benzinliklerde/yıkamacılarak köpükler kostik içeriyor, metal ve siyah plastik yüzeylerde çok fena iz bırakıyor çıkmıyor sonra. uzak durun, zararlı.Selam herkese, izmir f.altay civarında motosikletimi yıkayabileceğim su köpük tabancası olan benzinlik var mı
Selam herkese, izmir f.altay civarında motosikletimi yıkayabileceğim su köpük tabancası olan benzinlik var mı
Bende var, kullanıyorum ve çok kullanışlı. Ha Naked motosikletim yok, Scooter'da kullanıyorum ama arka çamurluğun üstüne girmede, teker boşluğuna sokmada falan çok işe yarıyor bunlar.![]()
Bu eldivenden kullanan var mı?
İşi kolaylaştırıyor mu? Naked motorun blok kısmı ve jantlar çok uğraştırıyor süngerle, almayı düşünüyorum.
Şu su ve köpük tabancasıyla araba yıkar gibi motosiklet yıkayanları anlamıyorum ya. Konu sahibinden uzak olarak söylüyorum.
Benim 4 tane bezim var, bir kova da su alırım; Onlarla hallediyorum işimi. Motorda bir eksiklik, görmediğim bir çizik, sıkmam gereken vida varsa onları da hallediyorum böylelikle.
Kimi şehirlerde yımakacıların şehir şebeke suyu kullanması yasak, kuyu suyu kullanıyorlar, o da fazla kireçli olabiliyor beyaz lekeler bırakıyor ama asıl sorun kulandıkları dandik köpükler yüksek oranda kostik içeriyor, ne güzel kirleri çıkarıyor ama ph derecesi çok fazla yüksek, plasik veya metal aksamda leke bırakıyorlar.Benzinlikteki köpük/su tabancalarını kullanmıyorum artık. En son Çanakkale'de arabayı yıkadığımda beyaz beyaz damla izleri kaldı üzerinde. Enteresan bir köpük kullanıyorlar, temizlenmiyor da, yağlı gibi. Değişik. Kalan damla izlerini silebilmek için bir daha yıkadım evin önünde hortumla. Artık kireçmiydi, sabundan mıydı bilemem.
Motosiklet için de Zirai ilaç pompası + araba şampuanı + 15-20 tl arası su + Motul'un temizlik ürünleri işimi görüyor. Tavsiye ederim.
Yok canım ya o kadar da değil. İlla bir tane boş yer bulursun iki su vurup bezinle sileceksin yani.yer ile alakalı. bırak motosiklet yıkamayı park edecek yer olmayan sokaklar var izmirde.