Motora uzun süre ara vermiş biriyim aslında, 5 yıl önce Suzuki GS 500'üm vardı.. Yaklaşık 10.000 km'lik, aceminin bir üzeri sayabileceğim kadar tecrübem var... Şehiriçi dışında bir sefer İstanbul- Ankara- İstanbul, 2-3 sefer de İstanbul- Çanakkale- İstanbul gibi uzun yol sayılabilecek tecrübem var...Halen motorsikletim yok ( Al Bundy durumu gereği, malum evli ve çocuklu

Geçen aya kadar da hiç scooter isteyeceğimi tahmin etmezdim. Ancak Fethiye'de sadece 100 cc'lik ve 7 hp'lik bir Honda Beat ile , üstelik arkamda da bir arkadaşım olduğu halde ( ben 100 kg'yum artçım da yaklaşık 85 kg ) toplam 185 kg'lık halimizle Kelebekler Vadisinden , Ölüdeniz'e, oradan da Kayaköy'e kadar oldukça keyifli bir gezi yapınca, Scooter'lara haksızlık ettiğimin farkına vardım... Gerçi yokuş çıkışlarında artçım arkada sigara tellendiriyordu

) ama 7 bg lik Beat için bence yine de oldukça iyi performanstı...
Sonuç olarak ciddi ciddi iyi bir maxi scooter almayı düşünmeye başladım... Teorik verilere ve estetik özelliklere bakarak ta kendimce yaptığım subjektif değerlendirmelerden sonra, adaylarımı 3' indirdim...
Burgman AN 650 Executive, Honda Silverwing 600 ABS ve Piaggio X9 500 ABS
Üçü arasında da elbette bir sürü mukayeseli üstünlükler var ancak, benim nihai olarak en beğendiğim Burgman 650 oldu diyebilirim...
Bu hafta fırsat bulabilirsem ve de havalar da iyi olursa test sürüşleri yapmayı planlıyorum... Yapabilirsem sizinle de görüşlerimi paylaşırım...
Selamlar,