Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Haluk abi sağlık olsun turlayalım da tek derdimiz bakım olsun. Subap ayarı, amortisör keçe yağ değişimi, furş takımı değişimi gibi işler için spesifik aletler, kapalı mekan ve lift gibi gereçlerim yok maalesef. Olsa denerdim muhtemelen
vatandaşın 2.el temiz bakımlı aradığı motor tamda böyle oluyor bilinçli kullanıcı uzun süre bir motoru kullanıyorsa genelde böyle bakım yapar başı ağrımasın diye yollarda keyifle sürsün diye
bu bakıma pahalı bulan arkadaşlara şöyle birşey söyleyeyim bir arkadaşım orta asya da bir yerde r 1200 gs ile yolda kaldı şaft keçesi patladı tamir etmek için 3 gün anahtar aramış usta neyse onu tedarik ediyor motor 2 gün sonra başka bir yerde marş dinamosu dan arıza yapıyor sadece getirmek için 2000 usd masraf yaptı
burada da tamir için 500 usd
düzgün bakılmayan motor rezil ediyor yollarda
vatandaşın 2.el temiz bakımlı aradığı motor tamda böyle oluyor bilinçli kullanıcı uzun süre bir motoru kullanıyorsa genelde böyle bakım yapar başı ağrımasın diye yollarda keyifle sürsün diye
bu bakıma pahalı bulan arkadaşlara şöyle birşey söyleyeyim bir arkadaşım orta asya da bir yerde r 1200 gs ile yolda kaldı şaft keçesi patladı tamir etmek için 3 gün anahtar aramış usta neyse onu tedarik ediyor motor 2 gün sonra başka bir yerde marş dinamosu dan arıza yapıyor sadece getirmek için 2000 usd masraf yaptı
burada da tamir için 500 usd
düzgün bakılmayan motor rezil ediyor yollarda
bakım gerekli elbette yüksek cc olunca parça fiyatları gerçekten katmerli oluyor ondan bana çok fazla geliyor. Mesela benim 250 cc tek silindir motorum için aynı parçaları buldum aşağıya yazdım işçilik hariç toplam 8.000 tutuyor benim motor için 10da işçilik yazsak ki bence o kadar tutmaz 18.000 eder karşıda ise 67.000 var benim için gerçekten pahalı kalıyor yüksek cc ye geçtiğimde parçasını kendim bulabileceğim değiştirebileceğim bir şeye geçmem şart onu anladım başlık sahibine fiyatları yazdığı için tekrar teşekkürler
zincir dişli choho 2700
Egzantrik zincir 1600
gergisi 1400
Ön Amortisör Yağ Keçesi Orijinal 720 işçilik ve yağ değişimi fiyatını bilmiyorum
ön tekerlek rulmanı 350
arka tekerlek rulmanı sol 300 sağ 300
soğutma sıvısı 600
gerisi ise detaylı kontrol
çoğu bakım onarım ile uğraşmaktan zevk alan kullanıcılardan biriyim evet parçaları pahalı sarf malzemesi pahalı işçiliği de pahalı çünkü parça kaç para'ise işçilikte ona göre belirleniyor
zaten bu ülke de pahalı olmayan bir hobi yok ki seninki de masraflı ama büyük cc nispeten ucuz gibi duruyor
herkes bütçe dahilinde motosiklete binmeye gezmeye çalışıyor
Şaka maka Tiger 800'ün yağ bakım maliyeti benim 250 cc motordan daha uyguna geliyor. Adamlar 10.000'de bir 4 lt yağ ve yağ filtresi alıyorlar. Benim motor için 3.000'de bir 2 lt yağ aldığımda ve 2 yağ değişiminde bir yağ filtresi değiştirdiğimde benim maliyet daha fazla oluyor. Bir de Tiger 800 için Hiflo hava filtresi aldığımızda yine maliyetleri benimkinden aza geliyor.
Günümüz dünyasında böyle bir motor için böyle bir bakıma yetkili serviste 67.000 TL ödemek bence normal, ustayla ben de tanıştım, aynı zamanda Kawa'nın yetkili servisiymiş. Keşke geçen yaz bilseydim de ben de motorumu bu ustaya emanet etseymişim.
Geriye kalan, güzel motosikletinizle keyifli sürüşler yapmak. Onu da yaparsınız artık Fatura çok da minik değilmiş. Geçen sene arabanın conta yakması nedeniyle ödediğim fatura bile kat kat daha az. Güzel bir motosiklet için o faturayı ödemek üzer mi? Üzmez.
Geriye kalan, güzel motosikletinizle keyifli sürüşler yapmak. Onu da yaparsınız artık Fatura çok da minik değilmiş. Geçen sene arabanın conta yakması nedeniyle ödediğim fatura bile kat kat daha az. Güzel bir motosiklet için o faturayı ödemek üzer mi? Üzmez.
çoğu bakım onarım ile uğraşmaktan zevk alan kullanıcılardan biriyim evet parçaları pahalı sarf malzemesi pahalı işçiliği de pahalı çünkü parça kaç para'ise işçilikte ona göre belirleniyor
zaten bu ülke de pahalı olmayan bir hobi yok ki seninki de masraflı ama büyük cc nispeten ucuz gibi duruyor
herkes bütçe dahilinde motosiklete binmeye gezmeye çalışıyor
Kesinlikle katılıyorum Hocam lüks olmayan bir hobi kalmadı maalesef. Zıpkınla balık avcılığı yapıyorum bir diğer hobim. Bir dalış elbisesi bir bir zıpkın 30 bin lira.
bakım gerekli elbette yüksek cc olunca parça fiyatları gerçekten katmerli oluyor ondan bana çok fazla geliyor. Mesela benim 250 cc tek silindir motorum için aynı parçaları buldum aşağıya yazdım işçilik hariç toplam 8.000 tutuyor benim motor için 10da işçilik yazsak ki bence o kadar tutmaz 18.000 eder karşıda ise 67.000 var benim için gerçekten pahalı kalıyor yüksek cc ye geçtiğimde parçasını kendim bulabileceğim değiştirebileceğim bir şeye geçmem şart onu anladım başlık sahibine fiyatları yazdığı için tekrar teşekkürler
zincir dişli choho 2700
Egzantrik zincir 1600
gergisi 1400
Ön Amortisör Yağ Keçesi Orijinal 720 işçilik ve yağ değişimi fiyatını bilmiyorum
ön tekerlek rulmanı 350
arka tekerlek rulmanı sol 300 sağ 300
soğutma sıvısı 600
gerisi ise detaylı kontrol
Düşük CC motorlarda nispeten uygun fiyatlı parçalarla ucuza bitebiliyor. Ancak kritik parçalar olan egzantrik zinciri, gergi ve paletlerini özellikle yan sanayi tercih etmedim. Keza zincir dişli setini de J.T. marka istedim. Rulmanlar da japon Nsk olunca biraz pahalı oluyor parçalar. Bunlardan birinin kopması durumunda açacağı masraf kat kat fazla olacaktır inanın.