Apaçinin 5. vitesi biraz uzun, otoban vitesi gibi olduğu için yokuş aşağı gitmediğin, arkana rüzgar almadığın veya depoya yatmadığın sürece 130'u geçmesi zor. 150'ye kadar da payı kaldığı için aslında güvenli bir sınırda gidiyor tapa gazı.Bizdeki sigortadanmış sanırım tam bilmiyorum bir anda çalışmamaya başlamıştı çekiciyle getirin falan filan dediler sorun kaynağının sigortadan olduğunu bulup değişince düzelmişti. Demek bu işler şansla da karışıkmış çözümü yine aynı sorunu yaşayan başkasından bulmuştuk o yüzden kronik diye düşünmüştüm, internette sigortaları degisince düzeldiğini mi ne yazmıştı birisi biz de o şekil çözdük.
Motor şuan iyiyse mesele yok allah kaza bela vermesin tekerine taş değmesin, ben tapagaz gitmek istiyorum ama bi süreden sonra sanki motor ölüyormuş gibi hissediyorum kalbimde, zaten tapagaz da gidemem benimkisi kesiciyi çok kolay görüyor.
Tuareg güzel motor tamam da amortisörü capon Kayaba. Çok abartmaya gerek yok sanki. Motoru yeter...![]()
gozunuz motor gorsun motor ah bı de kameranın sarjı bitmeyeydi de gosterebilseydim ben boyle amortisör gormedim ya bı motor bacak boyu kadar cukurlara 100le gırıp nasıl konforlu olabılır ya ınanılmaz bır sey keske caponcular da yasayabılse boyle zevklerı
capon yapmış da capon kendi motoruna koymuyor onu naaabacazTuareg güzel motor tamam da amortisörü capon Kayaba. Çok abartmaya gerek yok sanki. Motoru yeter...
Tenere 700'de de Kayaba var. Üst seviye modellere Öhlins koyuyorlar. (Yamahalarda da Öhlins kartuş yükseltmeleri falan oluyordu...) Aslına bakarsan Kayaba budget ürünler yapan bir marka çoğunlukla. Maliyetin kritik olduğu motorlarda kullanılıyor. En azından benim izlenimim bu şekilde.capon yapmış da capon kendi motoruna koymuyor onu naaabacaz
ikisi de oem üretiliyor motora özel ama tuaregde önde 30 arkada 40mm daha fazla çalışma mesafesi var ve preload rebound compression ayarlanabiliyorken tenerede daha kısıtlıTenere 700'de de Kayaba var. Üst seviye modellere Öhlins koyuyorlar. (Yamahalarda da Öhlins kartuş yükseltmeleri falan oluyordu...) Aslına bakarsan Kayaba budget ürünler yapan bir marka çoğunlukla. Maliyetin kritik olduğu motorlarda kullanılıyor. En azından benim izlenimim bu şekilde.
Daha uzun olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Nasıl kullandığın / nasıl kullanmak istediğin önemli.ikisi de oem üretiliyor motora özel ama tuaregde önde 30 arkada 40mm daha fazla çalışma mesafesi var ve preload rebound compression ayarlanabiliyorken tenerede daha kısıtlı
daha uzun olması ne anlama geliyor daha fazla ayarlanabilir olması ne anlama geliyor ulan insanlık 5000 yıl önce matematiği bulmuş bir şeyleri ölçmek için ama capon sevdası adama matematiği reddettirir...... daha once de daha fazla beygirinin torkunun olması daha hızlı oldugu anlamına gelmez diyorlardıDaha uzun olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Nasıl kullandığın / nasıl kullanmak istediğin önemli.
(Öznenin motosiklet süspansiyonu olduğunu özellikle belirtmezsen sıkıntılı cümleler...)![]()
Senin anlayışın kıt biraz. Dünyaya objektif gözle bakabilmek lazım. İsmi lazım olmayan diğer arkadaşın bir başka şubesine dönüşme lütfen.daha uzun olması ne anlama geliyor daha fazla ayarlanabilir olması ne anlama geliyor ulan insanlık 5000 yıl önce matematiği bulmuş bir şeyleri ölçmek için ama capon sevdası adama matematiği reddettirir...... daha once de daha fazla beygirinin torkunun olması daha hızlı oldugu anlamına gelmez diyorlardı![]()
africa twinle 1000rr kıyaslamıyoruz aynı amaç için üretilen iki motoru kıyaslıyoruz birisi 20 veriyorsa diğer 22 veriyor ben sana para vericem 20 mi vermemi istersin 22 mi 5000 yıl önce adamlar bir şeyleri kıyaslamak ölçmek için matematiği bulmuşlar ama japon aşkı adama bu kadar rasyonel bir şeyi bile reddettiriyor böyle kıt baktırabiliyor işte bana muzonun b aşka şubesine dönüşme diyip muzonun aynısını yapıyorsunSenin anlayışın kıt biraz. Dünyaya objektif gözle bakabilmek lazım. İsmi lazım olmayan diğer arkadaşın bir başka şubesine dönüşme lütfen.
Örnek: 240mm süspansiyon hareket yolu olan bir motosikletin benim için hiçbir anlamı olmaz, ancak başka alternatifim yok diye alırım. (Mesela Triumph Scrambler 1200 XE; o donanım 200mm bir amortisörle gelse daha çok hoşuma giderdi.) Dalış yapmak istersem deniz gözlüğü ve şnorkel kullanırım...
Tuareg'i beğeniyorum bu arada, CB500F'ten şimdi geçiyor olsam alma ihtimalimin yüksek olacağı bir motor olurdu. DL650'nin arkasından çok tercih edeceğim bir şey değil; ya büyütürüm ya da küçültürüm şimdi değiştirecek olsam.
Aktarmaya çalıştığım şeyler önceki mesajımda çok açık ve net, tekrarlamak anlamsız. Anladığın kadarını alman doğal.africa twinle 1000rr kıyaslamıyoruz aynı amaç için üretilen iki motoru kıyaslıyoruz birisi 20 veriyorsa diğer 22 veriyor ben sana para vericem 20 mi vermemi istersin 22 mi 5000 yıl önce adamlar bir şeyleri kıyaslamak ölçmek için matematiği bulmuşlar ama japon aşkı adama bu kadar rasyonel bir şeyi bile reddettiriyor böyle kıt baktırabiliyor işte bana muzonun b aşka şubesine dönüşme diyip muzonun aynısını yapıyorsun![]()
bi motorun daha iyi olduğunu daha iyi performans verdiğini üzerinde daha çok keyif alman daha mutlu olman japonyada üretildiği için gerçi fransada ama zevkten dört köşe olman kanıtlamaz sayılar kanıtlar amortisörün ne kadar çalıştığı kanıtlar yarışlardaki süreleri dereceleri kanıtlar kaç tork kaç beygir çıkardığı kanıtlar yoksa daha çok sevebilirsin beğenebilirsin bunlar dediğin gibi kişiseldir daha iyi olduğunu sayılar kanıtlarAktarmaya çalıştığım şeyler önceki mesajımda çok açık ve net, tekrarlamak anlamsız. Anladığın kadarını alman doğal.
Bir motosikletin belli koşullardaki performansını 3, 5, 7, 11, 13 ... sayısal parametre ile ölçemezsin. Bir fikir verir ama kesin hüküm ancak test ederek verilebilir ve bu hüküm (çok bariz kriterler hariç) çoğunlukla kişiseldir.
Tamam o halde Tuareg kendisinden pahalı olan tüm motorlara nazaran çöp. Bundan ötesi, fiyatından önemli sayı mı var? Matematik diye Aristo mantığı mı kuracağız?bi motorun daha iyi olduğunu daha iyi performans verdiğini üzerinde daha çok keyif alman daha mutlu olman japonyada üretildiği için gerçi fransada ama zevkten dört köşe olman kanıtlamaz sayılar kanıtlar amortisörün ne kadar çalıştığı kanıtlar yarışlardaki süreleri dereceleri kanıtlar kaç tork kaç beygir çıkardığı kanıtlar yoksa daha çok sevebilirsin beğenebilirsin bunlar dediğin gibi kişiseldir daha iyi olduğunu sayılar kanıtlar
fiyatından önemli tabi ki sayı yokTamam o halde Tuareg kendisinden pahalı olan tüm motorlara nazaran çöp. Bundan ötesi, fiyatından önemli sayı mı var? Matematik diye Aristo mantığı mı kuracağız?
Ne oldu Paşinyan? Matematik matematik diye raks ediyordun?fiyatından önemli tabi ki sayı yoksenin işine fiyatının fazla olması geliyorsa bilemem aprilia benim babamın değil ben müşteriyim benim lehime olan şey benim için iyi demek
olm ben sizi dusunuyorum japon diye kat kat fazladan para veriyorsunuz ona ragmen gariban motorlara biniyorsunuz istiyorum ki gozu kapalı motor almayı bırakın da çekiklerin aklı basına gelsin size adam gibi motor yapsınlar ama yok yok yaranamıyorum... bu tartısma bitmez 2 farklı kitle var bi bu aleti ulasım aracı olarak kullananlar bi de bu aletten keyif alanlar o yuzden bi 100 sene daha konusulur buNe oldu Paşinyan? Matematik matematik diye raks ediyordun?
Benim işime gelen veya gelmeyen bir şey yok, konunun kendisi süper önemsiz; bir nev'i meta-felsefe yapıyoruz farz et.![]()
kardes senin aksine benim apriliayla gonul bagım yok adamlar turkiyede daha ucuza daha güclü daha kabiliyetli kagıt üstünde her seyi daha ustun motorlar satıyorlar baskası yapsın onu da ovelimfatih.met in trumph övmesi
vs
sampsonte nin aprilia övmesi
vs
morukların vstrom övmesi
hangisi alır ?
Moruk kategorisine girmek üzere olanlardan / girenlerden / girmiş de haberi olmayanlardan / girmiş de kabullenmek istemeyenlerden birisiyim.fatih.met in trumph övmesi
vs
sampsonte nin aprilia övmesi
vs
morukların vstrom övmesi
hangisi alır ?