Köyde nasıl motor sürüyorsunuz?

Motosikleti
RKS 125S
Bisikletle üniversiteye gittiğim zamanlarda, kampüsümüz ıssız bir yerde dağ başında ormanlık alandaydı, yolda pusu kuran üç tane köpek vardı, bayağı da besiliydiler ve beni görünce saldırıyorlardı, benim boyuma kadar da zıplıyorlardı. Bir tane el feneri şeklinde olan elektroşok cihazlarından almıştım bir tane de gidona el feneri takma aparatı almıştım. Şok cihazının tuşuna basınca köpekler abi çekiyorlardı. Bunun haricinde acelem yoksa, bir yere yetişmiyorsam, gezi amaçlı çıktıysam bisiklet veya motosiklet sürüşünde yolda pusu kurmuş köpek görünce inip, motoru durdurup iterek yanlarından geçiyorum. %90 bir şey yapmıyorlar.

Motosikleti
Cruiser
Ben şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım, çok nadiren havlayan köpekler oldu ama umursamadım.
Normalde yayayken de kimine havlıyor, kimine havlamıyor bu hayavanlar.
Ben havlamadıkları tiplerdenim. ☺️
Neye göre havladıklarına dair de hiçbir fikrim yok ☺️

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ses çıkaran bir aletle acaba saldıracak mı korkusuyla hayvanın gözünün içine bakarak (Vizörden gözünüzü gördüğünü varsayıyorum tabi.) gaz açmak genelde köpek açısından adrenalinin tetiklenmesine yol açan hareket olur. Bölgelerini koruyorlar genelde. O yüzden çok kalabalık bi köpek sürüsü değilse sakince düşük devirde gitmek gazı çamaşır sıkar gibi sıkmamak, gözünün içine bakmadan geçmek (tehdit algılamaması açısından) daha mantıklı olur. Hatta genelde durup inince kafasını eğip uzaklaştığını görürüz. Her şartta geçerli değil tabi. İnmeyin yinede. Özetle en güçlü olmadığımız halde besin piramidinin en tepesindeyiz. Uyum sağlayarak bu hale geldik. Bence süreci nasıl yöneteceğini bilince pek dert olmuyor. Bu bana hiç saldırmadı demek değil yanlış anlaşılmasın. İyiki açtınız, ama konu açacak kadar sorun yaşatmadı diyelim.

Ya geçen gün biryerde gördüm sordum bu nedir diye pille çalışıyormuş, köpekleri uzak tutmak için bir çeşit elektronik dalga yayıyormuş acaba nasıldır bilen varsa buraya yazarsa iyi olur fiyatı 300.- TL miş,

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Köpek saldırırsa motoru durdurun, o da durur.
Yavaşça hareket edin tekrar gelirse yine durun.

Köpek kaçanı kovalamaya programlı :) durunca işlemci afalliyor.
İster yaya olun ister motorlu kesinlikle durum.

Ama köpekler sürü halindeyse bu işe yaramaz şimdiden söyleyeyim. Birbirinin gazına gelip saldırırlar.
O zaman kacabiliyorsan kaçacaksın yoksa artık eline taş l, sopa ne geçerse artık, nefsi müdafaa.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
@Muzaffer Topal 'ın köpek büyüsün, size yolda saldırırsa sakın durmayın, motordan inmeyin, hele taş sopa depik :) falan hiiiç düşünmeyin...şaka falan değil, ciddi yazıyorum...

Köpekler sadece motor/bisiklet sürenlere saldırmıyor veya sadece kırsalda tehdit olmuyor. Hatta bu tür durumlar yine bir şekilde tolere edilebilen problemler. Asıl sorun kent yaşamında özellikle çocuk, yaşlı ve kadınlara musallat olan sahipsiz başıboş köpek rezaleti. Artık kafelerde, restoranlarda, marketlerde, mağazalarda ve hatta daha fenası en steril olması gereken hastanelerde dahi kedi veya köpeklere rastlayabiliyoruz. Daha geçtiğimiz gün Yenikapı metro istasyonunda başıboş bir köpeğin saldırısına uğrayan İrlandalı turist Samuel Grzywna'nın açtığı tazminat davasında İstanbul Valiliği, İBB ve Fatih Belediye'si kusurlu bulunup 256 küsur bin TL tazminat ödedi bu devlet. Böyle de bir ayıp yaşıyoruz 2026 yılında...

Neyse, tartışması zor, ajitasyona çok açık bir konu. Ama yavaş yavaş bu konuda da bir konsensüs sağlanacak.

F54

size açık açık havlayarak üzerinize koşan köpek sizi korkutmak bölgesinden uzaklaştırmak için üzerinize geliyor havlayan köpek ısırmaz bu atasözü gerçekten doğru
sizi gerçekten ısırmak için gelen köpek havlamayacak size çitanın ceylanı yakalamak için nasıl sinsice yaklaşıyorsa tıpkı o şekil yaklaşacak ve fırsatını bulduğunda hamle yapacaktır unutmayın sessiz sessiz yaklaşacak ve kırt yapacak
özellikle karadeniz yaylalarında koyun köpekleri oldukça iri cüsseli olup saldırgan oluyor sürüye yaklaşmayın diye
ısırma potansiyeli olanlar zaten bağlı olur
yurtdışında ülkemize doğal güzellikleri görmeye gelen turistler bu konudan çok bahsederler büyük çoban köpeklerine dikkat edin diye karavanla gezenlere yanlarında köpek varsa salmamaları konusunda uyarırlar.

beni motorlar gezerken hiç köpek ısırmadı ama bir arkadaşımı çeçenistan sınırında köpek ısırdı kafkas çoban köpeği bi kapıyor ayaktan botu delip ayağını ısırıyor çekip düşürüyor sınırdaki askerler gelip kaldırıyor akşam saati olduğu için müsafir ediyorlar ayağına pansuman yapıyorlar.

size açık açık havlayarak üzerinize koşan köpek sizi korkutmak bölgesinden uzaklaştırmak için üzerinize geliyor havlayan köpek ısırmaz bu atasözü gerçekten doğru
sizi gerçekten ısırmak için gelen köpek havlamayacak size çitanın ceylanı yakalamak için nasıl sinsice yaklaşıyorsa tıpkı o şekil yaklaşacak ve fırsatını bulduğunda hamle yapacaktır unutmayın sessiz sessiz yaklaşacak ve kırt yapacak
özellikle karadeniz yaylalarında koyun köpekleri oldukça iri cüsseli olup saldırgan oluyor sürüye yaklaşmayın diye
ısırma potansiyeli olanlar zaten bağlı olur
yurtdışında ülkemize doğal güzellikleri görmeye gelen turistler bu konudan çok bahsederler büyük çoban köpeklerine dikkat edin diye karavanla gezenlere yanlarında köpek varsa salmamaları konusunda uyarırlar.

beni motorlar gezerken hiç köpek ısırmadı ama bir arkadaşımı çeçenistan sınırında köpek ısırdı kafkas çoban köpeği bi kapıyor ayaktan botu delip ayağını ısırıyor çekip düşürüyor sınırdaki askerler gelip kaldırıyor akşam saati olduğu için müsafir ediyorlar ayağına pansuman yapıyorlar.
Doğru bundan 2 yıl önce arasokağa girerken bir tane sokak köpeği gördüm direkt arabanın arasına kaçtı hiç ses seda çıkartmadan yanına yaklaşmamı beklemiş yanından geçtiğim gibi atladı üstüme 😂 bende önceden fark ettiğim için sollu sollu gidiyordum yakalayamadı

Ya geçen gün biryerde gördüm sordum bu nedir diye pille çalışıyormuş, köpekleri uzak tutmak için bir çeşit elektronik dalga yayıyormuş acaba nasıldır bilen varsa buraya yazarsa iyi olur fiyatı 300.- TL miş,

Ben aldım bazısında etkili oluyor, bazıları tınmıyor, ilk seferde kaçanlar ikinci seferde kaçmıyor.

Motosikleti
RKS 125S
Ben şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım, çok nadiren havlayan köpekler oldu ama umursamadım.
Normalde yayayken de kimine havlıyor, kimine havlamıyor bu hayavanlar.
Ben havlamadıkları tiplerdenim. ☺️
Neye göre havladıklarına dair de hiçbir fikrim yok ☺️
Bundan 10 yıl kadar önce D100 Göztepe kavşağında Edirne yönünden Göztepe'ye girilen sapakta köpekler vardı. Sadece ticari taksilere saldırıyorlardı. Başka herhangi bir araç geçtiğinde hiç oralı olmuyorlardı, sarı taksi geldiği gibi etrafını sarıp, kovalayıp havlıyorlardı. Benim yaşadığım mahallede de köpekler sadece çekçek ile çöp toplayan kağıtçılara, hurdacılara saldırıyorlar. Var köpeklerde seçicilik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar