NC750 DCT Hakkında

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Motordan keyif almayı daha zor/konforsuz kullanıp üstünde acı çekmek olarak mı nitelendiriyorsunuz? Ya da ille biz de sizin gibi daha konforsuz mu kullanalım istiyosunuz? Şehiriçinde yarım debriyaj yapa yapa bilek ağrıtmaktan zevk mi alıyorsunuz? ...
Bunları eski bir scooter kullanıcısı olarak yazıyorum: Sürekli dur-kalk yapılan dört tekerlekliler için otomatik olmayan bir araca asla kuruş para vermem ve mecbur değilsem kullanmam da. Buna mukabil hemen hemen hiç dur-kalk yapma ihtiyacı olmayan motosiklet gibi bir araçta otomatik vitesin konfor katkısı biraz zayıf kalıyor açıkçası. Bilakis, motosiklet gibi hassas dengeye sahip bir araçta kontrolün %100 sizde olmaması tam anlamıyla bir konforsuzluk hissi yaşatır - en azından benim için böyle. Konfor kelimesi herkes için aynı manaya gelmiyor nitekim...

Otomatik bir motosiklet alacaksam bu scooter olur; en azından üzerine bir örtü koydum mu kışın ayaklarım pantolonum ıslanmadan üşümeden rahat rahat konforlu konforlu kullanırım şehir içinde. Saçma sapan zincir temizleme yağlama işleriyle de uğraşmam.

Motosikleti
Cruiser
Ben direkt size istinaden yazmadım ki, eğer öyle yapacak olsaydım şimdiki gibi alıntı yaparak yazardım.

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitlilik, "çeşidi çok olma durumu", çeşitlilik, bolluk veya zenginlik anlamına gelir. Aynı zamanda bir bütünü oluşturan parçaların veya ögelerin farklılığı, yelpaze ve tenevvü gibi kavramları da ifade eder.

Yani sizin olmayan ve sizin olmasını istemediğiniz motorlar "kötü" olmak zorunda değil. Size hitap etmiyor olabilir, hepsi bu.

Bana da hitap etmiyor, ikisi farklı konular.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motor sorunlu diyen oldu mu ki? Bakımları zamanında yapılırsa 200k, 300k kmleri rahat görecek bir motor nc. Motorun sınıfına da laf edilmedi, çeşitlilik ne alaka? Yakın bütçede vstrom var, tiger var, ikinci el multistrada var, ikinci el gs serisinden motorlar da var, var oğlu var(Transalp yazılmadı çünkü bazı sıkıntıları olduğu söyleniyor). Nc sorunsuz ama ruhunu teslim edecekmiş gibi hissiyatı var, heyecanlandıran bir yapısı yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
dedeler bu kadar sinirlenmeyin ya nc sizin motorunuz olabilir size çok yeterli gelebilir ama bize satmayın yani bunu yok iyi gidiyormuş iyi duruyormuş konforluymuş yani bunları söylemek için bu motoru forza 250yle xmaxle falan kıyaslıyor olmanız lazım bu motorlu taşıt sizin için yeterli olabilir ama a sınıfı ehliyetle kullanılan herhangi bi motosiklet kıyaslayınca vasat kalıyor parasını falan hiç katmıyorum bile

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
hemen hemen hiç dur-kalk yapma ihtiyacı olmayan motosiklet gibi bir araçta otomatik vitesin konfor katkısı biraz zayıf kalıyor açıkçası. Bilakis, motosiklet gibi hassas dengeye sahip bir araçta kontrolün %100 sizde olmaması tam anlamıyla bir konforsuzluk hissi yaşatır - en azından benim için böyle.
Dediğim gibi, ayarladığım modda şehiriçinde filtreleme vs. yaparken isteğim dışı vites atmıyor motor.

dedeler bu kadar sinirlenmeyin ya nc sizin motorunuz olabilir size çok yeterli gelebilir ama bize satmayın yani bunu yok iyi gidiyormuş iyi duruyormuş konforluymuş yani bunları söylemek için bu motoru forza 250yle xmaxle falan kıyaslıyor olmanız lazım bu motorlu taşıt sizin için yeterli olabilir ama a sınıfı ehliyetle kullanılan herhangi bi motosiklet kıyaslayınca vasat kalıyor parasını falan hiç katmıyorum bile
Kanı hızlı kardeşim. Sende de sıkıntı var o zaman. Tuareg 660 alacağıma üstüne biraz daha koyar 1.5 katı gücünde tracer 9 falan alırım bende. HİSSEDE HİSSEDE KULLANIRIM, MERMİ GİBİ DELERİM OTOBANI. 80 beygir motor kullanan motorcuyum demesin.

• Haha
Tepkiler: F54

reo

Hocam genel olarak tespitleriniz herkes tarafından kabul görmüş, çoğunluğu bilinen özellikler..
Zaten herkes kendi kriterlerine göre seçim yapar; beğenmeyen alıp kullanmaz.

Neden yağmuru sevmez dediğinizi anlamadım yalnız. Onu biraz açarmısınız?

Ayrıca, "orta sehpa satın alırken gelmez" bu da anlamsız bir cümle olmuş.
Afedersiniz orta sehpa ile ilgili cümleyi ben yanlış anlamışım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dediğim gibi, ayarladığım modda şehiriçinde filtreleme vs. yaparken isteğim dışı vites atmıyor motor.

Kanı hızlı kardeşim. Sende de sıkıntı var o zaman. Tuareg 660 alacağıma üstüne biraz daha koyar 1.5 katı gücünde tracer 9 falan alırım bende. HİSSEDE HİSSEDE KULLANIRIM, MERMİ GİBİ DELERİM OTOBANI. 80 beygir motor kullanan motorcuyum demesin.
üstüne biraz daha koymak derken tracer 9un fiyatı 2 katı tuaregden 🤣 hissede hissede kullanırsın gel bakalım bi araziye çıkalım neleri hissedeceksin gnasjdklgnasljk

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Olay sadece vites atmaması değil. Ayrıca yarım debriyaj denmiş belki DCT yarım debriyaj yapıyor? Bazı hızlarda / durumlarda ne yarım debriyaj ne arka fren sürükleme vs. yapıyor olmak istemeyebilirim, belki maneti sıkıp bir süre motorun süzülmesini isteyebilirim. O debriyaj maneti olmadan motora tam da istediğiniz şeyi yaptırmak veya motorun tam da istediğiniz şeyi yaptığından emin olmanız çok mümkün olmuyor. "Kontrol hissi" dediğim konu o. Ben biraz kontrol delisiyim, her şeye %100 hakim olayım istiyorum...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Olay sadece vites atmaması değil. Ayrıca yarım debriyaj denmiş belki DCT yarım debriyaj yapıyor? Bazı hızlarda / durumlarda ne yarım debriyaj ne arka fren sürükleme vs. yapıyor olmak istemeyebilirim, belki maneti sıkıp bir süre motorun süzülmesini isteyebilirim. O debriyaj maneti olmadan motora tam da istediğiniz şeyi yaptırmak veya motorun tam da istediğiniz şeyi yaptığından emin olmanız çok mümkün olmuyor. "Kontrol hissi" dediğim konu o. Ben biraz kontrol delisiyim, her şeye %100 hakim olayım istiyorum...
durmuş trafikte kesinlikle debriyajı olan vitesini istediğin gibi değiştirebildiğin motosiklet daha avantajlı otomatik ne zaman işe yarıyor biliyor musun filtreleme yapmak yerine iki araba arasında bekleyip önündeki araba gidince vitesle vs uğraşmayıp gazı çevirince gidiyor ya heh o zaman biri itiraf da etti yani böyle kullandıklarını 🤣

Motosikleti
üstüne biraz daha koymak derken tracer 9un fiyatı 2 katı tuaregden 🤣 hissede hissede kullanırsın gel bakalım bi araziye çıkalım neleri hissedeceksin gnasjdklgnasljk
%20-25 bir fiyat farkı var. Ayrıca araziye çıkan adam kendine motorcuyum demesin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
dtzzd6n.png

1z33viz.png

ben 1 ay evvel 590a aldım ha daha ucuza verenler de vardır 🤣 istersen 2. ellerini de kıyaslayalım o zaman işin daha yaş

Motosikleti
Kontrol olarak bir tık daha önde manuel kabul ediyorum fakat genele baktığımızda kesinlikle daha konforlu diyebilirim DCT.
filtreleme yapmak yerine iki araba arasında bekleyip önündeki araba gidince vitesle vs uğraşmayıp gazı çevirince gidiyor ya heh o zaman biri itiraf da etti yani böyle kullandıklarını 🤣
Sanayi ev arası en yoğun trafikte kullanıyorum hep ve gerek yolların rezilliği gerek çok fazla kamyon/tır olması sebebiyle motor değil bisiklet bile girmeyecek kadar sıkışabiliyor trafik. Buna rağmen neredeyse scooter kadar rahat kullanabiliyorum bu motoru.

dtzzd6n.png

1z33viz.png

ben 1 ay evvel 590a aldım ha daha ucuza verenler de vardır 🤣 istersen 2. ellerini de kıyaslayalım o zaman işin daha yaş
tuaregi neden 2025 model atmadın? :D O 950k çok diye mi :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kontrol olarak bir tık daha önde manuel kabul ediyorum fakat genele baktığımızda kesinlikle daha konforlu diyebilirim DCT.

Sanayi ev arası en yoğun trafikte kullanıyorum hep ve gerek yolların rezilliği gerek çok fazla kamyon/tır olması sebebiyle motor değil bisiklet bile girmeyecek kadar sıkışabiliyor trafik. Buna rağmen neredeyse scooter kadar rahat kullanabiliyorum bu motoru.

tuaregi neden 2025 model atmadın? :D O 950k çok diye mi :D
rally modeli o standart modeli türkiyede yok :) tracer 9un da baz modelini koymuşum gt+ yamt cart curt değil :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Klavyeyi daha zeki birine verir misin? O zaman tracerı neden 2024 atmadın?
klavyeyi daha zeki birine verir misin tracer 9 yazdım 0 km yazdım en ucuzunu listeledim 2024 modeli olmadığı için olabilir mi ya sabır ya şu siteye girip dalgasını geçip ban yiyen elemana hak vermeye başladım 🤣

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Kabiliyeti olan, virajdan viraja koşabilen, eğlenmesini bilen her binici her motorla gayet eğlenebilir. Sıkıcı insanlar bahaneyi motosikletlerde aramamalı.
motorun bu kadar az devir çevirmesinin nasıl bi problem olduğunu anlatamıyordum bu video güzel bi örnek olmuş 50 kmhlik az bi hız değişiminde bile adam 3-4 tane vites değiştirmek zorunda kalıyor motosiklet sürmekten keyif almakla motosikletten keyif almayı karıştırmayalım farklı şeyler bunlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dct'li Nt 1100 kullandım, bence berbat bir şey. Nc için de Dct'li versiyonu benlik değil ama mesela senede 20-25000 km bende banko, bu nedenle Nc benim için uygun bir seçenek. Ha daha heyecanlı bir Avrupalı motor alırsam da o km'leri o motorla yapmam, şimdiki 250 cc durur, fik fik işleri 250 cc ile yapar, haftasonları da Avrupalı ile yapıştırırım.

Motosikleti
Ns200 15"
Dct'li Nt 1100 kullandım, bence berbat bir şey. Nc için de Dct'li versiyonu benlik değil ama mesela senede 20-25000 km bende banko, bu nedenle Nc benim için uygun bir seçenek. Ha daha heyecanlı bir Avrupalı motor alırsam da o km'leri o motorla yapmam, şimdiki 250 cc durur, fik fik işleri 250 cc ile yapar, haftasonları da Avrupalı ile yapıştırırım.
Fik fik işleri Avrupalı ile yapıp 250 cc ile yapıştırsan nasıl olur abi? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar