Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Motosikleti
mtor iyi değil, sürmeyin ona
bende aynı kafadayım şu aralar, tabi ben genel olarak ihbar vermek istiyorum, mesela sokak aralarında dolmuşlar havalı korna kullanıyor ve o kadar şiddetli bir ses çıkıyor ki bir anda refleks olarak irkiliyorum ve sinirlerim bozuluyor, hadi ben trafikteyim yada yaya olarak orada bulunuyorum yani algılarım aktif ve uyanık durumdayım, peki o esnada o sokakta evde iş yorgunluğundan yada hastalıktan dolayı uyuyan yada dinlenmeye çalışan biri varsa ne olacak?

moto kuryeler de ayrı bir kanser sebebi, caddede önümdeki araca yol vermek için 3 araç boyu geride durmuştum ve karşı yönden gelen zabıta da aynı araca yol vermek için durmuştu ve biz beklerken arkamdan bir moto kurye geldi ve hem zabıtaya hemde park etmeye çalışan araca silme geçti, oysaki ben beklemek yerine geçseydim zaten yeterli zaman ve boşluğum vardı ama nezaket kuralı gereği park etmekte olan bir adamı rahatsız etmemek adına onu bekledim.

bu hayvanında hayvanı olan kurye kişi beni çıldırttı ve zabıtanın da kuryeye el hareketi yaptığını gördüm, sonrasında olan şey ise park eden araç park işini yaptı ve zabıta da geçerken bana selam verdi geçti, yani bir yanda milletin canını sıkmayan ve güzel güzel motorun tadını çıkarmaya çalışan bir sürücü var ve diğer yanda motorculardan nefret edilmesine sebep olan topluma ve çevreye tamamen zararlı moto kuryeler var. ben bunları ihbar etmek istediğimde sizce yanlış bir şey mi istemiş oluyorum?

bence moto kurye konusunda ve şu sokak aralarındaki ahlaksız dolmuşçulara karşı böyle ihbarları yapmamız gerekiyor, yanlış mı düşünüyorum?

Trafikte düzeni hoşgörü ile sağlayamazsınız, kurallar ile sağlayabilirsiniz. Kuralların uygulanmasıda malesef cezalar ile sağlayabiliyorsunuz.

Sebebi ne olursa olsun siz ters yöne girerek kendiniz kul hakkına girmişsiniz zaten, karşıdan gelende size beddua etmiştir belki. Sizin durum iki taraf içinde kazan-kazan ilişkisi olmuş.
1- Trafikte düzeni sağlamak vatandaşın görevi değildir, vatandaş, hoşgörüyle de hoşgörüsüzlükle de trafikte düzeni sağlayamaz, ancak 3-5 ceza fazladan kestirerek "düzensizliğin bir aktörü" olup narsisizm-sadizm devşirebilir...
İmamların (kendini kanunla soylu sınıfı ilan etmiş milletvekillerinin) osurduğu yerde kurallar da cemaatin sıçması üzerine olacağı için, bir düzen sağlanması imkansızdır. Zaten imkansız olan bu durumda, vatandaşın sorumluluğu da yoktur. Vatandaşın sorumluluğu en başından doğru-ahlaklı siyasetçi seçmekti, o ahlaklı siyasetçiler doğru yasaları koyacak ve sistemi tıkır tıkır işleyecek hale getirecekti. Fakat vatandaş bu konuda sınıfta kalmadı, sınıf düştü...
Sizin düzen için her çabanıza karşın, düzensizlik için uğraşan binlerce siyasi elit var, sonuç itibariyle onların gücü daha yüksek, onlar kazanacak...
(sivrisinek temizlemeye karşı bataklık oluşturma)

Yenidoğan çetesinin kundaktaki bebeklere işkence yaparak öldürdüğü ve siyasi ayağının açığa çıkmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu durumun ülkeyi adeta işgal etmiş bazı siyasi elitlerle, bazı kripto cemaatçi ırklarla bağlantısının olduğu ülkede yasaların tam olarak doğru olduğuna inanıyorsanız ancak tengri şifa versin diyebilirim...

2- Ben boş yolda ters şeride girerek kul hakkına girmedim, siz bilmeden ve algılamadan saçmalıyorsunuz, "Sebebi ne olursa olsun" bir kibir ifadesidir, ahlak felsefesi açısından değersiz bir ifadedir, ahlak felsefesi zaten o "sebep" üzerine kuruludur. Bu kibir ve "hukuka uymayan herkese ceza kestirelim" şuursuzluğu birleştiğinde, haklı olan kişilere de %100 haksız olarak zarar verilecek, yapılan ahlaksızlıkla kul hakkına girilecektir diye uyarıyorum. (isteyen tersini uygulayıp ilahi adaletle tanışsın, kendi bilir)

Hocam bir foto çekip 112 ye ihbar etseydiniz, belki yanlarına kâr kalmazdı :) İstedikleri kadar beddua etsinler, ne yazar? İnançlı bir insan için haksız yere beddua da büyük günahtır, sahibine geri döner zira...

Hoşgörü, hak edene güzel o yüzden. Benim insan olabilenle bir derdim yok zaten. Ben de hata yaparım insanım, başımı öne eğerim cezam neyse öderim, bana ders olur. Kurallar hepimiz için aynıdır zira (en azından Alice Harikalar Diyarında)...

Geçmiş yıllarda online ihbar olayı yoktu, polis çağıracaksın da, polis gelecek ve gelince o hayvanları bulacak, bir de üstüne ceza kesecek...
Bu gibi detayların da yanında antalya 40 dereceyi geçebiliyor, zaman bulabildiğinde bile işkence çekiyorsun, karşı tarafın ceza alması garanti değil ve alırsa ceza az olacak. ilahi adalete bırakıp geçmek daha mantıklı.

Bizim bozuk sistemimizde bazı yerlerde, hukuken suç işleyen vatandaş ahlaken %100 haklı. Sadece hem hukuken, hem ahlaken suçlu olan maganda-it-kopuklar cezalandırılmalı, onu vurgulamak istedim, bir örnek daha vereyim daha net anlaşılsın:
Astım hastası bir motosikletli, önündeki simsiyah egzozla zehirlenmemek için gazı kökleyip şerit ihlali vb içeren 3-5 trafik suçunu kısa süreli işleyebilir. Sen bunu "makas attı=maganda" diye algılayıp (belki gerçekten farkında olmadan aracına silme geçecek) hemen polise verirsen, karmik borç edinebilirsin. Bazı şeyler göründüğü gibi değildir, iyi tartmak gerekir. (iyi tartıyorsan hiç sorun yok)

1- Trafikte düzeni sağlamak vatandaşın görevi değildir, vatandaş, hoşgörüyle de hoşgörüsüzlükle de trafikte düzeni sağlayamaz, ancak 3-5 ceza fazladan kestirerek "düzensizliğin bir aktörü" olup narsisizm-sadizm devşirebilir...
İmamların (kendini kanunla soylu sınıfı ilan etmiş milletvekillerinin) osurduğu yerde kurallar da cemaatin sıçması üzerine olacağı için, bir düzen sağlanması imkansızdır. Zaten imkansız olan bu durumda, vatandaşın sorumluluğu da yoktur. Vatandaşın sorumluluğu en başından doğru-ahlaklı siyasetçi seçmekti, o ahlaklı siyasetçiler doğru yasaları koyacak ve sistemi tıkır tıkır işleyecek hale getirecekti. Fakat vatandaş bu konuda sınıfta kalmadı, sınıf düştü...
Sizin düzen için her çabanıza karşın, düzensizlik için uğraşan binlerce siyasi elit var, sonuç itibariyle onların gücü daha yüksek, onlar kazanacak...
(sivrisinek temizlemeye karşı bataklık oluşturma)

Yenidoğan çetesinin kundaktaki bebeklere işkence yaparak öldürdüğü ve siyasi ayağının açığa çıkmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu durumun ülkeyi adeta işgal etmiş bazı siyasi elitlerle, bazı kripto cemaatçi ırklarla bağlantısının olduğu ülkede yasaların tam olarak doğru olduğuna inanıyorsanız ancak tengri şifa versin diyebilirim...
Vatandaşın görevi kural ihlalini bildirmektir, düzeni bizzat kendisi sağlayacak değil zaten. Siz başkasının yaptığı kural ihlaline dayanarak kendinize karşı şeride girmeyi hak görmüşsünüz, belki onlarda başkasının yaptığı başka bir şeyi görüp kendilerinde hak görmüşlerdir. Böyle giderse herkez herşeyi kendinde hak görebilir, bunun sonu yok.

Ben mecbur kalsam karşı şeride girer miyim, olabilir/olmayabilir sizin oradaki durumunuzu bilemeyeceğim. Ama beni şikayet etti diye de beddua etmem.

Trafik kuralları benim kibirime göre işletilmiyor, sebebi ne olursa olsun ters yöne girmek kural ihlalidir ve benim kibirimle alakası yoktur.

Ülkedeki ahlaksızlıkla, siyasi durumla konuştuğumuz konunun bir alakası yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Çok Beğenilen Mesajlar