Merhaba herkese ben Eray.Suzuki Tekay Moto Plaza Avrupa yakası bayisiyim.V-strom;Suzuki'nin kendi segmentinde aynı Supersport'ta GsxR1000'in,chopper'da VL ve Vz800'ün,Maxi Scooter'da An400 ve AN650'in,naked'da GSR600'ün ve TR'de pek tutulmasa bile Avrupa'da resmen diğer markalara bir idöl taşı olan Bandit'in liderliğini açık ara ilan etmiş olduğu gibi Enduro segmentinde de liderliğini ilan etmiştir.
Enjeksiyonlu olan V yapıdaki çift silindir motoru onu Honda Transalp'ten bir adım öteye ayırır.Senfoni düzenini andıran motor çalışmasının uzun yollardan sağladığı konforlu yolculuk ise BMW F650'den 2 adım öteye geçmesini sağlar.Su soğutma sisteminin yanı sıra Suzuki Mühendislerinin SACS [Suzuki Advanced Cooling System(Suzuki ileri seviye-gelişmiş soğutma sistemi)] olarak adlandırdığı ve karterdaki yağın dolaşımını dolayısıyla kolayca soğumasını sağlayan yağ radyatörü motorun hararet yapmasını engelleyerek rakiplerinde olmayan ve bir adım daha öne geçiren başka bir özelliğidir.Ayrıca zaten rakiplerinin neredeyse yarısı kadar benzin tüketen DL650 2007 yılında ABS'nin yanı sıra silindir başına çift buji teknolojisiyle yakıt tüketimini daha da azalttı...
DL650'yi çekemeyen ve liderliğini kabul etmeyen F650'cileri ve Transalp'çileri 50 metreden tanırsınız...'Dele endüroo değüül çünkü lastik cant akü vs' diye konuşurlar.DL650 2004-2005-2006 yıllarındaki her yıl geleneksel olarak Almanya'da ve Alplerde yapılan King of Alpines karşılaştırmasında 3 yıl üst üste ALPENKÖNİG-King Of Alpines-Alplerin Kralı ünvanını elde etmiştir.Almanya'da herhangi bir motorcuya 'alpenkönig' deseniz size V-Strom diyecek kadar tanınmış durumdadır.Ayrıca DL650'nin diğer lakabı da 'dağkeçisi'dir.Bitmek bilmeyen bir inatla dağları tepeleri tırmanma arzusuyla yanıp tutuştuğu Avrupa'daki bir çok test yazarının ortak görüşüdür.
Çelik jant oluşunun en büyük avantajı ise patlayan lastiğe ormanın ortasında lastik tüpüyle müdahele edip yola devam etmenizdir.TA ve F650 sahipleri ormanda lastikleri patladığında BMX bisiklet gibi motorlarını ağaca yaslarlar lastiği söktükten sonra,otoyola kadar elinde patlak lastikle yürürler,otostop çekip lastiği tamir ettirip geri gelirler,motorunun başına geldiklerinde Ayı yada Tilki ile karşılaşırlarsa çakı ile ayıyı öldürüp ve motorunu kurtarırlar.Biz Anlamayız çünkü DELE Endürö değüldür.Endurocu ruhu(!) budur işte,teknolojinin gerisinde kalıp(!) vahşi doğa ile savaşmak(!)
Herneyse,zaten hepimiz DL'ye aşığız burda..Reklam yapmak değildi niyetim Yalnızca yaptığınız doğru seçimden dolayı egonuz okşansın istedim o kadar
İstanbul'a dönelim,buluşma işine eğer kabul ederseniz beni ve ben müsait olursam katılmak isterim aranıza.Açıkçası DL sersini her ne kadar beğensemde kullanmaya pek alışkın değilim.Günlük hayatta sırılsıklam aşık olduğum bir GSXR'ım var ancak Babamda eski Hayabusa'cı olmasına rağmen şu anda DL1000 kullanıyor.DL1000 ile gelebileceğimi sölesemde GSXR ile gelirsem beni yadırgamayın.Belli bir enduro grubum yok henüz.Fakat motordelisi.com portalından tanışmış olup ve benimde başını çektiğim gazcı-team adlı bi oluşumumuz var.(
www.gazciteam.org) Eğer iyi anlaşırsak o şekilde bir oluşum içersine girebiliriz ki- Enduro kullanan insanlar genellikle SS kullanan insanlardan daha sosyal ve konuşacak daha çok şeyleri olur.Eğer buluşmaya gelebilirsem tanışmak isterim hepinizle...
Fakat ben kimle irtibata geçeceğim buluşma olup olmadığına dair? Bna bir no ve kesin saat teyidi yapabilirseniz çok iyi olur.
Numaramı buraya yazmakta bir sakınca görmüyorum:
Eray Tekay 0532 254 39 09