vıceroy;505151' Alıntı:
Jameika kardeşim, farzetki orjinal lastikle ortalama 70km hızla seyir halindeyken oldu ya.. lastik patladı dubless olmayınca olayın sonu nasıl biter sence?
Valla dostum inşallah söylediğin şekilde patlamaz. Patladığını düşünürsek (Allah korusun) Çok fazla birşey olacağını düşünmüyorum yalpa yapar ve zaten hızı kendiliğinden düşer. Yeterki motora hakimiyetini kaybetme ve soğukkanlı olmalıyız. Ben zaten lastiklerin kalitesiz olduğu için temkinli gidiyorum.Ayrıca Lastikleri Tubeless'e çevirdim. Tanesini 10 ytl verdim. jantların sibop deliklerini genişletmek gerekiyor.Tubeless çevirmek isteyen arkadaşlar ve hatta mümkünse lastikleri değiştirmek çook mantıklı. Eğer birkaç arkadaş birleşirse ben toptan fiyatına lastik Metzeler yada başka bir marka temin edebilirim isteyen arkadaşlara.:cat:
Ya Birde Dip Not: Özellikle Tubeless olmayan lastiklerde patladığı zaman (Dua edin patlamasın) birde otobanda isen yandın. 4 seçeneğin var!
1- Motora sinirlenip orada bırakacaksın,
2- Motorun patlayan lastiğini kendin sökeceksin ve en yakın lastikçiye götürüp tamir ettirip tekrar kendin takacaksın,
3- Yada motoru sırtına alıp evin yolunu tutacaksın
4- Veya bir kamyonet çevirip yüklüce para verip birdaha motoru kullanmamaya geçici bir yemin edeceksin
Bence öncelikle lastikleri Tubeless lastiğe çevirmek daha mantıklı.