- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bunları eski bir scooter kullanıcısı olarak yazıyorum: Sürekli dur-kalk yapılan dört tekerlekliler için otomatik olmayan bir araca asla kuruş para vermem ve mecbur değilsem kullanmam da. Buna mukabil hemen hemen hiç dur-kalk yapma ihtiyacı olmayan motosiklet gibi bir araçta otomatik vitesin konfor katkısı biraz zayıf kalıyor açıkçası. Bilakis, motosiklet gibi hassas dengeye sahip bir araçta kontrolün %100 sizde olmaması tam anlamıyla bir konforsuzluk hissi yaşatır - en azından benim için böyle. Konfor kelimesi herkes için aynı manaya gelmiyor nitekim...... Motordan keyif almayı daha zor/konforsuz kullanıp üstünde acı çekmek olarak mı nitelendiriyorsunuz? Ya da ille biz de sizin gibi daha konforsuz mu kullanalım istiyosunuz? Şehiriçinde yarım debriyaj yapa yapa bilek ağrıtmaktan zevk mi alıyorsunuz? ...
Otomatik bir motosiklet alacaksam bu scooter olur; en azından üzerine bir örtü koydum mu kışın ayaklarım pantolonum ıslanmadan üşümeden rahat rahat konforlu konforlu kullanırım şehir içinde. Saçma sapan zincir temizleme yağlama işleriyle de uğraşmam.