
bi insan elinin altında gazla fren ayarını bilmiyorsa duygularını kontrol edemiyorsa o insana scooter bile verilmez..
ben ve tanıdıgım bire bir konuşup gördügüm 3 kişi daha ilk motor olarak 600 cc ve üzeri motorla başladık ve hala kullanmaya devam ediyoruz..
demekki çok istenirse oluyor ...
para var ders aldık akıl var motoru kontrol edebiliyoruz huzur var özgürlügün tadını cıkarıyoruz kimene...
saldırmadan hakaret etmeden fikrini söyler çekilirsin aklı başında davranmak lazım burası fikirlerin tartışıldığı bir ortam kimse kimseye hakaret edemez...
saygı ve sevgiyle kalın...:)
:cat: :cat: :pr: :pr: :bounce: :bounce: :silent: :cyclopsan

konu açmak için canı sıkılan hemen bu tür ''büyük cc motorla başlanırmı vs.vs.''
bi insan elinin altında gazla fren ayarını bilmiyorsa duygularını kontrol edemiyorsa o insana scooter bile verilmez..
ben ve tanıdıgım bire bir konuşup gördügüm 3 kişi daha ilk motor olarak 600 cc ve üzeri motorla başladık ve hala kullanmaya devam ediyoruz..
para var ders aldık akıl var motoru kontrol edebiliyoruz huzur var özgürlügün tadını cıkarıyoruz kimene...
saldırmadan hakaret etmeden fikrini söyler çekilirsin aklı başında davranmak lazım burası fikirlerin tartışıldığı bir ortam kimse kimseye hakaret edemez...
Sonuna dek katılıyorum:cat: Yani altında racing var diye ölmek mi zorunda bi insan.Gazı accagı yeri bilir,normal gitcegi yeri bilir.HE bu arada sanırım sende kask kullanmıyosun isin bu tarafı biraz yanlıs:)

[/MEDIA]
Cevap olarak; resim eklemeyi bilmediğim için avatarım bi süre cevap olarak kalacak saygılar....

Ozaman kimse motosiklet kullanmasın.Yani nerden biliyosunuz o arabaya giren adamın tecrübesiz oldugunu.20 yıllık motorcularıda kaybediyoruz.Kaza bu nerde gelecegi belli olmaz dikkatli sürmek lazım.

Büyük cc ile başlanır tarzından değil bu konu öncelikle. Yeni başlayacak birine 600cc motor önermeleri sorun bu . Yazıyı dikkatli okumadınız sanırım :)

Bu siteye de gelip ilk motor R6 mı alsam diyenler oluyor bunları biliyorum . Hatta onları söyleyenlere hemen karşı çıkıyorlar sonra öğütlerde bulunuyorlar. Ama bunu okuduğum yerde 600cc ile başla kesinlikle demişler . Yeni başlayan için 600cc ideal diyen bile olmuş :farao: . Benim takıldığım konu bu işte yoksa büyük cc ile motor alınır mı alınmaz mı başlıklarının sayısızca açıldığını biliyorum. Gazetedeki ilk motorum R6 uyku kalmadı başlığını da biliyorum :wiinkk:

sevgili the-cayman yazını iyi okudum..
sorun şu bu yazının sonu yine dönüp dolaşıp büyük cc motor meselesine döndüğünü gördüm ondan yazdım..
ben cevreme tanıdığım aklına ve yapısına duygularına hakim olacagına inandıgım kişiye rahatlıkla 600 cc ile başla derim ama o kişiyi iyi tanıyorsam..
keza kuzenim şu an 650 cc motor kullanıyor ve ben önerdim güçlü ve yapılı olması duygularına hakim olması rahatlıkla önerdim ve şu an yaklaşık 4000 km yaptı hergeçen gün iyiye gidiyor..
özetle önerilen kişiyi tanıyorsan niye olmasın derim ben..:)

sevgili gökhan 2433... ben kasksız kullanmam birkez oda 12 km. yine bi MT gezisinde kask takmadım oda motordan gelen ses beni deli etti onun yerini tesbit etmek amacıyla yavaş gidildiği için takmadım..
ve tamirci bile bulamadı sununda şans eseri bulduk radyatöre giren bi dal parçası rüzrgardan ses yapıyormuş.. motoru yıkarken su çarpınca aynı ses cıkınca bulduk..
ve birdahada kasksız kullanmadım kullanmam..:)

Tbk-1980 kardeşim o resimdeki kişinin acemi olduğunu nereden biliyorsun..???
motorcu kaza yapmaz diye bi kaide yok tabiki yapar belkide ölür..
küçük cc motorda kaza yapar ..yıllardır trafiğin olmadıgı yerde pistlerde yarışan insanlar kaza yapıyor ve ölüyor..
ama bu arabadada olur yemek yerkende olur yolda yürürkende olur kavga edenleri ayırmaya kakarken ölen insanlar var bu ülkede..
sen elindeki gücü kontrol altında tutuyorsan kendine güveniyorsan o zaman git 600 cc motor al kullan..
ben bildiklerimi seninle seve seve paylaşırım..:)
ama kendine güvenmiyorsan korkuyorsan alma aklı yaratan kullanasın diye verdi kendini senden daha iyi kimse tanıyamaz..:)

iyi girmis amme haa.

sevgili gökhan 2433... ben kasksız kullanmam birkez oda 12 km. yine bi MT gezisinde kask takmadım oda motordan gelen ses beni deli etti onun yerini tesbit etmek amacıyla yavaş gidildiği için takmadım..
ve tamirci bile bulamadı sununda şans eseri bulduk radyatöre giren bi dal parçası rüzrgardan ses yapıyormuş.. motoru yıkarken su çarpınca aynı ses cıkınca bulduk..
ve birdahada kasksız kullanmadım kullanmam..:)
Avatarda kasksızsın ya o yuzden demistim:)Tedbiri elden bırakmamak lazıım:cat:

Son düzenleme:
iyi girmis amme haa.

Avatarda kasksızsın ya o yuzden demistim:)Tedbiri elden bırakmamak lazıım:cat:

avatardaki resim mecidiyeköyde dayıoglunun dükkandında ilk motoru aldığım gün yüzüm çıksın diye birkaç resim çekmiştik bu onlardan biri.. motorun yan ayaklık açıktı yani..:)

elınt adam iyi girmiş arabaya...
tanıyorum onu bizim ragıp abi o...napsın adam kapıyı açmayınca oda camdan içeri girmeye çalışırken araba biraz buruşmuş ütüleyince düzelir..:)

bana şu laflar şöyle bişey hatırlattı. "kendine güveniyorsan sürebilirsin, işte kendini en iyi sen bilirsin" gibi laflar. evet bunlar doğru. kesinlikle katılıyorum. ama bu tür laflardan önce biraz deneyim kazanman lazım demek daha doğru gibi geliyor bence. hayatında hiç yüzmemiş, suya hiç girmemiş. sadece uzaktan yüzenleri izleyip iç geçiren bi adama. 10 mt suya hadi sende atla. hiç korkma yüzersin. yeterki kendine güven demek gibi bişey bu. ve sonuç hiç belli değil. belki yüzecek. belkide boğulacak. belkide onu kurtarmaya çalışan bi arkadaşını da suda debelenirken içeri çekecek. yani bu tarz bi olayın sonu belli değil. belki 600 cc bi süper sport makineyi kullanabilir. ama önemli olan düz gidip gazı köklemek değil. ters bi olay olduğunda gereken müdahaleyi yapabilecek kadar deneyimli olmak. bu da düşük cc li ve hafif bir motor da daha imkanlar dahilinde olabilir. ben en çok şu durumdan korktum açıkcası. arkadaş binsin. çok da iyi sürsün. ama ya ters bi durum oldu diyelim. motoru zaptedemedi. (ve sırf deneyimsizliği yüzünden olduğunu kendiside biliyor farzedelim) motor aldı birini altına. kişi öldü. bunlar olabilecek şeyler. kendi başına ne gelirse gelsin. onu zaten göze alarak binmiştir o. ama başkalarının hayatına ve sağlığına tehlike unsuru olmaya kimsenin hakkı yok. uzun oldu biraz.....
herkese saygılar.....

Ya tabiki kimsenin kimseye zarar vermeye hakkı yok ama kazanın ne zman nerde gelecegi belli olmaz.Mesela abimin bi tane motorcu ustası vardı.genelde racing kullanır ama ise parcamı neyim almay gitmis scooterıyla kırmızıda beklerken arabanın tekinin arkadan gelip koyması sonucu hayatını kaybetmis.Burda kim hatalı simdi?Biraz bilincli kullanırsan basarabilirsin diyorum.Büyük motorlar basladın diye tecrübe kazanmazmısın tabiki kazanırsın.Abim ilk ay onune atlayan kızı ezmemek için motoru yatırdı ilk ay haşat olmustu motor.Yani kaza bu ne zman olcagı nerde olacagı belli olmaz.Ben yinede buyuk cc le baslamaya karsıyım ama baslayanda iilaki olecek diye bi kaide yok.

Süper Moderatör (BBRR)
ya 600 le uğraşmayın direk 1200-1300 cc sportlarla başlayın bence ..kim napsın 115-120 hp lik güçsüz motoru motor dediğin en az 175-180 hp olmalıki şöle gaz açtığında öbür tarafa direk gidebil dimi ama :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Türkiyedeki trafik şartlarını düşünün bir de. akıllıca düşününce insanın hiç motora binmeyin diyesi geliyor. kalkıp acemi bir adama yüksek hacimli race bin demek pek akıl karı değil. çünkü adam sadece motorun gücü ve tecrübesizlikle savaşmayacak belki en büyük savaşı trafikle verecek. kontrolu çok daha fazla dikkat isteyen bir motordan eğer dikkati kalırsa bir de hiç bir zaman yolunda gitmeyen trafik şartlarıyla boğuşacak, devam edin bu kafayla......

Ya alla alla race kullanan acami gazı freni debriyajı ayarlıyamıyomu.Kavrama noktası denen sey var ilk acemiliklerden sonra gecer.Sanki gazı azcık cevirdimi ucuruyor seni bu makine.Tamam yanlıs biliyorum byuk cc le baslamak yanlısma adamlar olcek gebercek sakat kalcak,acemilikten gitcek diye bi kural yokkkkk.

istanbul dışında trafiğin sakin olduğu yerlerde olabilir ama istanbulda büyük cc ile başlamaya kesinlikle katılmıyorum

ya 600cc yeni baslayan icn fazla

ben baslamicm baskası da bni ilgilendirmez

ama forumda dedikleri ciddn yanlıs
ben MTye girdigimde birileri bna bööle deseydi doru olduklarını düsünürdm

Böyle arkadaşları bizler genelde bir evin duvarında yada bir kamyonun kasasının arka yüzünde görüp "ulen resme bak gerçek gibi" şeklinde yorumluyoruz ki o aslında resim değildir. :bounce:

Ne diyelim, siz helvasını yapın şimdiden bu müstakbel merhumun... :salut: :rendeer:

bu konu hep devam edecek arkadaşlar..
yeni motor alacak olanlar hep büyük motorla başlamak isteyecek..
birileri yapma etme diyecek..

ama değişen bir şey olmayacak..

biz yine de uyarımızı yaparız, gerisi onlara kalmış..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar