Yamaha Tenere World Raid 2026

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Len adamın üyelik tarihine bak..2006 yazıyor, adam, o dönemin jargonunu kullanıyor. "Az elektronik, az fik fik destek= safkan motor" mantığında. Bunun nesini anlamakta zorlanıyorsun?
adam son kasada eklenen teknolojilerden memnun değil ben de diyorum ki tek tıkla eski kasasına çevirebiliyorsun motoru bütün teknolojiler kapanabiliyor sen neden beni anlamak istemiyorsun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
adam son kasada eklenen teknolojilerden memnun değil ben de diyorum ki tek tıkla eski kasasına çevirebiliyorsun motoru bütün teknolojiler kapanabiliyor sen neden beni anlamak istemiyorsun
Bir şeyleri kapatabiliyor olman o özelliğin o motorda var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Adam belki daha düz, daha basit motorlardan hoşlanıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bir şeyleri kapatabiliyor olman o özelliğin o motorda var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Adam belki daha düz, daha basit motorlardan hoşlanıyor.
senin sürüşüne engel değil varlığı neden rahatsız ediyor ihtiyacı olan kullansın bir gün senin de ihtiyacın olacak belki

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
senin sürüşüne engel değil varlığı neden rahatsız ediyor ihtiyacı olan kullansın bir gün senin de ihtiyacın olacak belki
İnsanın istemediği her sistem hem motosikleti alırken (fiyatı yükselttiği için) cebine zarar veriyor hem de motosikleti bozulmaya daha yatkın hale getiriyor ve/veya bozulursa masrafı daha yüksek oluyor. Bir de o 80'lerin 90'ların motosikletlerine alışık insanlar motosikletlerinin her şeyiyle kendileri uğraşabilmeyi de seviyor olabilirler. Güncel motosikletler kapalı kutu; sarf malzemesi değişikliği dışında hiçbir şeyini kendin yapamıyorsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İnsanın istemediği her sistem hem motosikleti alırken (fiyatı yükselttiği için) cebine zarar veriyor hem de motosikleti bozulmaya daha yatkın hale getiriyor ve/veya bozulursa masrafı daha yüksek oluyor. Bir de o 80'lerin 90'ların motosikletlerine alışık insanlar motosikletlerinin her şeyiyle kendileri uğraşabilmeyi de seviyor olabilirler. Güncel motosikletler kapalı kutu; sarf malzemesi değişikliği dışında hiçbir şeyini kendin yapamıyorsun.
anlattığın her şey sondan bi önceki kasada da vardı o zaman da aynı fiyattaydı o zaman da kendin tamir edemiyordun konu 80 90ların teneresi değil 2025 öncesi ve sonrası teneresi

Motosikleti
anlattığın her şey sondan bi önceki kasada da vardı o zaman da aynı fiyattaydı o zaman da kendin tamir edemiyordun konu 80 90ların teneresi değil 2025 öncesi ve sonrası teneresi
Valla çok bilmem; %100 eminim şu anki eklentiler de sırf var demek için çok kaba saba çalışan eklentilerdir. Adamlar senelerce güzel çalışan bir ABS koyamadılar motorlarına. Yani yapabilen var yapamayan var, belki de var olan sistem boktan çalışacağına hiç olmasın da deniyordur, benim kafa öyledir mesela; düzgün yapamıyorsan ekleme de canım sıkılmasın...

Bir arazi tecrübem olmadığı için bir arazi motorunda nasıl elektronikler lazım gelir, insan neleri ister hiçbir fikrim yok. Sağlam bir şasi, güzel amortisörler, dolu alt-devirler ve araziye uygun vites kutusu oranları dışında aklıma çok bir şey gelmiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bunca zamandır motor sürüyorsun tommygun elektronik gaz kolundan dolayı yolda kalan duydun mu?
Hatırlamıyorum yolda kalanı, ben elektronik gaz kolu için kötü bir icat demiyorum. Telli gaz kolu kopsa yanında yedeğin varsa değiştirirsin, elektronik gaz kolunda bir problem yaşasan kendin müdahale edemez ve turu tamamlamış olursun. Telli eski tip gaz kolu da öyle ha deyince kopan bir şey değil. Basit bir sistem yapmış adamlar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hatırlamıyorum yolda kalanı, ben elektronik gaz kolu için kötü bir icat demiyorum. Telli gaz kolu kopsa yanında yedeğin varsa değiştirirsin, elektronik gaz kolunda bir problem yaşasan kendin müdahale edemez ve turu tamamlamış olursun. Telli eski tip gaz kolu da öyle ha deyince kopan bir şey değil. Basit bir sistem yapmış adamlar.
bi problem yaşamıyorsun işte bozulan bir şey değil bu ben de şaşıyorum bozulsa diyecem evet mekanik bir şey bozulabilir tabiki ama yok bir tane bile örneği yok ya özellikle sordum soruşturdum tuareg özelinde bitane bile elektronik gazı kolu var diye yolda kalan adam yok türkiyede

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bi problem yaşamıyorsun işte bozulan bir şey değil bu ben de şaşıyorum bozulsa diyecem evet mekanik bir şey bozulabilir tabiki ama yok bir tane bile örneği yok ya özellikle sordum soruşturdum tuareg özelinde bitane bile elektronik gazı kolu var diye yolda kalan adam yok türkiyede
Len kaç kişi Tuareg kullanıyor Türkiye'de? :)

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Len kaç kişi Tuareg kullanıyor Türkiye'de? :)
s.et tuaregi tenerede var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1100 africada var mı ktm 790 890da var mı f900gsde tiger 900de hiç bozulan var mı ducatide var mı ulan ktmde bile bozulmuyorsa demek ki bu illet bozulmayan bir şey

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
s.et tuaregi tenerede var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1100 africada var mı ktm 790 890da var mı f900gsde tiger 900de hiç bozulan var mı ducatide var mı ulan ktmde bile bozulmuyorsa demek ki bu illet bozulmayan bir şey
Tam meşe odunuyla beli kırılmalık, kötürüm bırakmalık çocuksun.

Yaw elektronik gaz kolu kötü bir icat değil, güzel ama şart mı? değil. Bozulmuyor da olabilir ama elzem bir teknoloji mi? değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Tam meşe odunuyla beli kırılmalık, kötürüm bırakmalık çocuksun.

Yaw elektronik gaz kolu kötü bir icat değil, güzel ama şart mı? değil. Bozulmuyor da olabilir ama elzem bir teknoloji mi? değil.
ben elzem demiyorum ki zaten ne zararı var diyorum

Motosikleti
Ben telli gaz kolunu tercih ederim, mekanik, organik, direkt etki - direkt tepki. Diğerleri yazılımla ve bazen o işi beceremiyorlar gerçekten. Triumph 660'ların ilk kasalarında elektronik gaz kolunda bir gecikme vs. vardı mesela. Bazı insanı uyuz edebilir. (Ben uyuz olurum kesin - "yazdığın programa" edeyim diye...)

70-80hp'lik motorda da sürüş modu olmasa da olur yani. Kafasına geçirmeyi beceren gitsin kumda oynasın. 150-170hp'lik motorda çok işe yarar ama kabul ederim. :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben telli gaz kolunu tercih ederim, mekanik, organik, direkt etki - direkt tepki. Diğerleri yazılımla ve bazen o işi beceremiyorlar gerçekten. Triumph 660'ların ilk kasalarında elektronik gaz kolunda bir gecikme vs. vardı mesela. Bazı insanı uyuz edebilir. (Ben uyuz olurum kesin - "yazdığın programa" edeyim diye...)
ben übermensch japon yamahanın bunu becerebildiğini varsayıyorum 😁

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Telli iyidir kardeş. Zaten mod olayı apayrı bir saçmalık bence.
sadece moddan ibaret değil işte bu teknolojiler sizi bağlamıyor olabilir ama motor frenini gaz tepkisini absnin tcsnin seviyelerini ayarlayabilmek müthiş bir şey her gün aynı yolundan tın tın işine giden adamı ilgilendirmiyor ama farklı yollarda farklı arazilerde ihtiyaç oluyor benim bile indiğim yokuşta bazılarında motor frenine ihtiyacım oluyor bazılarında zararı oluyor geçen 300 km otoban yaptım cruise controlun nasıl açıldığını bilseydim çok daha rahat ederim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
sadece moddan ibaret değil işte bu teknolojiler sizi bağlamıyor olabilir ama motor frenini gaz tepkisini absnin tcsnin seviyelerini ayarlayabilmek müthiş bir şey her gün aynı yolundan tın tın işine giden adamı ilgilendirmiyor ama farklı yollarda farklı arazilerde ihtiyaç oluyor benim bile indiğim yokuşta bazılarında motor frenine ihtiyacım oluyor bazılarında olmuyor geçen 300 km otoban yaptım cruise controlun nasıl açıldığını bilseydim çok daha rahat ederim
İşte senin jenerasyonla bizim jenerasyon arasındaki farklardan biri de bu. Sen 300 km yol için cruise control açarsın, biz ise öyle hımbıllıklarla uğraşmayız.

Sana abs, tcs, gaz kolu seviyelerini ayarlamadan da o parkuru istediği şekilde geçebilen adamların da olduğunu ve bunu daha mütevazi makinelerle yapabildiklerini söylemek isterim. Bahsettiğin her teknoloji güzel, biz nasıl bunun senin için gerekli olduğunu kabul etmişsek, sen de bir zahmet buna gerek duymayan adamlarla da makara yapma. Sen 2 aydır Tuareg üzerindesin, ilk jenerasyon örneklerinden itibaren 20 senedir bu gagalı motorları kullananlar var..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İşte senin jenerasyonla bizim jenerasyon arasındaki farklardan biri de bu. Sen 300 km yol için cruise control açarsın, biz ise öyle hımbıllıklarla uğraşmayız.

Sana abs, tcs, gaz kolu seviyelerini ayarlamadan da o parkuru istediği şekilde geçebilen adamların da olduğunu ve bunu daha mütevazi makinelerle yapabildiklerini söylemek isterim. Bahsettiğin her teknoloji güzel, biz nasıl bunun senin için gerekli olduğunu kabul etmişsek, sen de bir zahmet buna gerek duymayan adamlarla da makara yapma. Sen 2 aydır Tuareg üzerindesin, 20 senedir bu gagalı motorları kullananlar var..
bahsettiğin adamlardan türkiyedeki sayısı 2 elin parmağını geçmiyor onların da bu forumda olmadığını benden iyi biliyorsun kendini çok yetenekli sanan adamların kapatabildikleri bu teknolojileri istememelerinin bi sebebi var onu da artık anlamışsındır bu forumda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar