Neden buluşuyoruz ?
Ortaya bir buluşma fikri atıldı. Çok güzel bir fikir ama Neden buluşuyoruz ?
Bu forumu takip eden insanlar gerçekten samimi ise böyle bir buluşmanın gerçekten olması gerekiyor. Ama Neden ?
Aynı zevkleri paylaşan ve hatta aynı motoru kullanacak kadar detayda ortak zevkleri olan insanın biraraya gelmesi gerçekten istisna bir durum.
Çok farklı motor markalarının biraraya gelme organizasyonlarına şahit oldum. Yağmur Çamur demeden büyük bir bağlılıkla katılımın yüksek seviyede olduğu buluşmalar gördüm.
Nedenini kendi açımdan şöyle değerlendiriyorum: Farklı sosyal gruplardan , farklı kültürel yapıdan olmalarına rağmen, ortak motor paydasında buluşup sadece bir çift laf etmek, sıcak dostluklar kurma ihtimali ile bu kadar çaba sarfedilmesi, dostluğa, arkadaşlığa ve insana verilen değerin, ortak tutkumuz olan motor vasıtası ile paylaşımıdır. Motor bir araçtır. Ama sadece bizi bir yerden bir yere götüren değil aynı zamanda sıkı dostluklar kurmamızı sağlayan, ortak tutku paylaşımı ile kötü gün dostu haline getiren sosyal bir araçtır. Yolda arıza yapmış bir motor gördüğümüz zaman üzerindekinin kim olduğuna bakmaksızın durup yardım etmemizin sebebide budur.
Görünüşte basit bir buluşma gibi görünen olay, aslında büyük bir sosyal etinliktir. Her an olabilecek ancak herzaman bu forumu takip eden tüm üyelerin katılma ihtimalinin olacağı bir durum olmayacaktır. Hiçbir zaman tüm üyelerin müsait olduğu bir zaman olmayacaktır. Önemli olan bir karar almak ve bu kararı uygulamaktır.
İnsan ister yolunu, istemesse bahanesini her zaman bulur.
Bu yazıyı kimseye herhangi bir laf atmak amacıyla yazmadım . Sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim. Anlayışınıza sığınarak...