Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Köye giderken veya köy yollarında nasıl motor sürüyonuz ya? Her köşe başı köpek sürüleri var. Geçen giderken köpekler saldırdı yine 50lik motorla gidiyorduk süren arkadaşın ayağını kapıyolardı valla. Bu köpeklerden korunmanın yolu yok mu?
Bir de bu köy yollarında karşıma çıkan köpekler sahipli köy köpekleri, hepsi besili besili, zavallı sokak köpekleri gibi korkak da değiller. Köy içlerindne geçerken alan koruma içgüdüsüyle saldırıyorlar. xmax varken çok korkuyordum.
motoru bütürmek dışında çares yok, büyük motora pek saldırmıyorlar.
Bizim köfte rotalarında köyler arasından geçerken xmax varken bizim tayfaya köy içlerinde birbirimize yakın sürelim beni kovalıyorlar diyordum, vstrom alınca sadece kafayı kaldırıp bakıyor aynı köpekler.
Tepik çakmak suretiylen sürüyorum ben. Defalarca köpek saldırdı, ya motoru üstlerine sürdüm ya da bana doğru hamle yapacaklarını anlayınca kanatlarını açan kaz suretiyle bacaklarımı açıp çok yaklaşırlarsa da tekmeyi yapıştırırım. Bu zamana kadar bu yöntem sayesinde sayısız belayı defettim.
Tepik çakmak suretiylen sürüyorum ben. Defalarca köpek saldırdı, ya motoru üstlerine sürdüm ya da bana doğru hamle yapacaklarını anlayınca kanatlarını açan kaz suretiyle bacaklarımı açıp çok yaklaşırlarsa da tekmeyi yapıştırırım. Bu zamana kadar bu yöntem sayesinde sayısız belayı defettim.
beyler, hazır kopek konusu açılmışken, kopekten anlayan var mı ya aranızda ? .başım belada...
anadolu coban kopeği aldık,şimdi 3 aylık.adam sürekli bizi ısırmak istiyor.
top atıyorum topa koşmuyor bana koşuyor ısırmak için..mına koyum hayvan deli mi cıktı acaba ya ? hani bu kangal/coban ırkı sakin oluyodu ? bizim rott hiç boyle değildi ya.
almak isteyen olursa fiyat konulurfsdfsdg
şaka şaka konuşulmaz
Aydın lı bir abimiz vardı, kopekten anlayan,kopekli fofo atıp korkutuyodu..Abicim görürsen bi zahmet gel napıcaz bunla bir akıl ver ya.
Yolda giderken köpeğe depik atıyom, kaçıyorlar diyen daha sıkıntılı...henüz sürüsünü koruyan kangallara falan denk gelmemişler...
Kent yaşamında motosiklet/bisiklet sürerken diken üstünde oturan nadir milletlerdeniz. Hala daha can dost muhabbetini sonlandıramadık. Gerçi 5-6 yıl öncesine göre yine iyi yerdeyiz ama henüz bu problemle tam yüzleşemedik. O da olacak...
Yolda giderken köpeğe depik atıyom, kaçıyorlar diyen daha sıkıntılı...henüz sürüsünü koruyan kangallara falan denk gelmemişler...
Kent yaşamında motosiklet/bisiklet sürerken diken üstünde oturan nadir milletlerdeniz. Hala daha can dost muhabbetini sonlandıramadık. Gerçi 5-6 yıl öncesine göre yine iyi yerdeyiz ama henüz bu problemle tam yüzleşemedik. O da olacak...
hafif tokadı gectim orta siddetli tokat atıyorum bazen yokk daha fena saldırıyor. daha bebek oldugu için canını da yakmak istemiyorum
ellerim kollarım harita gibi oldu :/
artık prensip gereği sadece adam gibi adamlarla muhatap oluyorum.bana bulaşan bir dingo olursa, "lutfen baslığımdan cıkar mısın rica ediyorum " diyerek gönderiyorum.
polemik yok.. şu ana kadar guzel gidiyor. bir tek kart bir eğitimci var gelip gelip uğraşıyor benle falan..
hafif tokadı gectim orta siddetli tokat atıyorum bazen yokk daha fena saldırıyor. daha bebek oldugu için canını da yakmak istemiyorum
insallh bu işleri bırakır yoksa sıkıntı buyuk :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
benim 6 ay gecti 14 mayısta acıldı..
artık prensip gereği sadece adam gibi adamlarla muhatap oluyorum.bana bulaşan bir dingo olursa, "lutfen baslığımdan cıkar mısın rica ediyorum " diyerek gönderiyorum.
polemik yok.. şu ana kadar guzel gidiyor. bir tek kart bir eğitimci var gelip gelip uğraşıyor benle falan..
Şuandan bıraktırmazsan ilerde de devam eder benimkinin dişi kaşındığı için yapıyodu daha 2 aylıkken sonra oynamak icin yapmaya başladı 1 2 cimcik tokat derken anladı yapmıyo artık oyuncaklarını parçalıyo . Geçen memlekette 6 tane tavuk yemiş 3ünü normal yemiş 3ünü oyuncak gibi parçalamak için
Hoşgeldin o zaman. En doğrusunu yapıyorsun. Diğer türlü gerçekten yoruyor bu forum. Ama geldiğin belli olmuş, hareketlenmiş forum, ataletini atmış üzerinden.
Ben admin yerinde olsam, değil seni atmayı, maaş vermeyi bile teklif ederdim
Şuandan bıraktırmazsan ilerde de devam eder benimkinin dişi kaşındığı için yapıyodu daha 2 aylıkken sonra oynamak icin yapmaya başladı 1 2 cimcik tokat derken anladı yapmıyo artık oyuncaklarını parçalıyo . Geçen memlekette 6 tane tavuk yemiş 3ünü normal yemiş 3ünü oyuncak gibi parçalamak için
Eskiden köy yerinde evin hayvanına zarar veren köpeği hemen vururlardı. Bu çok önemli bir konu. Maalesef bunu yapmaya alışan köpek bu alışkanlığı bırakmıyor. İşiniz zor yani.
insallh bu işleri bırakır yoksa sıkıntı buyuk :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
benim 6 ay gecti 14 mayısta acıldı..
Eğer eğitim metodu dayak olacaksa bunun ciddi anlamda can yakıcı düzeyde olması gerekiyor. Ben köpek eğitiminde dayak taraftarı değilim. Ancak en etkili yöntem de dayak maalesef. Lakin köpek deyip geçmemek gerek. Aynı bizim gibiler. Duyguları, düşünceleri ve beklentileri açısından çok benzeriz. Hayvanın lider olmasına izin vermemek gerekiyor. Duygusal olarak hayvana baskın gelmek, liderin biz olduğumuza ikna etmek gerekiyor. Nasıl ki her çocuğa farklı ve onun anlayacağı dilden yaklaşmak gerekiyorsa bir şekilde sizin köpeğe etki edecek yöntemi bulmanız gerekiyor. Ama acele etmek gerek. Ağaç yaşken eğiliyor.
Eskiden köy yerinde evin hayvanına zarar veren köpeği hemen vururlardı. Bu çok önemli bir konu. Maalesef bunu yapmaya alışan köpek bu alışkanlığı bırakmıyor. İşiniz zor yani.
Eğer eğitim metodu dayak olacaksa bunun ciddi anlamda can yakıcı düzeyde olması gerekiyor. Ben köpek eğitiminde dayak taraftarı değilim. Ancak en etkili yöntem de dayak maalesef. Lakin köpek deyip geçmemek gerek. Aynı bizim gibiler. Duyguları, düşünceleri ve beklentileri açısından çok benzeriz. Hayvanın lider olmasına izin vermemek gerekiyor. Duygusal olarak hayvana baskın gelmek, liderin biz olduğumuza ikna etmek gerekiyor. Nasıl ki her çocuğa farklı ve onun anlayacağı dilden yaklaşmak gerekiyorsa bir şekilde sizin köpeğe etki edecek yöntemi bulmanız gerekiyor. Ama acele etmek gerek. Ağaç yaşken eğiliyor.
Tavuk oyuncağı vardı küçükken ondan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz onun dışında ne başka köpeklere ne başka hayvanlara zarar veriyor hepsini koklayıp bırakıyor