Bajaj Pulsar N250 Garanti Sorunu: 6.700 km'de Motor Bloğu Açılması ve Servis Hukuksuzluğu

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Sorun servisinizde gibi, markalar servislere çok aşırı düşük saçma sapan ücretler veriyor bu sebeple servisler külfetli işleri yapmak istemiyorlar
Misal CFMoto 450SR'ın yağ soğutucu değişimi için servise ödediği işçilik ücreti 90TL gibi komik bir rakam ama işine ve ustalığına laf sürdürtmek istemeyen ustalar değişimi yapıyor kullanıcıyı mutlu edip yağ bakımı için gel diyor. Tokatçılar ise garanti dışı bahaneleri uyduruyor

Misli değişimi için uğraşın derim belli ki servis iş bilmez yada şu durumdan sonra mutlu mesut şekilde bu işi yapacağını sanmıyorum. Hayırlısı olsun hakkınızda
Çok teşekür ederim. Benzer durumları yaşayan birkaç kişiyle görüştüm. Arabulucu, tüketici mahkemesi, bilirkişi vb. süreçler çok uzun sürüyormuş. Firmalarda, çok az kişi bunlarla uğraştığı için işi yokuşa sürme eğilimindeler.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Kuzenimin şuan RKS ile davası var. Geç tamirden dolayı. Kazanma ihtimali var çünkü iddiası basit. Ama firmanın avukatları sürekli saçma sapan itirazlarla mahkemeyi erteliyorlar.

Bugün bir video (link) seyrettim mercedes'le ilgili. Adam 10 yıl sonra mahkemeyi kazanmış ama mahkemenin verdiği rakam adama ceza gibi.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Kuzenimin şuan RKS ile davası var. Geç tamirden dolayı. Kazanma ihtimali var çünkü iddiası basit. Ama firmanın avukatları sürekli saçma sapan itirazlarla mahkemeyi erteliyorlar.

Bugün bir video (link) seyrettim mercedes'le ilgili. Adam 10 yıl sonra mahkemeyi kazanmış ama mahkemenin verdiği rakam adama ceza gibi.
Yorumunuz için çok teşekkürler, kuzeninize de geçmiş olsun ve umarım tez zamanda hakkını alır.

Bahsettiğiniz Mercedes olayı maalesef Türkiye'deki büyük hukuk savaşlarının acı bir gerçeği. Firmalar davayı uzatıp parayı enflasyona ezdirerek tüketiciyi bıktırmaya çalışıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yorumunuz için çok teşekkürler, kuzeninize de geçmiş olsun ve umarım tez zamanda hakkını alır.

Bahsettiğiniz Mercedes olayı maalesef Türkiye'deki büyük hukuk savaşlarının acı bir gerçeği. Firmalar davayı uzatıp parayı enflasyona ezdirerek tüketiciyi bıktırmaya çalışıyor.
Orada taleplerde faiz şartı koymak, asıl davayı kazandıktan sonra finansal ve manevi kayıplar için ilamsız icra takibine başvurmak yoluna gidilebilir belki. (Ama en iyisini konusunda iyi avukatlar bilir, onlar da ucuz değil...)

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Orada taleplerde faiz şartı koymak, asıl davayı kazandıktan sonra finansal ve manevi kayıplar için ilamsız icra takibine başvurmak yoluna gidilebilir belki. (Ama en iyisini konusunda iyi avukatlar bilir, onlar da ucuz değil...)
İhtarnameye ekledim. arabulucu sonrası tüketici mahkemesi üzerinden dava açarken, dava dilekçesine de ekleyeceğim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kaç tane ustaya söyledim olur mu ya motora 10 40 konur dediler hep . Ben gittim 15-50 putoline koydum , yağ yakımını nerdeyse yüzde 70 80 kesmişti motor . O şekilde de 25 bin km kullandım .
O ustaları çırakları düdüklesin.
Hintli kuru gurular 20w50 koyacaksın demişler ve kitabına yazmışlar.
1u0dwp6.png

Motosikleti
... Serviste castrol 10-40 konuluyordu motosiklete , araştırdım ve fabrikanın da klavuzda kalın yağ istediğini gördüm . Kaç tane ustaya söyledim olur mu ya motora 10 40 konur dediler hep . Ben gittim 15-50 putoline koydum , yağ yakımını nerdeyse yüzde 70 80 kesmişti motor...
Hava-yağ soğutmalı motora ince kalıyor büyük ihtimalle, o usta(!) diye geçinenlere motorun su soğutmalı mı hava-yağ soğutmalı mı diye sorsan bakmadan bilemeyebilirler, hatta bakarak bile cevap verebilecekleri şüpheli, öyle ustalar(!) onlar...

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Son durumu açıklıyorum arkadaşlar. İhtarname sonrası, motosikleti garanti kapsamına alıp onardılar. 15.06.2026 tarihinde servisten motosikleti teslim aldım, yaklaşık 5km sonra motosiklet bloğundan aşırı bir ses geldi ve otobanda yolda kaldım. Tekrar çekici ile motosikleti servise bıraktım.

6xsnhrt.jpg

Motosikleti
Son durumu açıklıyorum arkadaşlar. İhtarname sonrası, motosikleti garanti kapsamına alıp onardılar. 15.06.2026 tarihinde servisten motosikleti teslim aldım, yaklaşık 5km sonra motosiklet bloğundan aşırı bir ses geldi ve otobanda yolda kaldım. Tekrar çekici ile motosikleti servise bıraktım.
...
İsteksiz iş yapılmış sanki... Tekrar geçmiş olsun. Umarım çözülür.

Motosikleti
D400
deneme sürüşü de mi yapmyıor bunlar. küfür gibi.

çok garip, Kendi NS200 motosikletimi bakıma verdiğimde kendileri gerçekten çok ilgiliydi. Hayriyeten Motoru çıkardığımda kaymak gibi akıp gidiyordu. Böyle bir olay yaşanması üzücü.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
bir an önce o motordan o markadan servisten kurtulman dileğiylegeçmiş olsun
Lafım sana degil yanlış anlama, halrn anasını savunur gibi bu forumdaki bazi insanlar inatla cf moto ve bajaj ürünü almaya devam edip ama fiyati ve görüntüsü iyi diye ortalıkta dolaşıyor. Almayın kardesim almayın şu danaların mallarını kullanmayın bak hem rezil oluyorsunuz hem zamanınız gidiyor.
Sofrandaki en lezzetli yemek zamandır ve 1 porsiyondur.Diyeceklerim bu kadar 😎

Motosikleti
D400
bir an önce o motordan o markadan servisten kurtulman dileğiylegeçmiş olsun
Lafım sana degil yanlış anlama, halrn anasını savunur gibi bu forumdaki bazi insanlar inatla cf moto ve bajaj ürünü almaya devam edip ama fiyati ve görüntüsü iyi diye ortalıkta dolaşıyor. Almayın kardesim almayın şu danaların mallarını kullanmayın bak hem rezil oluyorsunuz hem zamanınız gidiyor.
Sofrandaki en lezzetli yemek zamandır ve 1 porsiyondur.Diyeceklerim bu kadar 😎

Göreceli bir durum.

ikinci el 14 bin km de 2023 model 40 beygir d400 aldım gecen sene 150 k'ya . o dönemde 150k ya 40 beygir japonun yakınından geçemiyordum. alırken cıkacak sorunları vs. düşündüm.

6-7 senedir bajaj kullanıyorum 1 kere tps i cıkartıp hava sıkmam haricinde hiçbir problem vs. yaşamadım. Servislerden de hiç problem yaşamadım. civarımda da yaşayan olmadı.

ama şans işi, bajaj gibi motorlarda iyiye denk gelirsen iyi gider, aldıgın motorda problem cıkarsa o motordan hayır gelmez.

sanki insanlarda para varmış gibi almayın diyorsunuz; napalım? Japona 300 400 bayılamıyoruz diye hepimiz 50cc mi binelim?

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Göreceli bir durum.

ikinci el 14 bin km de 2023 model 40 beygir d400 aldım gecen sene 150 k'ya . o dönemde 150k ya 40 beygir japonun yakınından geçemiyordum. alırken cıkacak sorunları vs. düşündüm.

6-7 senedir bajaj kullanıyorum 1 kere tps i cıkartıp hava sıkmam haricinde hiçbir problem vs. yaşamadım. Servislerden de hiç problem yaşamadım. civarımda da yaşayan olmadı.

ama şans işi, bajaj gibi motorlarda iyiye denk gelirsen iyi gider, aldıgın motorda problem cıkarsa o motordan hayır gelmez.

sanki insanlarda para varmış gibi almayın diyorsunuz; napalım? Japona 300 400 bayılamıyoruz diye hepimiz 50cc mi binelim?
ben sadece gidin japon alman ya da avrupalı alın demiyorum ki, karşında muhattap olacak biri olsun, 100 bajajdan 10 tanesi hadi 20 tanesi ulen hadi 30 tanesi iyi çıkıyorsa bu bajajın kaliteli bir marka oldugu anlamına gelmiyor, biliyorum şans işi ya iyi ya kötüde çıkabiliyor fakat elindeki paraya görede alternatif bakacaksın gidip körü körüne motor almak sorunları da kabul etmek oluyor. az bi paran mı var 50 cc al biraz daha mı var 100 cc al daha da mı var 125 cc
Km ye takılan tek ülke zaten biziz.tertemiz 40 binde 60 binde nice ilanlar görüyorum çiçek gibi motor alınır

Motosikleti
CF Moto 450MT - Skyjet Rivero 125
Geçmiş olsun. Bu motoru ilk çıktığı zamanlarda sıfır olarak satın almıştım. Güzelce rodajını yaptım ve rodaj bakımı için servise gittiğimde gördüğüm manzara beni motordan direkt olarak soğutmuştu. Daha sıfır olan makinenin üst kapağındaki montaj hatası nedeniyle yağ sızdırıyordu ve rodaj bakımı sonrası üst kapak değişimi yapıldı. Kronik olarak da stop etmesi tat kaçırmıştı. Sonrasında hemen satarak kurtuldum. Hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
başka servise çektirmeni önermiştim.
tekrar geçmiş olsun.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
İsteksiz iş yapılmış sanki... Tekrar geçmiş olsun. Umarım çözülür.
İsteksizlik ne demek, motosikleti tekrar servise getirdiğimde Çetin Bey tenezzül derdimizi dinleme lütfunda bile bulunmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben sadece gidin japon alman ya da avrupalı alın demiyorum ki, karşında muhattap olacak biri olsun, 100 bajajdan 10 tanesi hadi 20 tanesi ulen hadi 30 tanesi iyi çıkıyorsa bu bajajın kaliteli bir marka oldugu anlamına gelmiyor, biliyorum şans işi ya iyi ya kötüde çıkabiliyor fakat elindeki paraya görede alternatif bakacaksın gidip körü körüne motor almak sorunları da kabul etmek oluyor. az bi paran mı var 50 cc al biraz daha mı var 100 cc al daha da mı var 125 cc
Km ye takılan tek ülke zaten biziz.tertemiz 40 binde 60 binde nice ilanlar görüyorum çiçek gibi motor alınır
Asıl sorun, karşınızda hiçbir şekilde muhatap bulamıyorsunuz. Kuralkan' a ne telefon, ne de mail ile ulaşılamıyor. Lütfederlerse birkaç hafta sonra site üzerinden doldurttukları iletişim formlarına birkaç mesajdan oluşan cümleler ile geri dönüş yapıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

başka servise çektirmeni önermiştim.
tekrar geçmiş olsun.
Tecrübe yenilen kazıkların toplamıdır diyelim, dediğin gibi başka servise çektirseydim sorun çözülebilirdi belki.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Keşke ücretsiz onarım hakkını kullanmasaydınız. Ayıpsız misli ile değişim talebinde ısrar etseydiniz. Şimdi diğer hakkınızı kullandığınız için değişimden mahrum kalacaksınız.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Uluslararası arenada Hindistan Türkiye'nin karşısında konumlanacak gibi görünüyor. Bunun ikiteker camiasına tek faydası Bajaj'dan kurtulmuş oluruz. Hayatımda bir kere Hintli tanıdım. O da üç kağıtçıydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar