birde benim sol ön sinyal kırık bu konuda da bana yardımcı olabilirmisin ?
Anlasılan motor sola doğru bir yatmış ki sol sinyal lazım. Merak etme yalnız değilsin :mrgreen:
Alternatif 1 :
Abi gidiyorsun korlasa bayılıyorsun 80 kagıt alıyorsun bir tane sinyal,
Yada gidiyorsun altan motordan tamer abiye bir merhaba diyorsun o sana dahada hesaplı bi şekilde ayarlıyor ama bu hesaplama malesef onunda elinde olmadıgından 5-10 milyonu gecmiyor.
Alternatif 2 :
Almanyadan sipariş veriyorsun tanesi 32 euro kargo bedeli ile dahada pahalıya mal oluyor.
Alternatif 3 : gidiyorsun bir mobiliyette parçacısına alıyorsun 2 adet mobilet sinyali, takıyorsun. maliyet; tanesi 1.5 ytl x 2 = 3 ytl yüzünde gülüyor sinyalinde çakıyor.
Ben 3. şekildekini yaptım

gecen korlasta arkadaşlar gördü bunu alcagına orjinal alsaydın dediler. sizce kaca almısımdır dedim biri 50 dedi diğeri 60, 80 diyen bile cıktı. Böyle demelerini hor görmüüyorum çnk koca BMW nin sinyalleri bile aynı mobilet sinyaline benziyor. Benzerlerinden bir cok yerde var.
Böyle şeyler keyfe keder veriyor. Acilen ucuz yedek parça istihtamı yaratılmalı. Sinyalmiş, koruma demiriymiş, karter korumaymış... bunlar bizim memlekette bircok sanayicinin bile yapabilecegi ufak tefek şeyler. 100 lerce eurolara yazık 1.5 ytl nerede, 80 ytl nerede?
Yapılamazmı bir benzer sinyal?
Koruma demiri denilen demir parçasının maliyeti olsun olsun en fazla 50-60 ytl dir ama biz 150 ila 200 euro veriyoruz. Oysa demir dogramacı hatta kalorifer borusu imalatcıların malinaları ile şekillendirilenebilinecek parcalar olusan bir demir. yanlışmıyım arkadaşlar :salut: